Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς υπολογίζεται ο ωροσκόπος

Η μοίρα του Ζωδιακού που οριζόταν από την ανατολική κατεύθυνση του σημείου που βρισκόσασταν κατά τη στιγμή της γέννησής σας, δίνει τον Ωροσκόπο σας.
Μαζί με τη Σελήνη ορίζει τη φύση της Προσωπικότητας, τις κλίσεις και τις τάσεις, όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο κανείς αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Είναι ένα βασικό στοιχείο στο χάρτη, δυνατό να τοποθετηθεί, μόνο όταν γνωρίζουμε την ώρα γέννησης του ενδιαφερομένου. Ο χρόνος, λοιπόν, παίζει τον βασικό ρόλο στην κατάστρωση ενός χάρτη και στην επεξεργασία του, για να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα σε ότι μας ενδιαφέρει.
Γεννιόμαστε κάποια μέρα σε κάποιο χρόνο, αλλά η είσοδός μας στο περιβάλλον γίνεται μία συγκεκριμένη στιγμή, αυτή της γέννησης, αλλά και σε έναν συγκεκριμένο τόπο. Βλέποντας μόνο πού είναι οι πλανήτες τη μέρα της γέννησης, τη «φωτογραφία» του χάρτη του ουρανού, όταν δεν έχουμε την ώρα και τον τόπο γέννησης, μας λείπει η στιγμή αυτή της εισόδου. Αυτή η στιγμή όμως, καθορίζει τον πληρέστερο σχηματισμό του χάρτη. Να δούμε δηλαδή σε ποιους οίκους του ωροσκοπίου βρίσκονται οι πλανήτες οπότε ποιους τομείς της ζωής μας επηρεάζουν και πώς. Καλό είναι, ο ενδιαφερόμενος/η να ζητήσει, έστω και τηλεφωνικά, από τον αστρολόγο που εμπιστεύεται, να τον ενημερώσει για την ακριβή θέση του Ωροσκόπου του, καθώς είναι κάτι που, ζητά ακρίβεια στα στοιχεία και μαθηματική γνώση.
Μόνο ένας έμπειρος αστρολόγος μπορεί να υπολογίσει την ακριβή ώρα γέννησης ακόμα και αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι σίγουρος γι’αυτήν. Οι πλανήτες μέσα στον πρώτο οίκο, δηλώνουν την προσωπική μας προσέγγιση και προσδιορίζουν το «εγώ» μας. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται όταν ένας βαρύς –κυρίως- πλανήτης κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Τότε, η προσωπικότητα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις δονήσεις του πλανήτη. Η φυσική μας κατάσταση, θα φανεί από το ζώδιο του ωροσκόπου, τις όψεις που δέχεται και τον κυβερνήτη του. Το σώμα μας, οι ευαισθησίες του, η δομή του, θα εξαρτηθούν (σαν προδιάθεση) σε μεγάλο βαθμό από την ανάλυση του ωροσκόπου.

Πότε γίνεται αντιληπτός ο ωροσκόπος και γιατί;
Το ζώδιο του ωροσκόπου γίνεται αντιληπτό συχνά μετά τα 30 μας χρόνια. Εκεί συνειδητοποιούμε τις ανάγκες μας και εκεί σταθεροποιούμε την προσωπική μας έκφραση. Η αλήθεια είναι πως καθώς πλησιάζουμε το τριακοστό έτος της ηλικίας μας παρατηρούνται πολλές αλλαγές στη προσωπικότητά μας και στις επιδιώξεις μας. Kλείνει ένας κύκλος ζωής και περνάμε στην ωριμότητα. Βασική προϋπόθεση είναι το άτομο να έχει ήδη βιώσει και κατά συνέπεια γνωρίσει τις πραγματικές του ανάγκες, στα προηγούμενα χρόνια της ζωής του, και τώρα πλέον, με το πέρασμα στην ωριμότητα, είναι έτοιμο να τις εκφράσει και να τις επιβάλλει στο περιβάλλον του.
Ουσιαστικά είναι η φάση που το άτομο έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ουσιαστικά. Ξέρει πλέον τι πραγματικά θέλει και πως να διαχειριστεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, γι ‘αυτό το λόγο επικρατεί η άποψη ότι «ο άνθρωπος μετά τα τριάντα του γίνεται πιο πολύ ο ωροσκόπος του». Η αλήθεια είναι πως αυτή η αλλαγή οφείλεται στο ότι το άτομο παύει να εκφράζει «σπασμωδικά» τους πλανήτες του ωροσκοπίου του. Πρόκειται λοιπόν για μια αλλαγή συνόλου δυνάμεων και διαχείρισης και όχι για μια μεταβίβαση μεταξύ Ήλιου και ωροσκόπου.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, μπορούμε να πούμε
Τόσο ο Χαρακτήρας όσο και το ίδιο το παρουσιαστικό του ανθρώπου, χρωματίζονται έντονα από τη θέση του Ωροσκόπου. Οι απαντήσεις που χρειάζεται να βρείτε στη ζωή σας και οι ιδιότητες με τις οποίες γεννηθήκατε για να εκδηλώσετε, δίδονται όλες από τη θέση του Ωροσκόπου σας. Ωροσκόπος είναι το σημείο εκείνο που κατά τη γέννηση μας ανέτειλε, ξεκινούσε για να το πούμε πιο απλά, το ωροσκόπιο μας. Είναι η ακμή του πρώτου οίκου , από τους δώδεκα που έχει ένα ωροσκόπιο.
Ο πρώτος οίκος συμβολίζει αυτό που πραγματικά είμαστε, ενώ τα χαρακτηριστικά μας γνωρίσματα τα δίνει το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε. Αντιπροσωπεύει τις βαθύτερες ανάγκες μας που όταν τις εκφράσουμε αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι σαν προσωπικότητες. Τις περισσότερες φορές ο ωροσκόπος είναι κληρονομικός. Είναι δηλαδή το ζώδιο στο οποίο ανήκει η μητέρα μας, ο πατέρας μας ή κάποιο στενό μας πρόσωπο που αν και δεν φαίνεται άμεσα μας διαμόρφωσε τη προσωπικότητα και επέδρασε καταλυτικά στην άποψη μας για τη ζωή. Ο ωροσκόπος είναι εκτός των άλλων και το σημείο εκείνο που επηρεάζει σημαντικά την εξωτερική μας εμφάνιση, το τρόπο που κινούμαστε αλλά και το τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Είναι το σημείο εκείνο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας , την εικόνα μας.
Αντίθετα ο Ήλιος, δηλαδή το ζώδιο, αντιπροσωπεύει την εικόνα που έχουμε επιλέξει να δείχνουμε προς τα έξω. Και τα δύο σημεία λοιπόν είναι εξίσου σημαντικά, αρκεί να τους επιτρέπουμε να εκφράζουν τη σημαντικότητά τους!

Βρείτε εύκολα, γρήγορα και έγκυρα 
τον Ωροσκόπο σας εδώ ή εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια