Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υγρασία στο σπίτι

Εύκολα tips για να την εξαφανίσετε άμεσα!
Πάσχα έρχεται και πολλοί από εσάς θα φτιάξετε τις βαλίτσες σας για τα εξοχικά σας.
Τι γίνεται όμως όταν το σπίτι έχει μείνει για καιρό κλειστό και η υγρασία έχει αφήσει....

τα σημάδια της;
Σίγουρα η μυρωδιά δε θα είναι και τόσο ευχάριστη, για αυτό σας βρήκαμε μερικά tips για να… γλιτώσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Φύσηξε άνεμος… βοριάς: Ο καθαρός αέρας αποτελεί την πιο ανέξοδη και γρήγορη λύση για το πρόβλημά σας. Αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά και πηγαίνετε μία βόλτα να απολαύσετε τον καφέ σας. Γενικώς, φροντίζετε να αερίζετε το σπίτι σας (είτε είναι το εξοχικό είτε όχι) έστω και για λίγο μέσα στην ημέρα. Και 5 λεπτά μόνο είναι αρκετά για να αισθανθείτε τη φρεσκάδα στο χώρο σας και να αποφύγετε τη δυσοσμία της υγρασίας.

Αρωματίστε το χώρο με έλαια: Άλλη μία δράση των ελαίων που θα σας λύσει τα χέρια. Φτιάξτε, λοιπόν, μερικά μπουκαλάκια ευκαλύπτου, λεβάντας ή δεντρολίβανου και αρωματίστε τους χώρους του σπιτιού σας που «πλήττονται» από υγρασία. Ένα άλλο τρικ είναι να τοποθετήσετε μερικά πουγκιά λεβάντας πάνω στα καλοριφέρ και να τα αφήσετε εκεί για… πάντα. Και το άρωμα θα είναι πιο ευχάριστο και η υγρασία θα εξαφανιστεί στο πι και φι!

Ρύζι για το… μπάνιο: Κακά τα ψέματα ο συγκεκριμένος χώρος είναι και το νούμερο ένα «θύμα» της υγρασίας. Οι υδρατμοί και οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίες γίνονται οι σύμμαχοί της και αυτή δεν αργεί να κάνει αισθητή την παρουσία της. Για αυτό, λοιπόν, τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ μία ποσότητα ρυζιού και αφήστε το κάπου μέσα στο μπάνιο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στη ντουλάπα σας, αν θέλετε να μη μυρίσουν τα ρούχα σας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια