Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μύθοι και αλήθειες για την laser αποτρίχωση

Όσα πρέπει να ξέρεις για την αποτρίχωση με laser.
Ο πόνος, η συχνότητα των συνεδριών, το ευαίσθητο δέρμα και το τελικό αποτέλεσμα.
Πόσα χρόνια ταλαιπωρείσαι με το καθημερινό ξυράφι;
Πόσες φορές θέλησες να βάλεις τα κλάματα αλλά κράτησες τον πόνο και το δάκρυ μέσα, βλέποντας το κερί της αποτρίχωσης να πλησιάζει απειλητικά; Γυναίκες είμαστε και καταλαβαίνουμε τη βαρεμάρα που προκαλεί η ρουτίνα με το ξυραφάκι ή την απελπισία του ζεστού κεριού.
Άσε που δε σκεφτήκαμε και το πιο βασικό. Πες πως έχεις βγει με παρέα και δεν περιμένεις η βραδιά να εξελιχθεί σε κάτι πιο προσωπικό, σε κάτι πιο hot, σε κάτι με λιγότερα ρούχα. Άνθρωποι είμαστε, δε χρειάζονται ντροπές. Συμβαίνουν αυτά κι όταν συμβαίνουν δεν μπορείς να έχεις στο μυαλό και την τρίχα κάγκελο σε πόδι και λοιπά σημεία.
Μπήκε και χειμώνας και δεν σκέφτεσαι το μπικίνι αλλά πάλι τελευταία στιγμή να το αφήσεις; Γιατί για ακόμη μία χρονιά να εμφανιστούν αυτές οι σιχαμερές τριχούλες; Αφού μας βασανίζουν, γιατί να μην τις ξεφορτωθούμε μία για πάντα;
Το έχεις σκεφτεί κι εσύ πολλές φορές αλλά διστάζεις και λες ''Έλα μωρέ. Θα τις κάνω μία στα γρήγορα με το ξυράφι και τελείωσα''. Το έχεις πει κι εσύ, το έχουμε πει κι εμείς και τι καταλάβαμε; Θέριεψαν και άντε να τις φέρεις στο δρόμο το σωστό.
Η αποτρίχωση με laser είναι η μόνη επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Ρωτήσαμε την Ευγενία Μπαλαμώτη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο για να μας λύσει όλες τις απορίες. Πρώτα η ενημέρωση και μετά η απόφαση. Τι ισχύει για το ευαίσθητο δέρμα, τον αριθμό των συνεδριών, τον πόνο, τις παρενέργειες και το τελικό αποτέλεσμα;
Μύθοι και αλήθειες για την laser αποτρίχωση

Στο ευαίσθητο δέρμα μπορεί να προκληθεί πρόβλημα;
Σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα, όπου η αποτρίχωση με τις παραδοσιακές μεθόδους όπως κερί, ξυράφι, αποτριχωτικές κρέμες προκαλεί ερεθισμούς, σημάδια, θυλακίτιδα (εγκλωβισμός των τριχών μέσα στο δέρμα), η laser αποτρίχωση αποτελεί τη μόνη ιατρικώς ενδεδειγμένη λύση.

Είναι επικίνδυνο το laser;
Η laser αποτρίχωση είναι απόλυτα ασφαλής όταν εφαρμόζεται ή επιβλέπεται από δερματολόγο. Το laser ουσιαστικά είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στο θύλακο της τρίχας καταστρέφοντας μόνο αυτόν. Δεν ενέχει κινδύνους για τον οργανισμό καθώς δεν επηρεάζει το δέρμα ή εσωτερικά όργανα.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται;
Η αποτρίχωση με laser μπορεί να εφαρμοστεί στις εξής περιοχές: πρόσωπο (άνω χείλος, πηγούνι, λαιμό, παρειές, φαβορίτες, μεσόφρυο, φρύδια), μασχάλες, στήθος, γραμμή κοιλιάς, μπικίνι, χέρια, πόδια (κνήμες, μηροί, γλουτοί), ράχη.

Υπάρχουν σημεία στα οποία η τριχοφυΐα εξαλείφεται τελείως και σε κάποια άλλα όχι;
Οι μασχάλες, τα πόδια και το μπικίνι είναι περιοχές στις οποίες τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και υπάρχει ριζική εξάλειψη της τριχοφυΐας. Όσον αφορά στο σημείο του άνω χείλους έχουμε επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ στις παρειές, στις φαβορίτες, στο πηγούνι και το λαιμό οι τρίχες μπορεί να επιμείνουν λίγο περισσότερο.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει και εξαρτάται από την περιοχή του σώματος στην οποία γίνεται η αποτρίχωση, από το χρώμα του δέρματος, καθώς και από το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας.

Πόσος χρόνος μεσολαβεί μεταξύ των συνεδριών;
Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ των συνεδριών ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και της τρίχας καθώς και της περιοχής που γίνεται το laser. Οι συνεδρίες θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 1 με 1,5 μήνα στην περιοχή του προσώπου και κάθε 1,5 έως 2 μήνες στις υπόλοιπες περιοχές. Όσο όμως μειώνεται ο αριθμός των τριχών τα μεσοδιαστήματα γίνονται ακόμη μεγαλύτερα.

Πονάει; Υπάρχει κάποια κρέμα που πρέπει να εφαρμοστεί πριν την συνεδρία;
Η θεραπεία είναι σχετικά ανώδυνη. Σε άτομα όμως που είναι ευαίσθητα στον πόνο καθώς και σε συγκεκριμένες ανατομικές περιοχές, όπως είναι το μπικίνι, συστήνεται η χρήση αναισθητικής κρέμας πριν τη laser θεραπεία.

Ισχύει πως οι περιοχές που γίνεται αποτρίχωση δεν πρέπει να εκτεθούν στον ήλιο;
Μετά τη laser αποτρίχωση συστήνεται η αποφυγή της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο για μία εβδομάδα. Επίσης είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακής κρέμας στα σημεία του δέρματος που υποβλήθηκαν σε θεραπεία και είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Οι πιο σκούρες τρίχες εντοπίζονται πιο εύκολα;
Οι ακτίνες του laser απορροφούνται καλύτερα από τις πιο σκούρες και καστανές τρίχες.

Ποια είναι η εικόνα του δέρματος μετά την εφαρμογή laser;
Μετά τη laser αποτρίχωση μπορεί να εμφανιστεί στο δέρμα ένας μικρός ερεθισμός, ένα ελαφρύ κοκκίνισμα που υποχωρεί μετά από λίγες ώρες. Για αυτό το λόγο, μετά τη θεραπεία, συστήνεται η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας και δίνονται πάντα κατά περίπτωση οι ανάλογες οδηγίες από το δερματολόγο.

Η χρήση έχει παρενέργειες;
Η laser αποτρίχωση αποτελεί μία αποδεδειγμένα ασφαλή μέθοδο που εφαρμόζεται για δεκαετίες. Στις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκύψουν συγκαταλέγονται οι υποχρωμίες-υπομελαγχρώσεις και οι υπερχρωμίες–υπερμελαγχρώσεις που στην πλειονότητα των περιπτώσεων υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου.
.ladylike

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια