Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα Ευεργετικά Αιθέρια Έλαια.

 
* Τα αιθέρια έλαια των φυτών και των λουλουδιών γνωστά από την αρχαιότητα για την χρήση τους στην κοσμετολογία αλλά και την θεραπευτική, επανέρχονται τα τελευταία χρόνια και κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στην θεραπευτική με τον όρο της αρωματοθεραπείας. Όλα τα αιθέρια έλαια έχουν αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και συμβάλουν στην ......

ανανέωση των κυττάρων.
* Το κάθε αιθέριο έλαιο είναι ένα μείγμα χημικών ενώσεων που του προσδίδουν την διαφορετικότητά του και τις ξεχωριστές του ιδιότητες.
* Χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια μπορούμε να εφαρμόσουμε διάφορες τεχνικές. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε ανάμιξη με άλλα φυτικά έλαια, σε εισπνοές με την βοήθεια ειδικών συσκευών, είτε με την προσθήκη μερικών σταγόνων αιθέριου ελαίου σε θερμό νερό, στο λουτρό ή με την προσθήκη του σε σταγόνες στα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε ήδη.
* Συνδυάζοντας την χρήση αιθερίων ελαίων με τεχνικές μασάζ μπορούμε να επιτύχουμε ρύθμιση του κυκλοφοριακού συστήματος και της λέμφου, τόνωση του σώματος και ανακούφισή του από την καθημερινή πίεση και ένταση.
* Σε κάθε περίπτωση απαιτείται προσοχή και γνώση. Προσοχή απαιτείται ώστε να μην έλθουν σε επαφή σταγόνες του ελαίου με τα μάτια και σε άμεση επαφή με το δέρμα ειδικά αν υπάρχει τραύμα ή αμυχή. Αρκετά από αυτά είναι καυστικά ή και τοξικά. Πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τους σε περίπτωση εγκυμοσύνης, υπέρτασης αλλά και επιληψίας. Σε περίπτωση εσωτερικής λήψης αυτή οπωσδήποτε θα πρέπει να γίνεται μόνο ύστερα από σύσταση και οδηγίες ειδικού επιστήμονα.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται να δίδεται και στην ποιότητα του αιθέριου ελαίου.
* Καλύτερης ποιότητας είναι όσα έχουν εξετασθεί με τρόπο ώστε να μην αλλοιωθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να διατηρούνται οι ιδιότητές τους. Καλό είναι να ακολουθούνται για την παρασκευή τους φυσικές τεχνικές ή η τεχνική της ψυχρής πίεσης και να μην υφίστανται οποιαδήποτε επεξεργασία.
* Προϊόντα διασφαλισμένης ποιότητας, πλην αυτών που πιθανόν να φτιάξετε μόνοι σας εάν και εφόσον έχετε τα υλικά, τις απαραίτητες γνώσεις και τα όργανα, θα βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία από τα οποία θα πάρετε και την κατάλληλη επιστημονική γνώση και υποστήριξη.
* Και μην ξεχνάτε, το πρώτο φαρμακείο το έφτιαξε η φύση.
Ο φαρμακοποιός.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια