Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανατολίτικο τας κεμπάπ με ατζέμ πιλάφι

.
Η συνταγή με άρωμα ανατολής.
Διαβάστε τη συνταγή για το τας κεμπάπ με πιλάφι:
Υλικά συνταγής:

Για τα τας κεμπάμπ:
1 κιλό μοσχάρι ελιά, χτένι σπάλας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
3-4 μπαχάρια
1 δαφνόφυλλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ατζέμ πιλάφι:
350 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φωλιές φιδέ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο ζωμός κρέατος
αλάτι
πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το πανάρουμε στο αλεύρι. Τινάξουμε το περίσσευμα αλευριού. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί. Τρίβουμε με κουτάλι τον πελτέ στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 1′ να ψηθεί. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει το κρέας.
2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ίσα που να κοχλάζει η σάλτσα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μπαχαρικά κι αλατοπιπερώνουμε.
3. Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι μέχρι το νερό να φαίνεται διάφανο. Να φύγει όλο το άμυλο. Το περιχύνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού. Το αφήνουμε να στραγγίζει καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σπάμε μέσα σε ψιλά κομματάκια τον φιδέ. Αφήνουμε να σκουρήνει για λίγα λεπτά.
4. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγα λεπτά μέχρι ο κόκκος ρυζιού να γυαλίσει και να μοιάζει διάφανος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί για 2-3′. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20′. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια είναι έτοιμο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, ελαφρά ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
5. Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και με καπάκι. Αφήνουμε να σταθεί 10!
6. Σερβίρουμε το ατζέμ σε πιατέλα μαζί με το τας κεμπάμπ, μπόλικη σάλτσα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια