Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το μωρό περνάει ...από το στομάχι!

Μια σειρά μελετών αποδεικνύουν ότι ορισμένες απλές και αγαπημένες τροφές "σαμποτάρουν" την προσπάθεια φυσιολογικής σύλληψης.
Δείτε λοιπόν τι πρέπει να αποφεύγετε:

  • ΚΑΦΕΣ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ
Εάν θέλετε να αυξήσετε τα ποσοστά της γονιμότητας σας θα πρέπει να αποφεύγετε οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη. Ωστόσο η συχνή κατανάλωση
καφέ καπουτσίνο είναι εκείνη που φάνηκε να έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στα ποσοστά γονιμότητας. Η καφεΐνη - γενικότερα- αποδείχτηκε ότι εμποδίζει τη ροή του αίματος στη μήτρα, με συνέπεια να περιορίζονται τα ποσοστά φυσιολογικής σύλληψης.
  • ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΚΕΡΣ
Μερικά τυποποιημένα σνακ όπως κάποια μπισκότα και κράκερς είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη. Μελέτες απέδειξαν ότι αρκούν μόνο μερικά γραμμάρια από τα λιπαρά αυτά - ημερησίως - για να διπλασιαστεί ο κίνδυνος υπογονιμότητας. Θεωρείται ότι τα κορεσμένα λιπαρά "φουντώνουν" τις φλεγμονές και επηρεάζουν την παραγωγή ινσουλίνης καταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με υπογονιμότητα. Ωστόσο η λήψη αντιφλεγμονωδών ή φαρμάκων που βοηθάνε τη φυσιολογική παραγωγή ινσουλίνης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά γονιμότητας σε κάποιες γυναίκες ακόμη και αν τσιμπολογάνε μερικά μπισκοτάκια.
  • ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν δύο ή περισσότερα ποτήρια γάλα με λίγα ή και χωρίς λιπαρά την εβδομάδα παρουσίαζαν αυξημένη υπογονιμότητα που έφτανε έως και το 85% Ανάλογα συμπεράσματα προέκυψαν και για τις γυναίκες που έτρωγαν γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά
ET WEEK

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια