Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Zώδια και αλλαγές

Όλα τριγύρω αλλάζουν, μα όλα τα ίδια μένουν λέει ο στίχος ενός παλιού λαϊκού τραγουδιού που αντιπροσωπεύει απόλυτα την εποχή που διανύουμε.
Οι αλλαγές έχουν γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας και παρόλο που πλέον τίποτα δεν μένει το ίδιο και οι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει μέρος της ζωής μας, στο τέλος καταλήγουμε πάντα στον ίδιο παρανομαστή.
Υπάρχουν άνθρωποι που επιδιώκουν τις αλλαγές στη ζωή τους, που είναι ατρόμητοι μπροστά στις νέες προκλήσεις και δεν διστάζουν να τολμήσουν, να ρισκάρουν σε ένα νέο ξεκίνημα, έστω και αν ο δρόμος που τους ανοίγεται μπροστά τους είναι αβέβαιος. Άλλοι άνθρωποι αισθάνονται ότι αποσυντονίζονται από τις αλλαγές και θέλουν τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες. Πόσο καλά λοιπόν τα πάνε τα ζώδια με τις αλλαγές; Ποιοι προσαρμόζονται εύκολα και γρήγορα σε αυτές και ποιοι επιθυμούν την σταθερότητα; Με αφορμή λοιπόν την ταραχώδη εποχή που διανύουμε, που η σταθερότητα είναι αβέβαιη και η καθημερινότητά μας έχει γίνει ένας καθημερινός στίβος αλλαγών, σας ετοιμάσαμε ένα αστρολογικό άρθρο, αφιερωμένο στις αλλαγές και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα ζώδια τις ανακατατάξεις στη ζωή τους. Παράλληλα σας δίνεται και η ευκαιρία να βρείτε τρόπους αυτοβελτίωσης γιατί ας μην ξεχνάμε … όσο ζούμε μαθαίνουμε.

Οι αλλαγές στην αστρολογία – Τα ζώδια και οι ποιότητες
Στην αστρολογία τα ζώδια διακρίνονται σε τρεις ομάδες – ανάλογα με την ποιότητά τους -!
Έτσι λοιπόν ήδη θα έχετε ακούσει ή διαβάσει, ότι υπάρχουν 3 ομάδες ζωδίων:

Τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού, στην οποία ανήκουν οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι

Τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού, στην οποία ανήκουν οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι

Τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού, στην οποία ανήκουν οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς.

Η «ομάδα» στην οποία ανήκει το ζώδιό μας, μας αποκαλύπτει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας, κατά πόσο τις επιδιώκουμε και πώς προσαρμοζόμαστε σε αυτές. Για να έχεις όμως καλύτερα μία πιο πλήρη εικόνα, δες τον αστρολογικό σου χάρτη, δες σε ποια ζώδια είναι οι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου και μέτρησε σε ποια ομάδα ζωδίων βρίσκονται τα περισσότερα ζώδια. 
Στη συνέχεια διάβασε την ομάδα ζωδίων στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι πλανήτες σου. Για
παράδειγμα, μπορεί να είσαι Δίδυμος, αλλά οι περισσότεροι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου να βρίσκονται στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, σε αυτή την περίπτωση θα διαβάσεις την αντίστοιχη παράγραφο.

Οι αλλαγές στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού
(Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι)

Αν ανήκεις στην ομάδα του παρορμητικού σταυρού, είναι φανερό ότι επιδιώκεις στη ζωή σου τις αλλαγές, θέλεις να υπάρχουν εξελίξεις και πολλές φορές βάζεις και εσύ το χεράκι σου για να υπάρχουν μεταρρυθμίσεις στη ζωή σου. 

Δεν φοβάσαι τα ρίσκα, γι’ αυτό και μπορεί από παρορμητικότητα και μόνο να επιδιώξεις μία αλλαγή στη ζωή σου, η οποία δεν θα είναι και η ιδανική ή δεν θα σε βγάλει σε καλό. 
Μπροστά σε μία αλλαγή, δεν σκέφτεσαι το πριν και το μετά … σκέφτεσαι μόνο το τώρα …αυτό σημαίνει λοιπόν ότι ακολουθείς το ρεύμα των αλλαγών που σου εμφανίζονται, χωρίς να υπολογίζεις απολύτως τίποτα. 
Δεν είναι λίγες οι φορές, που μπορεί να απογοητευτείς επειδή μία αλλαγή που επιδίωξες, δεν είχε τα αποτελέσματα που προσδοκούσες, όμως αυτό δεν σε πτοεί. 
Ο Κριός επιδιώκει αλλαγές στη ζωή του γιατί θέλει δράση και περιπέτεια… 
Ο Καρκίνος, αναζητά τη συγκίνηση και η ψυχοσύνθεσή του χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις, με αποτέλεσμα να μην «κομπλάρει» μπροστά στις αλλαγές. 
Ο Ζυγός πραγματοποιεί τις αλλαγές για διασκέδαση, χαρά, ομορφιά, αλλά δεν διστάζει να τολμήσει, να ρισκάρει και στις σχέσεις του. 
Ο Αιγόκερως, κάνει αλλαγές για να πετύχει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του ή για να πετύχει την καταξίωση που προσδοκά … 
 Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, αν ανήκεις σε αυτή την ομάδα ζωδίων, το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι την στιγμή που παίρνεις την απόφαση να κάνεις μία αλλαγή.
Σκέψου όλες τις παραμέτρους για να μην μετανιώνεις αργότερα.

Οι αλλαγές στα ζώδια του σταθερού σταυρού
(Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι)

Η ομάδα του σταθερού σταυρού, δεν τα πάει καλά με τις αλλαγές! 

Αν ανήκεις λοιπόν σε αυτή την ομάδα, σκέφτεσαι πολύ καλά πριν πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή σου και τις περισσότερες φορές μπορεί να νιώσεις ότι αποσυντονίζεσαι όταν υπάρχουν στιγμές στην καθημερινότητά σου που χαρακτηρίζονται από ρεύμα αλλαγών το οποίο δεν
έχεις εσύ καθορίσει . 

Ιδιαίτερη αναστάτωση αισθάνεσαι όταν προκύπτουν αλλαγές τις οποίες δεν έχεις προγραμματίσει, αλλά έρχονται και σε αιφνιδιάζουν. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλεις τον χρόνο σου για να συνηθίσεις και για να προσαρμοστείς και δεν δείχνεις ιδιαίτερη δεκτικότητα ή προσαρμοστικότητα. http://i-diadromi.blogspot.gr/
Τα πας καλύτερα με τις αλλαγές που εσύ θα επιλέξεις, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις έχεις την ανάγκη πρώτα από όλα να κάτσεις να σκεφτείς, να μετρήσεις τα θετικά και τα αρνητικά της επιλογής σου και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσεις την σωστή κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα σου. 
Ο τομέας που ακολουθείς με μεγαλύτερη άνεση τις αλλαγές, είναι ο ερωτικός. 
Εκεί αφήνεσαι με μεγαλύτερη ευκολία σε όσα θα σου φέρει η τύχη και το πεπρωμένο. 
Αν είσαι Ταύρος, πραγματοποιείς αλλαγές κυρίως για θέματα που σχετίζονται με την ύλη και την ανάπτυξή σου. 
Αργείς να πάρει την απόφαση της αλλαγής και πολλές φορές μπορεί να χαθεί μέσα από τα χέρια σου μία ευκαιρία, απλά και μόνο επειδή δεν βρήκες το σθένος να ρισκάρει και να την αρπάξεις την ώρα που έπρεπε! 
Για σένα που είσαι Λιοντάρι, δείχνεις μεγαλύτερο ενθουσιασμό στις αλλαγές, αλλά κυρίως αυτές που εσύ έχεις επιλέξει! 
 Θα πραγματοποιήσεις μία αλλαγή για το πρεστίζ του, την προβολή του αλλά δεν θα διστάσεις να τολμήσεις στη ζωή του μία αλλαγή, για έναν νέο, μεγάλο έρωτα που σε έχει συνεπάρει. 
Εσύ φίλε μου Σκορπιέ, θέλεις να κάνεις τις αλλαγές που εσύ αποφασίσεις και δεν δέχεσαι ποτέ και από κανέναν να σε βγάλει από το ρυθμό σου ή τα χούγια σου! 
Δεν ξεχνάς εύκολα το παρελθόν σου, για αυτό και θέλεις το χρόνο σου για να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν οι αλλαγές! 
Εσύ φίλε μας Υδροχόε, λειτουργείς αρκετά επαναστατικά και αντιδραστικά από τη φύση του, γι’ αυτό και δεν σου αρέσει όταν σου επιβάλλουν μία αλλαγή ή όταν αναγκάζεσαι να την ακολουθήσεις. 
Ωστόσο όταν σου μπει η ιδέα να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου, τότε θα το πραγματοποιήσεις, χωρίς να το πολυσκεφτείς!

Οι αλλαγές στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού
(Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς)

Αν ανήκεις στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, τότε χαρακτηρίζεσαι από μεγάλη προσαρμοστικότητα. 

Οι αλλαγές δεν σε τρομάζουν, ίσα – ίσα που σου δίνουν το κίνητρο να ανανεώσεις τη ζωή σου και την καθημερινότητά σου και αυτό είναι κάτι που σου αρέσει πολύ. 
Σύμφωνα με στατιστικές που έχουν γίνει, παρατηρείται ότι τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, είναι
οι άνθρωποι που έχουν πραγματοποιήσει στη ζωή τους τις περισσότερες αλλαγές. 

Αυτό είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό, αφού και εσύ μπορείς να το παραδεχτείς, ότι ακολουθείς την ροή των γεγονότων, θεωρείς αναμενόμενες και φυσιολογικές τις αλλαγές και σου αρέσει να
προσαρμόζεσαι σε νέες συνθήκες, γιατί αποτελεί για σένα μία ακόμα μεγάλη πρόκληση. 

Παράλληλα έχεις την ικανότητα αλλά και την ευστροφία, να κατανοήσεις ποιες αλλαγές είναι ευνοϊκές για σένα, ποιες έχουν προοπτικές και σε ποιες πρέπει να δείξεις προσοχή. 
Οι αλλαγές για σένα λοιπόν είναι γνώση, εμπειρία αλλά και ωριμότητα! 
Αν ανήκεις στο ζώδιο των Διδύμων, τότε η ζωή σου χαρακτηρίζεται από συνεχόμενες αλλαγές, τις
οποίες τις επιδιώκεις ή και τις δημιουργείς. 

Οι αλλαγές είναι για σένα πηγή γνώσης και εμπειρίας, για αυτό δεν διστάζεις να τις ακολουθήσεις,
προκειμένου να μάθεις. 

Ακόμα και αν δεν σου βγουν σε καλό, εσύ νιώθει ότι πήρες αυτό που ήθελες … 
Για εσένα που ανήκεις στο ζώδιο της Παρθένου ακολουθείς με λογική, συνέπεια αλλά και υπευθυνότητα τις αλλαγές που προκύπτουν και τις οποίες δεν μπορείς να αποτρέψεις.
Αντέχεις τις προκλήσεις και με καλό προγραμματισμό μπορείς και οργανώνεις τη ζωή σου με τέτοιο τρόπο που οι αλλαγές τις περισσότερες φορές είναι θετικές. 

Δεν θα πάρεις το ρίσκο μίας απερίσκεπτης αλλαγής, αλλά πρώτα θα έχεις μελετήσει με ακρίβεια ποιο είναι το συμφέρον σου!
Εσύ φίλε μου Τοξότη, διψάς για αλλαγή και ανανέωση, γιατί το ζητούμενό σου είναι η επέκταση, έχεις πολλές φιλοδοξίες και δεν διστάζεις να ρισκάρεις και να τα παίξεις όλα για όλα προκειμένου να φέρεις στην ζωή σου την αλλαγή που προσδοκάς. 

Όσο για σένα που ανήκεις στο ζώδιο των Ιχθύων, παρόλο που έχεις τις ευαισθησίες σου και δένεσαι
συναισθηματικά, διακρίνεσαι από ευκολία στην αντιμετώπιση των αλλαγών, προσαρμόζεσαι εύκολα και δεν φοβάσαι να ρισκάρεις, όταν σου δοθεί η ευκαιρία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια