Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

O δεκάλογος του κραγιόν

Σας δίνουμε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για σωστή εφαρμογή.

1. Απολεπίστε και ενυδατώστε
Πριν απλώσετε το κραγιόν, φροντίστε ώστε τα χείλη σας να είναι καθαρά, απολεπίστε τα μία φορά την εβδομάδα και απλώστε κάποια ειδική κρέμα που θα τα κρατήσει ενυδατωμένα.
2. Αποφύγετε τις πολλές… λάμψεις
Τα κραγιόν με πολύ shimmer μπορεί να δείχνουν φθηνά. Προτιμήστε αυτά με πιο κρεμώδες φινίρισμα -η λάμψη θα πρέπει να βρίσκεται στην υφή του κραγιόν και όχι στα μεταλλικά σωματίδια της σύστασής του.
3. Επιλέξτε την κατάλληλη έντονη απόχρωση
Για να διαλέξετε τη σωστή απόχρωση, βασιστείτε στον τόνο των χειλιών σας και όχι σε αυτόν της επιδερμίδας σας. Οι γυναίκες με άχρωμα χείλη δείχνουν καλύτερα με κερασί ή κοραλί, όσες έχουν ελαφρώς κόκκινα χείλη να προτιμούν το φούξια ή το πορτοκαλί, ενώ για τα πιο σκούρα χείλη ιδανικά είναι το κεραμιδί και το μπορντό.
4. Βρείτε το σωστό nude χρώμα
Το πιο κολακευτικό nude κραγιόν είναι είτε ελαφρώς πιο φωτεινό είτε λίγο πιο σκούρο από τον τόνο της επιδερμίδας σας. Αν είστε χλωμή, επιλέξτε μια ροζέ απόχρωση, ενώ όσες έχουν σταρένια, ελαφρώς σκούρα (μεσογειακή) ή σκούρα επιδερμίδα, θα πρέπει να βρουν ένα nude-μπεζ κραγιόν στο χρώμα της άμμου.
5. Αποφύγετε το gothic εφέ
Τα κραγιόν με μαύρη ή μπλε βάση συνήθως δείχνουν αυστηρά, μεγαλώνουν, και λίγο τρομακτικά. Προτιμήστε τόνους των μούρων.
6. Μην ανησυχείτε για το περίγραμμα
Τα κραγιόν πλέον δεν απλώνουν, οπότε ένα μολύβι ή ένα lip liner δεν είναι απαραίτητα. Αν πάλι θέλετε να τονίσετε το πάνω μέρος των χειλιών ή να τους δώσετε συμμετρία, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι που ταιριάζει με την απόχρωση των χειλιών και όχι με αυτή του κραγιόν σας.
7. Μαλακώστε τις άκρες
Η προσεκτική εφαρμογή είναι καλό πράγμα. Η χειρουργική ακρίβεια, όχι. Σβήστε ελαφρώς τις άκρες των χειλιών σας για ένα πιο φυσικό look.
8. Ξεκινήστε από το κέντρο
Όποια απόχρωση κραγιόν και να βάζετε, ξεκινήστε πάντα από το κέντρο και απλώστε το προς τις άκρες. Ποτέ μην βάζετε κραγιόν απευθείας στις άκρες των χειλιών.
9. Μην υπερβάλλετε
Για να μην δείχνει ένα έντονο κραγιόν πολύ «βαρύ», απλώστε μόνο στο κάτω χείλος, πιέστε τα χείλη σας και απλώστε το χρώμα με το δάκτυλό σας.
10. Ταμπονάρετε
Για να διατηρηθεί περισσότερο το κραγιόν σας, βάψτε τα χείλη σας, ταμπονάρετε σε ένα μαντήλι και ξαναβάλτε κραγιόν. Η δεύτερη στρώση χαρίζει λάμψη και μεγαλύτερη διάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια