Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

The Boxtrolls - ο EGGS και χειροποίητ​ος, και ψηφιακός

Με 24 πόντους μπόι, πρόσωπο από σιλικόνη και 1,4 εκατομμύριο εκφράσεις στο "ρεπερτόριό" του, ο ήρωας της νέας ταινίας "Τερατοκουτάκια" των στούντιο Laika ("Kόραλαϊν","Παρανόρμαν"), υβρίδιο χειροποίητης μαριονέτας και....

τεχνολογίας 3D printing, σηματοδοτεί μια επανάσταση στο stop-motion, τεχνική παλιά όσο και ο κινηματογράφος.
Κατά πόσον έχει και ψυχή, όπως διατείνονται οι ξένοι κριτικοί, θα το διαπιστώσουμε στις αίθουσες  προβολής...
Τα Boxtrolls είναι τερατάκια που ζουν κάτω από τους δρόμους της Cheesebridge και τα βράδια μπαίνουν από τους υπονόμους στα σπίτια για να κλέψουν παιδάκια και… τυρί.
Τουλάχιστον, σύμφωνα με τον θρύλο, αυτό πιστεύουν οι ντόπιοι.
Στην πραγματικότητα, τα Boxtrolls είναι αξιαγάπητα και μαζί όλα μεγαλώνουν ένα ανθρώπινο ορφανό αγοράκι, με το όνομα Εγκς.
Όταν ένας τρομερός εξολοθρευτής τα βάζει σε στόχο, ο Εγκς αναγκάζεται να ανέβει στους απάνω δρόμους και με σύμμαχο ένα δραστήριο κοριτσάκι, προσπαθεί να σώσει όχι μονάχα τα Boxtrolls, αλλά και την ψυχή της Cheesebridge.
Τα Boxtrolls  από τα πρώτα τους λεπτά κάνουν αισθητό στον θεατή ότι απευθύνονται σε πολύ μικρές ηλικίες, διότι δεν έχουν κάτι από την αίγλη των animation που έχουμε δει κατά καιρούς.
Δεν είναι μόνο η παιδική αφέλεια που κυριαρχεί, αλλά και το αρκετά light χιούμορ (για να μην παρεξηγηθώ εννοώ σε σχέση με πιο "ενήλικα" animation) της ταινίας αλλά και το γενικότερο κλίμα, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της ταινίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια