Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

H Φυλή που ζει στην Πανδώρα της Ανατολικής Ινδίας

Η ιστορία της ταινίας "Avatar" του Τζέιμς Κάμερον φαίνεται τελικά να μην αποτελεί επιστημονική φαντασία.
Και μπορεί να μην υπάρχουν στην πραγματικότητα τα μπλε είδωλα ανθρώπων, ωστόσο στα βάθη της ζούγκλας υπάρχει μια φυλή, η οποία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τους πρωταγωνιστές της ταινίας, οι οποίοι προσπαθούν να....

αποτρέψουν τον άνθρωπο να καταστρέψει τη μητέρα φύση..
Η φυλή Dongria Kondh είναι μια από τις αρχαιότερες που ζει περισσότερα από χίλια χρόνια στα δάση της επαρχίας Ορίσα της ανατολικής Ινδίας, μέσα στα βάθη του δάσους.
Καθημερινά, τα μέλη της φυλής, που ανέρχονται στις 8.000, προσεύχονται στο θεό του Ιερού Βουνού και ακολουθούν ένα απλά τρόπο ζωής στη φύση.
Στην περιοχή ανθίζουν πολλές πορτοκαλιές και μπανανιές, με τα φρούτα των οποίων τρέφονται οι κάτοικοι, και φιλοξενούνται διάφορα σπάνια είδη ζώων.
Σύμφωνα με τη θεωρία τους το δάσος γεννήθηκε από το σώμα ενός δαίμονα, ο οποίος δολοφονήθηκε από το βασιλιά Biridanga.
O μόνος θόρυβος που σπάει τη σιωπή στο βασίλειο της φύσης είναι το βουητό εντός γιγαντιαίου διυλιστηρίου στην κοντινή περιοχή Lankigarh.
Πρόκειται για μια βρετανική εταιρία, τα σχέδια της οποίας είναι καταστροφικά για τον παράδεισο των Dongria Kondh. Κάτω από τους πανέμορφους λόφους Niyamgiri υπάρχουν 70.000.000 τόνοι βωξίτη, που είναι πλούσιοι σε αλουμίνιο και αποτελεί νούμερο ένα υλικό για τα ορυχεία.
Ήδη, φιλανθρωπικές οργανώσεις και ακτιβιστές ξεκίνησαν δικό τους αγώνα πλάι στα μέλη της φυλής, καθώς πιστεύουν πως εάν αναπτυχθούν ορυχεία στην περιοχή, τότε η φυλή των Dongria Kondh θα χαθεί για πάντα!
Το διυλιστήριο που βρίσκεται σε λειτουργία είχε ήδη ως αποτέλεσμα περισσότερες από εκατό οικογένειες να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Εκπρόσωποι της εταιρείας χαρακτήρισαν τις κατηγορίες για τη ρύπανση του περιβάλλοντος "απολύτως ψευδείς" και δηλώνουν ότι το διυλιστήριο είναι τελευταίας τεχνολογίας και παράγει μηδενικές εκπομπές.
Ωστόσο, τα μέλη της φυλής ενισχύουν τις προσπάθειές τους, ζητώντας βοήθεια και από άλλους για να καταφέρουν να επιζήσουν.
Piazza

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια