Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κανόνες Πόκερ

Το πόκερ είναι το όνομα που δόθηκε στο παιχνίδι τράπουλας όπου οι παίκτες ποντάρουν στη δύναμη των φύλλων που έχουν στα χέρια τους.
Το πόκερ είναι ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει ένα κοινό «pot» το οποίο αποτελείται από τα πονταρίσματα των παικτών και που δίνεται στον παίκτη που έχει το πιο δυνατό χέρι όταν όλα τα φύλλα ανοίγονται στο τέλος μια παρτίδας ή πονταρει και.........

οι αντίπαλοί του δεν μπορούν να στοιχηματίσουν και αποσύρονται.

Το Texas Holdem του Pokerstars αποτελείται από τα παιχνίδια No Limit, Pot Limit και παραλλαγές του Limit. Για μια λεπτομερή αναφορά στην αξία των φύλλων στο πόκερ, επισκεφθείτε τη σελίδα μας ιεραρχία φύλλων (poker hand ranks).

Το PokerStars προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών πόκερ με διαφορετικούς κανόνες. Τα παιχνίδια με κοινές κάρτες, όπως είναι το Hold’em και το Omaha, όπου όλοι μοιράζονται μέσω των κοινών φύλλων μέρος του χεριού τους. Τα παιχνίδια Stud όπου κάθε άτομο έχει τα δικά του μοναδικά φύλλα από τα οποία μερικά είναι κρυφά και άλλα φανερά. Τα παιχνίδια Draw στα οποία κάθε παίκτης έχει πέντε φύλλα αλλά μπορεί να αλλάξει μερικά ή όλα για άλλα. Ακόμη και τα παιχνίδια High/Low Split όπου το pot είναι χωρισμένο σε καλύτερα «high» και καλύτερα «low» χέρια.

Όλα τα παιχνίδια πόκερ αρχίζουν με κάποιο αναγκαστικό ποντάρισμα για το οποίοι οι παίκτες θα ανταγωνιστούν. Στο Seven Card Stud, υπάρχουν δύο αναγκαστικά πονταρίσματα, ένα ante και ένα bring-in. Σε άλλα παιχνίδια, τα αναγκαστικά πονταρίσματα είναι ένα small και ένα big blind (κάποιες φορές και ένα ante). Σε κάθε βασικό παιχνίδι πόκερ, οι παίκτες ποντάρουν στρατηγικά χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιλογές που είναι διαθέσιμες σε αυτούς. Οι επιλογές αυτές είναι, όπως φαίνονται παρακάτω:

CHECK – Αν δεν υπάρχει άλλο ποντάρισμα στον τρέχων γύρο, ένας παίκτης μπορεί να κάνει check. Η συγκεκριμένη επιλογή μεταφέρει την επόμενη ενέργεια στον επόμενο παίκτη, ακριβώς δίπλα από τον προηγούμενο σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού. Το check δε μειώνει το ενδιαφέρον σε ένα pot, απλά καθιστά προσωρινά αδύνατα τα πονταρίσματα. Αν όλοι οι ενεργοί παίκτες κάνουν check κατά τη διάρκεια του γύρου πονταρισμάτων, ο γύρος θεωρείται ολοκληρωμένος. Στα ελεύθερα ελληνικά το check το λέμε «ντούκου».
BET – Αν δεν υπάρχει ποντάρισμα στον τρέχων γύρο πονταρισμάτων, ένας παίκτης μπορεί να ποντάρει. Αν ένας παίκτης ποντάρει, ο παίκτης ακριβώς δίπλα του (αλλά και όλοι οι υπόλοιποι με τη σειρά) σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού, μπορεί να κάνει fold, raise, ή call.
FOLD – Με την επιλογή του fold αυτομάτως χάνεται κάθε ενδιαφέρον στο pot. Ο παίκτης που κάνει fold δεν απαιτείται ή επιτρέπεται να ποντάρει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό κατά τη διάρκεια της παρτίδας, ενώ επίσης δεν μπορεί να κερδίσει. Στα ελεύθερα ελληνικά το fold το λέμε «πάσο».
CALL – Αν έχει προηγηθεί ένα ποντάρισμα στον τρέχων γύρο πόκερ, ένας παίκτης μπορεί να κάνει call. Η συγκεκριμένη ενέργεια απαιτεί από τον παίκτη να ποντάρει τόσο, όσο ο/οι αντίπαλός/οί του. Στα ελεύθερα ελληνικά το call το λέμε «τα βλέπω».
RAISE – Αν έχει προηγηθεί ένα ποντάρισμα στον τρέχων γύρο, ένας παίκτης μπορεί να κάνει raise. Η συγκεκριμένη επιλογή απαιτεί από τον παίκτη να ποντάρει περισσότερο από όσο ο/οι αντίπαλός/οί του. Όλοι οι ακόλουθοι παίκτες πρέπει να κάνουν call το raise του ή να κάνουν re-raise (να αυξήσουν δηλαδή ακόμη περισσότερο το ποντάρισμα) για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον στο pot. Στα ελεύθερα ελληνικά το raise το λέμε «ρελάνς».

Σε κάθε γύρο πονταρίσματος, το ποντάρισμα συνεχίζεται μέχρι κάθε παίκτης να ταιριάξει το ποντάρισμά του με αυτά που έχουν ήδη γίνει ή να κάνει fold (αν δεν έχουν γίνει πονταρίσματα, ο γύρος συμπληρώνεται όταν όλοι κάνουν check). Όταν ο γύρος ολοκληρωθεί, ξεκινά ο επόμενος γύρος ή η παρτίδα ολοκληρώνεται.

Αν το τελευταίο ποντάρισμα ή raise στον τελευταίο γύρο έχει γίνει called, τότε επέρχεται ένα «showdown». Αυτό είναι καθοριστικό για το ποιος θα κερδίσει το pot, καθώς οι παίκτες δείχνουν τα φύλλα τους ένα προς ένα. Ενδέχεται και η περίπτωση να μην υπάρξει «showdown». Αυτό συμβαίνει όταν ένας παίκτης ποντάρει ή κάνει raise και κανένας από τους ενεργούς παίκτες δεν κάνει call το ποντάρισμά του (με άλλα λόγια, όλοι οι παίκτες κάνουν fold). Σε αυτή την περίπτωση, ο παίκτης που πόνταρε ή έκανε raise κερδίζει όλο το ποσό στο pot.

Στο τέλος κάθε παρτίδας, οι παίκτες που απομένουν έχουν επιλογές όσον αφορά την παρουσίαση του χεριού τους:

Κρατάτε κρυφό το κερδισμένο χέρι (Muck winning hand)

Αν υπάρχει μόνο ένας παίκτης εναπομένων στο χέρι πριν το showdown, μπορεί να επιλέξει αν θέλει να δείξει ή όχι τα φύλλα του. Αν προτιμάτε να μη δείχνετε ποτέ τα φύλλα σας σε αυτήν την περίπτωση, τσεκάρετε την επιλογή «Don’t Show Winning Hand» στο μενού «Options» στο κεντρικό lobby. Αν αυτή η επιλογή δεν είναι τσεκαρισμένη, θα σας προσφέρεται η επιλογή να τα δείχνετε μετά από κάθε κερδισμένη παρτίδα.

Αν η παρτίδα πάει σε showdown, το νικητήριο χέρι φανερώνεται πάντα αυτόματα.
Κρατάτε κρυφό το χαμένο χέρι (Muck losing hand)

Στο showdown, οι παίκτες των οποίων τα χέρια δεν μπορούν να κερδίσουν το καλύτερο χέρι που έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής, μπορούν να επιλέξουν να δείξουν ή όχι τα φύλλα τους. Αν προτιμάτε να μη δείχνετε ποτέ τα φύλλα σας σε αυτή την περίπτωση, τσεκάρετε την επιλογή «Muck Losing Hand» στο μενού «Options» στο κεντρικό lobby.

Όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν στην παρτίδα έχουν το δικαίωμα να δουν τα mucked hands που έφτασαν το showdown, μετά από αίτημα. Στο Pokerstars GR, αυτά τα φύλλα δείχνονται στο Hand History και στο Hand Replayer για κάθε παρτίδα. Τα Mucked cards θα εμφανιστούν μόνο σε παίκτες που συμμετείχαν στην παρτίδα. Για να δείτε το Hand Histories πηγαίνετε στο «Requests» > «Display Instant Hand History» στο lobby. Για να επαναλάβετε μία παρτίδα, κάντε κλικ στο «Visualise» από το παράθυρο του Instant Hand History ή κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί που γράφει «Replay» στο πάνω μέρος του τραπεζιού. Τα hand histories (ιστορικό παρτίδων) σε παιχνίδια με αληθινά χρήματα μπορούν να ζητηθούν μέσω email, πηγαίνοντας στο «Requests»> «Hand History» από το κεντρικό lobby.
Βασικό παιχνίδι πόκερ: Table Stakes and All-In

Όλα τα παιχνίδια στο PokerStars παίζονται "table stakes" που σημαίνει ότι μόνο τα chips στην αρχή κάθε παρτίδας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ποντάρισμα και raise κατά τη διάρκεια της παρτίδας. Ο κανόνας των table stakes έχει μια εφαρμογή που ονομάζεται κανόνας «All-in», ο οποίος αναφέρει ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να αναγκαστεί και να χάσει το δικαίωμα σε ένα χέρι επειδή δεν έχει αρκετά chips για να κάνει call το ποντάρισμα. Ο παίκτης που δεν έχει αρκετά chips να κάνει call ένα ποντάρισμα δηλώνει «All-in». Ο παίκτης που είναι επιλεγμένος για το μερίδιο στο pot μέχρι το σημείο του τελικού πονταρίσματος. Οι περισσότερες επιλογές περιλαμβάνουν άλλους παίκτες που συμμετέχουν σε ένα «side pot», στο οποίο οι παίκτες που κάνουν «All-in» δεν μπορούν να κερδίσουν. Αν περισσότεροι από ένα παίκτες κάνουν «All-in» σε μία παρτίδα τότε μπορούν να υπάρχουν περισσότερα από ένα «side pot».

Το Poker έχει εκατοντάδες παραλλαγές.
pokerstars.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια