Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καραμέλες με σοκολάτα γάλακτος

.
ΥΛΙΚΑ:
250γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
330γρ.κρέμα γάλακτος
250γρ.γλυκόζη
200γρ.....

σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
10γρ.βούτυρο αλμυρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη την κρέμα και τη γλυκόζη και βράζουμε μέχρι τους 118βαθ.έτσι ώστε να στέκεται μια στάγονα καραμέλας όταν την αδειάζουμε σε ένα πιάτο,δηλαδή να είναι αρκετά σφικτή.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και στο τέλος όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 35-40βαθ.προσθέτουμε το βούτυρο.
Απλώνουμε σε μία λαδόκολλα πάχους 1εκ.αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει και κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα μπαστουνάκια.
Για καλύτερο φορμάρισμα μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι.
stelios parliaros-syntages

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια