Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Star Wars Day - Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Οι απανταχού φίλοι της επικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Πόλεμος των Άστρων (Star Wars) γιορτάζουν το κινηματογραφικό κατόρθωμα του Τζορτζ Λούκας, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα του είδους.
Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς («May the Force be with you») «May the fourth be with you».

Η Ημέρα του Star Wars είναι μια άτυπη αναμνηστική ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Μαΐου για τον εορτασμό του franchise πολυμέσων Star Wars που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lucasfilm , George Lucas . Ο εορτασμός της ημέρας εξαπλώθηκε γρήγορα μέσω των μέσων ενημέρωσης και των εορτασμών της βάσης από τότε που ξεκίνησε το franchise το 1977. 
Η ημερομηνία προήλθε από το λογοπαίγνιο " May the Fourth be with you", μια παραλλαγή της δημοφιλούς φράσης Star Wars " May the Force be with you ". Παρόλο που η γιορτή δεν δημιουργήθηκε ή κηρύχθηκε από τη Lucasfilm, πολλοί θαυμαστές του Star Wars σε όλο τον κόσμο επέλεξαν να γιορτάσουν τη γιορτή. 
\Από τότε έχει υιοθετηθεί από τη Lucasfilm και τη μητρική εταιρεία Disney ως ετήσια γιορτή του Star Wars .
Επιπλέον, η ημερομηνία κυκλοφορίας της αρχικής ταινίας Star Wars στις 25 Μαΐου 1977 γιορτάζεται επίσης ως Geek Pride Day .
Ιστορία 
Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά της φράσης που χρησιμοποιήθηκε ήταν στις 4 Μαΐου 1979, την επομένη της εκλογής της Μάργκαρετ Θάτσερ ως πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου . Το πολιτικό της κόμμα, οι Συντηρητικοί , τοποθέτησε μια συγχαρητήρια διαφήμιση στο London Evening News λέγοντας "Μακάρι η τέταρτη να είναι μαζί σου, Μάγκι. Συγχαρητήρια."
Στο επεισόδιο του 1988 του Count Duckula , "The Vampire Strikes Back", ένας υπερήρωας που ταξιδεύει στο διάστημα, ο Tremendous Terrance, ζητά από την Duckula την ημερομηνία και του λένε, "May the Fourth". Καθώς ο Terrance φεύγει, λέει σε όλα τα παρακάτω: «Ο Τέταρτος να είναι μαζί σας».
Η φράση χρησιμοποιήθηκε σε μια συζήτηση υπεράσπισης του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Μαΐου 1994. 
Η αστροφυσικός και συγγραφέας Jeanne Cavelos χρησιμοποίησε το ρητό στη σελίδα 94 του βιβλίου της το 1999 The Science of Star Wars .
Το 2008, εμφανίστηκαν οι πρώτες ομάδες στο Facebook, γιορτάζοντας την Ημέρα του Λουκ Σκαϊγουόκερ , με την ίδια φράση.
Το 2011, ο πρώτος οργανωμένος εορτασμός της Ημέρας του Πόλεμου των Άστρων έλαβε χώρα στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά στο Toronto Underground Cinema. Παραγωγή του Sean Ward και της Alice Quinn, οι εορτασμοί περιλάμβαναν μια πρωτότυπη τριλογία trivia παιχνίδι. ένας διαγωνισμός κοστουμιών με κριτές διασημοτήτων. και τις καλύτερες ταινίες αφιερώματος, mash-ups, παρωδίες και remix του ιστού στη μεγάλη οθόνη. Η δεύτερη ετήσια έκδοση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012
Οι θαυμαστές (ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως ο Μπόρις Τζόνσο ) έχουν γιορτάσει τον Πόλεμο των Άστρων με διάφορους τρόπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση.
Οι ομάδες του Major League Baseball , του ποδοσφαίρου και των κολεγιακών αθλητικών ομάδων αποτίουν φόρο τιμής στο Star Wars με διαφορετικούς τρόπους. Ομάδες Μπέιζμπολ Minor League όπως οι Toledo Mud Hen και οι Durham Bulls έχουν φορέσει ειδικές στολές ως μέρος των προωθήσεων της Ημέρας του Star Wars .
Την Ημέρα του Star Wars 2015, αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παρακολούθησαν το Star Wars . Επίσης το 2015, οι καμπάνες καριλον μέσα στον Πύργο της Ειρήνης στο Λόφο του Κοινοβουλίου στην Οττάβα του Καναδά έπαιξαν το θέμα « The Imperial March » από το Star Wars , μεταξύ άλλων μελωδιών που σχετίζονται με το διάστημα . 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια