Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γυναίκα για οικογένεια

Η τέχνη του να είσαι γυναίκα για οικογένεια!
Στο παρελθόν οι γυναίκες φρόντιζαν να μαθαίνουν από μικρή ηλικία τρόπους με τους οποίους θα ετοίμαζαν και παράλληλα θα συγκρατούσαν μια οικογένεια. Οι καιροί όμως, έχουν αλλάξει και πλέον οι γυναίκες, ως ανεξάρτητες και εργαζόμενες δεν....

έχουν το χρόνο να μάθουν όλες αυτές τις πρακτικές που θα τις βοηθήσουν για την συγκρότηση της οικογένειάς τους. Το μεγάλωμα των παιδιών για παράδειγμα αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για μια γυναίκα- μητέρα.

Κάντε το με τον δικό σας τρόπο.
Δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για να έχει κανείς μια οικογένεια. Αν και πολλοί άνθρωποι έχουν μεγαλώσει πιστεύοντας ότι υπάρχει ένα μοναδικός και σωστός τρόπος εκπαίδευσης και συγκράτησης μιας οικογένειας, θα λέγαμε πως κάνουν λάθος. Δυστυχώς, πάρα πολλοί νοιάζονται για το τι πιστεύουν οι άλλοι άνθρωποι. Είναι καλύτερο να κάνουμε ενέργειες εκούσια, καθώς και να ενεργούμε σύμφωνα με τη δική μας λογική και συμπεριφορά. Δεν είναι καλό να εξαρτάται κανείς από άλλους ανθρώπους, πόσο μάλλον από τα πιστεύω τους.

Να είστε υπομονετικοί.
Είτε είστε παντρεμένοι ή όχι, με το πρόσωπο που ζείτε σίγουρα περνάτε πολλές ώρες μαζί , μαθαίνοντας ο ένας την διαφορετικότητα του άλλου. Επειδή και κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και όλα έχουν τη δική τους νοοτροπία και συμπεριφορά, είναι δύσκολο να δοθεί μια συμβουλή που θα ισχύει για όλους.
Η συμβουλή όμως, που προτείνουμε σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεστε είναι το να είστε υπομονετικοί. Δεν έχει σημασία ποια είναι η κατάσταση σας, είναι όμως πάντα καλό να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να σκεφτείτε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε, αντί να σπεύσετε να δώσετε λύση στο πρόβλημά σας εύκολα και απερίσκεπτα. Είναι ακόμα χειρότερο να κάνετε κάτι για το οποίο αργότερα μπορεί να μετανιώσετε. Εφαρμόστε το σε όλες τις πτυχές της οικογενειακής σας ζωής, αλλά κυρίως όταν πρόκειται για το άλλο σας μισό. Πάντα εκτός από τις ευτυχισμένες μέρες θα υπάρξουν και μέρες έντονου προβληματισμού και στεναχώριας. Οι σχέσεις περνάνε από όλα τα στάδια, γι” αυτό το λόγο η καλύτερη συμβουλή είναι η υπομονή.

Φροντίδα για τα παιδιά.
Τα παιδιά από την άλλη πλευρά χρειάζονται μια πιο ενεργή προσέγγιση. Αν απλά στέκεστε δίπλα, κοιτάζοντας τα λάθη τους, χωρίς να κάνετε τίποτα, όταν υποτίθεται ότι πρέπει να ασκήσετε ένα είδος πειθαρχίας, τότε μην περιμένετε από τα παιδιά σας να καταλάβουν ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.
Γρήγορα αντανακλαστικά είναι το κλειδί! Οι αντιδράσεις σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο, άκρως συναισθηματικό, μικρό πρόσωπο είναι σίγουρα ό, τι χρειάζεστε για να δράσετε κατάλληλα. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χάσετε τη ψυχραιμία σας. Φυσικά, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τι είναι σωστό και τι λάθος, αλλά το ουρλιαχτό και οι φωνές προς το παιδί σας δεν αποτελούν σωστό τρόπο αντιμετώπισης και συμπεριφοράς. Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών είναι η συνέπεια.
Μην αλλάζετε το στάση και τη σκέψη σας όταν έχετε πάρει μια απόφαση, καθώς μπορεί αυτό να προκαλέσει σύγχυση στο παιδί.

Να είστε ο εαυτός σας.
Τέλος, αυτό που λειτουργεί σε όλες τις πτυχές της οικογενειακής σας ζωής είναι να είστε ο εαυτός σας. Τα συναισθήματά σας θα πρέπει να είναι ολοφάνερα και να μη κρύβονται κάτω από τον εγωισμό και την λογική σας. Όταν βρείτε ένα ρυθμό στον οποίο πιστεύετε πως λειτουργείτε τέλεια, χωρίς να συγκρίνετε τον εαυτό σας με κανέναν άλλο τότε είστε στο σωστό δρόμο. Όπως λέει και η παροιμία: «αν κάτι δεν έχει χαλάσει, μην προσπαθείς να το φτιάξεις.»
post4life.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια