Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΟΣΦΠ 1925

Κι εγένετο ο δαφνοστεφανωμένος!
Για ορισμένους συλλόγους ένα είναι σίγουρο: Το να γράψεις της Ιστορία τους, όσο χώρο και αν σου δώσουν, δεν είναι αρκετός...
Ένας από αυτούς είναι ο Ολυμπιακός...
Στην ταβέρνα του Μοίρα" στην καρδιά του Πειραιά, πριν από 98 χρόνια, "ψήθηκε" (και "σερβιρίστηκε") μία από τις πιο πετυχημένες συνταγές του ελληνικού - και όχι μόνο - αθλητισμού.
Τα μέλη του Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς αποφασίζουν σε μια ιστορική συνέλευση τη διάλυση των σωματείων και την ίδρυση ενός νέου.
Ο αξιωματικός του Ναυτικού και αεροπόρος, Νότης Καμπέρος, ανακοινώνει το όνομα
"Ολυμπιακός" και ο βιομήχανος και μετέπειτα δήμαρχος Πειραιά Μιχάλης Μανούσκος, ο πρώτος πρόεδρος, το ολοκληρώνει σε Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (ΟΣΦΠ).
Ως έμβλημα του νέου συλλόγου επελέγη η κεφαλή ενός δαφνοστεφανωμένου εφήβου και χρώματα το κόκκινο και άσπρο, κατόπιν προτάσεων του Γιάννη Ανδριανόπουλου, θαυμαστή της "ερυθρόλευκης" Άρσεναλ, από την εποχή που σπούδαζε νομικά στο Λονδίνο.
Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικό σωματείο και γρήγορα επισκίασε τους ανταγωνιστές του στο λιμάνι, για να γίνει ο κυρίαρχος του Πειραιά, με επικεφαλής τη θρυλική πεντάδα των Ανδριανοπουλαίων, που αποτέλεσαν την ψυχή της ομάδας στα πρώτα της βήματα. Παιδιά γνωστής οικογενείας στον Πειραιά, με αθλητική παράδοση, έκαναν ξακουστό το όνομα του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα.
Στην αρχή έπαιξαν οι τέσσερις Ανδριανόπουλοι, ο Γιάννης, ο Ντίνος, ο Γιώργος και ο Βασίλης.
Αργότερα εμφανίστηκε και ο Λεωνίδας και για ένα μικρό χρονικό διάστημα αγωνίστηκε και ο Στέλιος.
Η πεντάδα της επίθεσης με τους πέντε αδελφούς έγινε θρύλος.
Από τότε έως σήμερα η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε 47 πρωταθλήματα, 28 Κύπελλα, 16 νταμπλ, 4 Σούπερ Καπ, 3 Βαλκανικό Κύπελλο, ενώ κάνει πρωταθλητισμό σχεδόν σε όλα τα τμήματα που διατηρεί στις τάξεις του.
Τάσος Επιτρόπου - SPORT ET
- (Αφιερωμένο στον Λεωνίδα!)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια