Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέα Υόρκη: Κατέρρευσαν κτήρια

Οι πληροφορίες αναφέρουν 19 τραυματίες, οι τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Οι αρχές και ο δήμαρχος επιβεβαίωσαν πως η έκρηξη προήλθε από διαρροή αερίου
Ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων όπου στεγάζονται 49 διαμερίσματα....

έπιασε φωτιά, στην περιοχή East Village της Νέας Υόρκης, ενώ λίγο νωρίτερα, ο εκκωφαντικός ήχος μιας έκρηξης είχε σπείρει τον πανικό στη γύρω περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία η έκρηξη προήλθε από διαρροή αερίου στο εστιατόριο Sushi Park που βρισκόταν στο ισόγειο ενός εκ των κτιρίων.
Αιμόφυρτοι άνθρωποι άρχισαν να βγαίνουν από τα κτήρια την ώρα που το πρώτο από αυτά κατέρρευσε, ξυπνώντας μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο καπνός ήταν πυκνός, σε σημείο που μερικοί από τους 250 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, έπρεπε να ρίχνουν νερό για να σβήσουν τις φλόγες που έφταναν σε μεγάλο ύψος, χωρίς να βλέπουν τι υπάρχει μπροστά τους.
Ένας μάρτυρας που έχει φούρνο εκεί κοντά δήλωσε πως άκουσε μια σφοδρότατη έκρηξη και βγαίνοντας στο δρόμο, είδε ανθρώπους να βγαίνουν από το κτήριο και άλλους να κατεβαίνουν από τη σκάλα κινδύνου. Σοκ πλημμύρισε τους περιοίκους, που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους χωρίς να έχουν ιδέα τι συνέβη, ενώ στους δρόμους επικρατούσε πανικός.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος, 19 άτομα έχουν τραυματιστεί και 4 από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που είχαν καταπιεί δυο από τα εναπομείναντα κτήρια, ένα ακόμα κατέρρευσε, χωρίς να υπάρξει κάποια ανθρώπινη απώλεια.
Με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της πυροσβεστικής τρία από τα τέσσερα κτήρια έχουν καταρρεύσει πλήρως ή μερικώς ενώ κάποιες εστίες φωτιάς υπάρχουν ακόμα στο τέταρτο από αυτά.
Ένα προσωρινό καταφύγιο για όλους όσους έμειναν χωρίς στέγη, από το πουθενά, έχει στηθεί σε κοντινό δημοτικό σχολείο ενώ την φροντίδα των κατοίκων έχει αναλάβει ο Ερυθρός Σταυρός.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια