Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κάντε δίαιτα ανάλογα με την προσωπικότητά σας

Έχετε κάνει ποτέ την ίδια δίαιτα με μία φίλη και η μία από εσάς έχασε βάρος ενώ η άλλη όχι;
Μπορεί να εξαρτάται από την προσωπικότητά σας.
Δείτε ποια διαίτα θα πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με την προσωπικότητά σας...

Ο νευρολόγος Ντάνιελ Έιμεν έχει αναπτύξει μία δίαιτα που απορρίπτει την μέτρηση θερμίδων και επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες σας και συμβουλεύοντας σας ποια φαγητά θα πρέπει να τρώτε και ποια να αποφεύγετε.

Γράφει: «Εξετάσαμε τον εγκέφαλο των υπέρβαρων ασθενών μας και ανακαλύψαμε πως δεν υπήρχε ούτε ένα στοιχείο του εγκεφάλου που να σχετίζονταν με το υπερβολικό βάρος. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικοί τύποι: καταναγκαστικοί υπερφάγοι, παρορμητικοί υπερφάγοι, καταναγκαστικοί και παρορμητικοί υπερφάγοι, συναισθηματικοί υπερφάγοι και αγχωτικοί υπερφάγοι».

Καταναγκαστικός υπερφάγος
Είστε: καταναγκαστικός, ερειστικός, επιρρεπής στην υπερβολή, έχετε προβλήματα ύπνου, «κρατάτε μανιάτικο».
Τι σας κάνει καλό: σολωμός, καφέ ρύζι, ηλιόσποροι, γαλοπούλα χωρίς το δέρμα της, μπανάνες, τσάι βοτάνων και σύνθετοι υδατάνθρακες, που βοηθούν το σώμα να παράγει περισσότερη σεροτονίνη, βελτιώνοντας την διάθεση.
Τι δεν σας κάνει καλό: δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη και καφεΐνη, που αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση, που οι καταναγκαστικοί υπερφάχοι έχουν τόνους από αυτήν.

Συναισθηματικός υπερφάγος
Είστε: βαριέστε εύκολα, έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, αισθάνεστε άγχος, καταφεύγετε σε φαγητό που προσφέρει «ανακούφιση» (junk food), υποφέρετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή πονοκεφάλους.
Τι σας κάνει καλό: αυγά, συκώτι, καρύδια, μπρόκολο, η σωματική άσκηση εκτός σπιτιού, και πρέπει να αυξήσετε τη δόση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βοηθούν να χαλαρώσετε το σώμα με το να μειώνουν τις φλεγμονές.
Τι δεν σας κάνει καλό: το να μην κοιμάστε αρκετά και να απομονώνετε τον εαυτό σας από την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

Παρορμητικός υπερφάγος
Είστε: ανοργάνωτοι, επιρρεπής στο να τρώτε όταν δεν πεινάτε, αφαιρείστε εύκολα, συχνά φτάνετε στα ραντεβού καθυστερημένος.
Τι σας κάνει καλό: κοτόπουλο, γαλοπούλα, αυγά, ψάρι, όστρακα, μπριζόλα, δημητριακά και πράσινο τσάι, αφού ανεβάζουν τα επίπεδα ντοπαμίνης στο εγκέφαλο και τονώνουν την συγκέντρωση.
Τι δεν σας κάνει καλό: δίαιτες υψηλές σε υδατάνθρακες, αφού οι υδατάνθρακες που δίνουν ώθηση στην σεροτονίνη είναι καταστροφικοί γι' αυτή την περίπτωση αφού απλά μειώνουν την συγκέντρωση ακόμα περισσότερο.

Καταναγκαστικός-Παρορμητικός υπερφάγος
Εσείς: μοιράζεστε χαρακτηριστικά και από τους καταναγκαστικούς και από τους παρορμητικούς υπερφάγους και σκέφτεστε το φαγητό όλη την ημέρα.
Τι σας κάνει καλό: πράσινο τσάι, η διατροφή με υγιεινές εναλλακτικές, η άσκηση, το να βάζετε στόχους, ο πολύς ήλιος και ο φρέσκος αέρας.
Τι δεν σας κάνει καλό: Το βότανο του Αγίου Ιωάννη (βαλσαμόχορτο).

Αγχωτικός υπερφάγος
Εσείς: τρώτε τα νύχια σας, έχετε συχνούς πονοκεφάλους, υποφέρετε από μυϊκούς σπασμούς, ξαφνιάζεστε εύκολα, έχετε ταχυπαλμίες, είστε ντροπαλοί και αισθάνεστε άβολα σε κοινωνικές συναναστροφές.
Τι σας κάνει καλό: τρόφιμα ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά, κίτρο, σπανάκι, αμύγδαλα, φακές, καρύδια, ωμέγα 3-6-9 συμπληρώματα διατροφής και διαλογισμός.
Τι δεν σας κάνει καλό: πολύ ζωϊκής προέλευσης πρωτεΐνη και πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη αφού χρησιμοποιείτε το φαγητό για να θεραπεύσετε τα αισθήματα έντασης, εκνευρισμού και φόβου.
women.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια