Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο έρωτας και τα χρώματα στα ρούχα που φοράμε!

Πως συνδέονται μεταξύ τους;
Τι χρωματικός τύπος είσαι;
« Βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά..»
Για άλλη μια φορά καλά τα λένε τα τραγούδια...

Το χρώμα που διαλέγουμε να φορέσουμε είναι δείκτης της διάθεσης, της ψυχολογίας αλλά και του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε στους άλλους.. Στο άρθρο που ακολουθεί, αφού διαβάσεις πρώτα τι χρωματικός τύπος είσαι, θα μάθεις πώς μπορείς να ντυθείς για να προκαλέσεις τις ερωτικές καταστάσεις που επιθυμείς.

Αν δεχτούμε ότι οι προτιμήσεις και οι αντιπάθειές μας στα χρώματα συνδέονται με την ψυχολογία μας, εκφραζόμαστε μέσα από εκείνα που διαλέγουμε να φορέσουμε ή που θέλουμε να τα έχουμε στο περιβάλλον μας. Έτσι, συμβαίνει συχνά τα χρώματα που προτιμά ο σύντροφός σου (και εκείνο που εκφράζουν, φυσικά, σε ένα βαθύτερο επίπεδο), να είναι αυτά ακριβώς που λείπουν από σένα, από ψυχολογική πλευρά. Και ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που σε τράβηξε. Από την άλλη, το ταίρι σου μπορεί να επιλέγει χρώματα που να μην ταιριάζουν με το δικό σου γούστο, αλλά είναι καλό να συμπληρώνετε ο ένας τον άλλο.

Για παράδειγμα, ένας εσωστρεφής χαρακτήρας που αγαπά το βιολετί πιθανόν να γοητευτεί από έναν άνθρωπο «έξω καρδιά», που του αρέσει το κόκκινο και ακτινοβολεί ζωντάνια και πνεύμα. Αλλά από την άλλη, ένα αταίριαστο ζευγάρωμα ίσως να είναι ολέθριο για σένα, κάνοντας σε να νιώθεις ότι σε εξαντλεί και σε περιορίζει. Μια σχέση χρειάζεται ισορροπία για να πετύχει. Ωστόσο, για να τη βρεις καλό είναι γνωρίζεις πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου.
Τα χρώματα της εποχής σου. Τι τύπος είσαι;
Δεν μιλάμε βέβαια για το αν είσαι λευκός, μαύρος ή… ινδιάνος. Η τυπολογία αυτή έχει να κάνει με τη φύση, τα δικά σου χρώματα αλλά και τις εποχές του χρόνου. Κάθε εποχή έχει τα δικά της χρώματα και τη δική της ενέργεια. Είμαστε κι εμείς μέρος αυτού του μεγάλου φυσικού ρυθμού που επαναλαμβάνεται σε αιώνιους κύκλους. Οι άνθρωποι κάθε εποχής έχουν συγκεκριμένα χρώματα στο δέρμα, τα μάτια, τα μαλλιά, και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Και επιλέγοντας τα χρώματα που ταιριάζουν με τον εποχικό μας τύπο, όχι μόνο εκφράζουμε την προσωπικότητά μας, αλλά και εξωτερικεύουμε με πιο φυσικό και ολοκληρωμένο τρόπο τα συναισθήματά μας.

Χειμερινός τύπος
Ο χειμώνας είναι μια εποχή περιορισμού, κρύου και σκοταδιού. Θυμίζει λευκό χιόνι και μεγάλες νύχτες. Οι χειμωνιάτικοι τύποι έχουν τέτοια χρώματα που τους κάνουν να δείχνουν σιγουριά και αυτοέλεγχο. Συνήθως έχουν σκούρα μάτια, μαλλιά και δέρμα, έτσι ώστε το ασπράδι των ματιών και τα δόντια τους να κάνουν αντίθεση. Πιθανόν να είναι δύσκολοι χαρακτήρες και να μην κάνουν εύκολα παρέες. Ο συναισθηματισμός τους είναι έντονος και, παρόλο που δεν επικοινωνούν ανοιχτά, η αγάπη και η αφοσίωσή τους έχουν δύναμη και βάθος.

Ανοιξιάτικος τύπος
Η άνοιξη φέρνει ανανέωση, έντονα χρώματα και την ενέργεια της καινούργιας ζωής και της νέας αρχής. Οι ανοιξιάτικοι τύποι έχουν δέρμα ροδακινί, ροδαλό ή λευκό, μαλλιά από σκουρόξανθα έως σκούρα καστανά και μάτια γαλάζια, πράσινα ή ανοιχτά καστανά. Είναι γεμάτοι ζωντάνια και έχουν πολλή αγάπη να δώσουν, αλλά ο παρορμητισμός τους, τους κάνει κάπως επιπόλαιους στις σχέσεις τους.

Καλοκαιρινός τύπος
Τα άτομα αυτά έχουν τη θέρμη του ήλιου, το γαλάζιο του ουρανού και την ενέργεια από το αχανές πράσινο και χρυσαφί των αγρών. Η επιδερμίδα τους τείνει να είναι διάφανη, ροδαλή ή μπεζ. Έχουν μαλλιά σε τόνους που κυμαίνονται από το ανοιχτό ξανθό μέχρι το ανοιχτό καστανό και μάτια σε χρώμα φουντουκί, γκριζογάλανο, γαλανό ή γκριζοκάστανο. Στην προσωπικότητά τους υπάρχει και το αγορίστικο μπλε και το κοριτσίστικο ροζ, πράγμα που τους κάνει περιπετειώδεις και ευαίσθητους. Δεν εκφράζουν εύκολα τα συναισθήματά τους και πρέπει να αποκτήσουν σιγουριά για να εκδηλώσουν την αγάπη τους στο ταίρι τους.

Φθινοπωρινός τύπος
Το φθινόπωρο είναι η εποχή όπου τα φύλλα γίνονται πορτοκαλί, κόκκινα και χρυσά και πέφτουν στη γη στον αιώνιο κύκλο της ζωής και του θανάτου. Οι φθινοπωρινοί τύποι έχουν παρόμοιους χρωματισμούς, με κόκκινα, χαλκόχρωμα ή κοκκινόξανθα μαλλιά, χρυσαφί έως ροδαλό δέρμα και χρυσά, καστανά ή πράσινα μάτια. Ως προς το ταμπεραμέντο τους, είναι θερμοί, εκδηλωτικοί και γενναιόδωροι. Ωστόσο, στον έρωτα γίνονται κυκλοθυμικοί και απρόβλεπτοι, ενώ αντιπαθούν τη ρουτίνα στη σχέση, που προκύπτει από τη συνήθεια και την εξοικείωση.

Αλλά και πέρα από τα χρώματα της εποχής σου, ασφαλώς και μπορείς να ντύνεσαι όπως σε εκφράζει κάθε φορά.
Ως προς τον έρωτα τώρα, παρακάτω θα βρεις μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες, ώστε να στέλνεις κάθε φορά το σωστό μήνυμα.
Το χρωματικό φάσμα της αγάπης
Φυσικά, αν πρόκειται να συναντήσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει θα κοιτάξεις να φορέσεις κάτι που να κρίνεις κατάλληλο για την περίσταση και που να αισθάνεσαι ότι σου πηγαίνει. Όμως πέρα από αυτό, το χρώμα του ρούχου που θα βάλεις μπορεί να επηρεάσει το «κλίμα» ανάμεσά σας.

Να λοιπόν με τι κριτήριο να διαλέγεις τα χρώματα που θα φοράς, αν θέλεις να φέρεις και να κρατήσεις την αγάπη στη ζωή σου:
Κόκκινο
Φόρεσε κόκκινα όταν θέλεις να αισθάνεσαι αισθησιασμό και ζωντάνια και όταν θέλεις να φέρεις στη ζωή σου έναν έρωτα με έντονη σεξουαλικότητα.
Ροζ
Το ανοιχτό ροζ ενισχύει την τρυφερότητα και τη στοργή μέσα στη σχέση. Το έντονο ροζ στέλνει μηνύματα σαγήνης και πάθους.
Πορτοκαλί
Ντύσου στα πορτοκαλιά όταν θέλεις να εκπέμπεις χαρά της ζωής ή αισθάνεσαι όμορφα μέσα σε μια σχέση που ήδη υπάρχει.
Κίτρινο
Το κίτρινο είναι το χρώμα της προσωπικής έκφρασης. Φόρεσέ το όταν θέλεις να εκφράσεις σε κάποιο πρόσωπο τα συναισθήματά σου, αλλά νιώθεις να σου… δένεται η γλώσσα.
Πράσινο
Επειδή είναι χρώμα εξισορρόπησης, φόρεσέ το αν αισθάνεσαι ότι ο έρωτας σου γίνεται εμμονή, ώστε να μην έχεις τόση προσκόλληση. Επίσης, αν το ταίρι σου σου δείχνει ότι χρειάζεται περισσότερο δικό του ζωτικό χώρο.
Γαλάζιο
Ντύσου με γαλάζιο για να ενισχύσεις τη γαλήνια πλευρά της αγάπης, ιδιαίτερα αν αισθάνεσαι ότι χρειάζεται μια ήρεμη επικοινωνία με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει σαν ανάπαυλα στις παθιασμένες συζητήσεις.
Μοβ
Αν έχεις άγχος για την έκβαση μιας σχέσης, φόρεσε μοβ. Βοηθά να επικεντρωθείς στις πιο πνευματικές πλευρές της σχέσης και διώχνει την ένταση.
ΛευκόΝτύσου με λευκά αν σε έχουν κουράσει οι απαιτήσεις του συντρόφου σου και χρειάζεσαι μια περίοδο ηρεμίας και ησυχίας. Το λευκό είναι και χρώμα της μοναχικότητας, γι’ αυτό μην το φοράς ποτέ όταν πονάς για μια σχέση που χάλασε.
Μαύρο
Αυτό το χρώμα σε κάνει να αποσύρεσαι στον εαυτό σου, έτσι απόφυγέ το αν χρειάζεται να συμμετέχεις σε μια κατάσταση. Ιδίως αν έχεις δημιουργήσει μια νέα σχέση, όπου χρειάζεται επικοινωνία για να αναπτυχτεί, μη φοράς ποτέ μαύρο ή τουλάχιστον «σπάσε» το με κάτι κίτρινο ή ροζ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια