Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τί να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό

Σε περίπτωση κλοπής ο ιδιοκτήτης της συσκευής ενημερώνει τον πάροχό του (π.χ. Cosmote) δίνοντας πάντα πληροφορίες διασταύρωσης των προσωπικών στοιχείων για επιβεβαίωση και άμεσα ακυρώνεται η κάρτα SIM που έχει και βάση της οποίας γίνεται η σύνδεση μέσω του δικτύου.
Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης ...

προσέρχεται σε ένα κατάστημα του παρόχου όπου του δίνεται μία...νέα κάρτα σύνδεσης SIM, αλλά με τον ίδιο πάντα αριθμό και συνεχίζει κανονικά τις κλήσεις του είτε αφορά στις συνδέσεις συμβολαίου είτε στις συνδέσεις προπληρωμένης ομιλίας (prepaid).
Με τον τρόπο αυτό ο κλέφτης δεν θα μπορεί να κάνει κλήσεις (από την στιγμή της δήλωσης της απώλειας της κλοπής και μετά), αλλά θα μπορεί βάζοντας μία δική του κάρτα να χρησιμοποιεί τη συσκευή.
Δίνοντας επίσης το ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity) της συσκευής είτε στον πάροχο είτε στην αντίστοιχη εταιρία (π.χ. ΝΟΚΙΑ) αυτός καταχωρείται και είτε μπλοκάρεται η συσκευή είτε σε μία ενδεχόμενη αναβάθμιση-service της συσκευής σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα δεσμεύεται η συσκευή.
Ένας τρόπος για να βρει κάποιος το IMEI της συσκευής του είναι να πληκτρολογήσει *#06#.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια