Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ξεκούραστα μάτια: 5 μυστικά

Τα φωτεινά, λαμπερά και σπινθηροβόλα μάτια ακτινοβολούν υγεία και ευτυχία.
Οι καθημερινοί ρυθμοί ζωής, οι λίγες ώρες ξεκούρασης, ο ήλιος, τα ποτά και τα ξενύχτια φέρνουν μαζί τους ανεπιθύμητους φίλους, όπως οι μαύροι κύκλοι, ξηρασία, κηλίδες και διχρωμίες.
Ποσότητες concealer, καθημερινά, απλώνονται κάτω από την περιοχή των ματιών μας, για να καλύψουν στην ουσία πολλές φορές…

τα ακάλυπτα.
Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες καλές συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε, και να αποφύγουμε τα κουρασμένα μάτια με σακούλες και μαύρους κύκλους.

Πώς θα τα καταφέρουμε
1. Χρησιμοποιούμε ροδόνερο
Το ροδόνερο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος, που καταπραΰνει, θεραπεύει και μειώνει την καταπόνηση των ματιών. Έχει όμορφο και ευχάριστο άρωμα, που ωφελεί το δέρμα με πολλούς τρόπους. Τονώνει, ενυδατώνει, προλαμβάνει την ακμή και τις ρυτίδες, ενώ περιέχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βάζουμε λίγο ροδόνερο σε βαμβάκι και το τοποθετούμε στα μάτια μας, για 10-15 λεπτά.
2. Χρησιμοποιούμε αμαμελίδα ή αλλιώς, Witch hazel
Η αμαμελίδα είναι ένα θαυμάσιο βότανο, που αναζωογονεί και ανανεώνει τα κουρασμένα και θαμπά μάτια. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι κατάλληλο, για όλη την περιοχή του προσώπου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τυχόν τραυματισμούς, όπως μώλωπες. Πολλά καλλυντικά περιέχουν αμαμελίδα, ενώ αρκετοί άνδρες το χρησιμοποιούν, μετά το ξύρισμα. Βάζουμε αμαμελίδα σε βαμβάκι και ενυδατώνουμε τις βλεφαρίδες μας και τα μάτια μας για 10 λεπτά.
3. Πατάτες για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων
Οι πατάτες περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C και B6, καθώς και κάλιο, το οποίο είναι ένας καλός ηλεκτρολύτης, όταν χάνουμε υγρά. Το άμυλο της πατάτας, μπορεί σταδιακά να εξασθενίσει τους μαύρους κύκλους. Τρίβουμε ωμή πατάτα και την βάζουμε σε δύο λεπτά σακουλάκια. Τοποθετούμε τα σακουλάκια στα μάτια μας, για 15-20 λεπτά. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μέρα παρά μέρα.
4. Φύλλα μέντας
Τρίβουμε τα φύλλα μέντας με λίγο νερό, και προσθέτουμε λίγο μέλι και αμυγδαλέλαιο. Δημιουργούμε έναν χυμό, και απλώνουμε μικρή ποσότητα κάτω από τα μάτια μας, πριν πάμε για ύπνο. Αυτή η θεραπεία μπορεί να κρατήσει τα μάτια μας φωτεινά, ενώ προλαμβάνει και απομακρύνει τους μαύρους κύκλους.
Τέλος, ένας χρυσός κανόνας για ξεκούραστα και λαμπερά μάτια, είναι να πίνουμε άφθονο νερό, καθώς ξεπλένει τις βλαβερές ουσίες από το σώμα μας και κρατά τα μάτια μας καθαρά. Τα φρούτα και τα λαχανικά (κυρίως πράσινα και κίτρινα) έχουν βιταμίνη Α και C, και βελτιώνουν την υγεία των ματιών μας. Δεν ξεχνάμε να προσλαμβάνουμε πρωτεΐνες, κυρίως κρέας, αυγά και ψάρι. Μία ακόμη υπενθύμιση, είναι να φοράμε τα γυαλιά ηλίου μας, όταν βρισκόμαστε έξω.
Έτσι, όμορφα, φυσικά και απλά: μάτια ανάλαφρα, ματιές θανατηφόρες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια