Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μη μιλάτε μπροστά στην τηλεόραση... ακούει!

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι "και οι τοίχοι έχουν αυτιά"...
Τώρα μαθαίνουμε ότι "ακούνε" και οι τηλεοράσεις!
Συγκεκριμένα, η Samsung προειδοποίησε τους καταναλωτές να αποφεύγουν να συζητούν για προσωπικά ζητήματά τους μπροστά στην «έξυπνη» τηλεόρασή τους, όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αναγνώρισης φωνής και φωνητικού ελέγχου της συσκευής, γιατί σε αυτή την περίπτωση... η τηλεόραση ακούει και καταγράφει ό,τι λέγεται.
Σύμφωνα με το BBC, η προειδοποίηση αφορά μόνο τους καταναλωτές που ελέγχουν τη συσκευή, όχι από το τηλεχειριστήριο, αλλά με τη φωνή τους.
Όταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, η τηλεόραση μπορεί να ακούσει -εκτός από τις φωνητικές εντολές- κάθε άλλη συζήτηση και μετά μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες με την εταιρεία ή με άλλες εταιρείες!
Οι οδηγίες της εταιρείας προς τους καταναλωτές αναφέρουν, ότι όταν ενεργοποιηθεί ο φωνητικός έλεγχος, η συσκευή θα ακούει όλους τους ανθρώπους μέσα στο δωμάτιο και θα προσπαθεί να καταλάβει αν λέγεται κάποια εντολή που την αφορά.
Όπως προειδοποιεί η εταιρεία, «αν οι λέξεις περιλαμβάνουν προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, αυτές οι πληροφορίες θα είναι ανάμεσα στα δεδομένα που συλλέγονται (από την τηλεόραση) και μεταδίδονται σε ένα τρίτο μέρος».
Η Samsung αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή τη διευκρίνιση προς τους καταναλωτές, μετά το σάλο που ξέσπασε αναφορικά με την παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια