Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, αντιμετωπίζεται;

Όλες οι γυναίκες λίγο πολύ έχουν συμπτώματα πριν την περίοδο – είναι κακοδιάθετες, μπορεί να πουν μια κουβέντα παραπάνω, έχουν πόνους στην κοιλιά και στην μέση.
Τα συμπτώματα του προεμμηνοροϊκού συνδρόμου περιλαμβάνουν καταθλιπτική διάθεση, άγχος, νεύρα χωρίς λόγο και αιτία.....

μειωμένο ενδιαφέρον για καθημερινές δραστηριότητες, πονοκέφαλο. Σε γυναίκες με προεμμηνοροϊκό σύνδρομο (PMS) όλα τα παραπάνω συμπτώματα παίρνουν σοβαρή μορφή και συνήθως χρειάζονται κατάλληλη θεραπεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν φυσιολογικά.
Το προεμμηνροροϊκό σύνδρομο επηρεάζει το 3 – 8% των γυναικών και ξεκινά με την ωορρηξία. Στο δεύτερο μισό του κύκλου η σεροτονίνη – ορμόνη που ευθύνεται για το αίσθημα ευφορίας στον άνθρωπο -- για λόγους που δεν είναι ακόμα γνωστοί μειώνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάνει έξω φρενών χωρίς λόγο ή σε κάνει να κλαις για ώρες.

μεγένθυση
Υπάρχει θεραπεία;
Σε σοβαρές περιπτώσεις χορηγούνται αντικαταθλιπτικά ή αντισυλληπτικά. Βέβαια δεν μπορείς εσύ να κρίνεις αν η περίπτωσή σου είναι "βαριά", μόνο ο γιατρός είναι αρμόδιος για κάτι τέτοιο, γι' αυτό αν έχεις υποψίες ότι μπορεί να ανήκεις σε αυτό το ποσοστό γυναικών συζήτησέ το με τον γιατρό σου και θα σου πει εκείνος τι να κάνεις.
Αν τα συμπτώματά αυτά υπάρχουν αλλά σε μικρότερη ένταση τόσο ώστε να μην επηρεάζουν ή εμποδίζουν την καθημερινότητά σου υπάχρουν μερικοί τρόποι αυτοβοήθειας.
1. Λήψη βιταμίνης D
2. Μείωση της καφεΐνης
3. Άσκηση για να αυξήσεις τα επίπεδα ενδορφίνης – ορμόνη που εκκρίνεται για απάλυνση του πόνου και που δημιουργεί συναισθηματική ηρεμία.
aesthetics-soo

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια