.
Για 6-7 καρβελάκια ή για 1 μεγάλο καρβέλι:Υλικά:
350 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
150 γρ αλεύρι για ψωμί ζυμωτό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
270 γρ νερό
Ρίχνουμε τα
2 αλεύρια και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε για λίγο να ανακατευτούν.
![](https://1.bp.blogspot.com/-PvOP1bp8f4U/TfDRDXTlbuI/AAAAAAAAFfM/YQX3DVDt0Ug/s400/DSC01481a.jpg)
Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά περίπου, να ξεκουραστεί.
![](https://4.bp.blogspot.com/-PW2PrdOxq28/TfDRGLwst3I/AAAAAAAAFfQ/zR0YPzdAZts/s400/DSC01483a.jpg)
Τα τοποθετούμε, σε απόσταση μεταξύ τους, στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
![](https://3.bp.blogspot.com/-E8fMByquu9U/TfDRIpUu1II/AAAAAAAAFfU/PDGy7tXXJ10/s400/DSC01513a.jpg)
Δυναμώνουμε το φούρνο στους 180-190ο και ψήνουμε για 30 λεπτά αν έχουμε φτιάξει καρβελάκια ή για 1 ώρα περίπου αν φτιάξαμε ένα μεγάλο ψωμί.
Για να βεβαιωθούμε ότι είναι ψημένα γυρίζουμε ανάποδα και χτυπάμε με τα δάχτυλα ~ αν κάνει κούφιο ήχο είναι έτοιμα, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
![](https://2.bp.blogspot.com/-tY1iAgSmz7M/TfDRKy0aBGI/AAAAAAAAFfY/m_ysd2ihz3k/s400/DSC01543a.jpg)
0 Σχόλια