Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θα γίνεις κουμπάρα;

Σου έχουμε το βασικό manual για να αντεπεξέλθεις
Χαρά και τιμή σου που σε ξεχώρισε το ζευγάρι.
Αφού δέχθηκες, σημείωσε τα βασικά που πρέπει να κάνεις...:

Στην προετοιμασία
*Συνοδεύεις τη φίλη σου στις πρόβες νυφικού
*Ψάχνεις και τις προτείνεις και εσύ καταστήματα, εταιρείες, διακοσμητικές προτάσεις… Γενικά, θα πρέπει να μπείτε κατά ένα τρόπο στη θέση της νύφης και να έχετε τα μάτια και τα αφτιά σας ανοιχτά
*Εννοείται ότι θα είστε η «πρωτεργάτης» του μπάτσελορ πάρτι. Όχι μόνο για την σύνθεση της παρέας και το που θα πάτε αλλά ακόμη και για το τι φόρεμα θα φορέσει η φίλη σας, πως θα κάνει τα μαλλιά της κτλ.
*Καλό είναι να συμμετέχετε - αν και η ίδια η φίλη σας σάς το προτείνει - σε οικογενειακά γεύματα και συναντήσεις για να αποκτήσετε ακόμη πιο στενή σχέση με τους γονείς και τους κοντινούς συγγενείς του ζευγαριού

Την ημέρα του γάμου
Βάλτε τα δυνατά σας και να είστε σε εγρήγορση
*Το δύσκολο αυτή την ημέρα είναι ότι πρέπει να είστε και εσείς όμορφες και παράλληλα να συμμετέχετε από νωρίς και στην προετοιμασία της νύφης. Με λίγη καλή οργάνωση και πολύ καλή διάθεση όλα θα γίνουν. Μην αγχώνεστε
*Στα οργανωτικά σας καθήκοντα συμπεριλαμβάνεται και το «emergency kit» της νύφης: πούδρα, λιπ γκλος, κλωστή, βελόνα, χάνσαπλαστ, χαρτομάντιλα, παραμάνα, βεντάλια κτλ. Φυσικά, αυτό μπορεί να το επιμεληθεί και η μητέρα της νύφης αλλά συνήθως και εκείνη μπλέκει με τους συγγενείς και μπορεί να ξεχαστεί. Φροντίστε να έχετε μια κοντινή σας φίλη ως βοηθό για να το κρατάει και αν χρειαστεί κάτι να απευθυνθείτε σε εκείνη.
*Προσπαθήστε να μην δείχνετε αγχωμένη. Ο ρόλος σας είναι να εκπέμπεται ηρεμία και χαρά για να μπορεί και η νύφη να αντλεί από εσάς θετική ενέργεια.
*Αν θέλετε να νιώθετε σιγουριά για το τι πρέπει να κάνατε την ώρα της τέλεσης του Μυστηρίου μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ιερέα της συγκεκριμένης εκκλησίας λίγες μέρες πριν για να σας πει τις λεπτομέρειες.
Ενδεικτικά και σε συνεννόηση με τον δεύτερο κουμπάρο, αν υπάρχει :
- Παραδίδετε στη Νεωκόρο του Ναού τα στέφανα, τρία άσπρα κεράκια, τα κουφέτα και προαιρετικά το ποτήρι, το κρασί, το δίσκο και το τραπεζομάντιλο. Επίσης, θα πρέπει να περάσετε από το γραφείο του ιερού Ναού για να τακτοποιηθούν τα τελευταία χαρτιά.
- Αλλάζετε σταυρωτά τις βέρες ή τα στέφανα - αναλόγως πως θα το μοιράσετε με τον άλλο κουμπάρο - τρεις φορές και στο τέλος θα πιείτε από το κρασί στο δισκοπότηρο που θα σας προσφέρει ο ιερέας
- Βάζετε την υπογραφή σας μετά την τελετή, ως «αυτόπτης μάρτυρας» σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή του ζευγαριού.
- Ακολουθείτε το ζευγάρι στον χορό του Ησαΐα
- Στέκεστε μαζί με το ζευγάρι και τους γονείς στην σειρά για να χαιρετήσετε τους καλεσμένους έξω από την εκκλησία. Εναλλακτικά, συνοδεύετε το ζευγάρι στο πέρασμα του από όλα τα τραπέζια στην δεξίωση και τσουγκρίζετε με τους καλεσμένους

Δεξίωση
-Χορός, κέφι και εγρήγορση! Πρέπει να διασκεδάσετε με την ψυχή σας αλλά να έχετε και όσο γίνεται το νου σας σε περίπτωση που σας χρειαστεί. Μιλήστε και μοιραστείτε τη χαρά σας με όλους και όχι μόνο με τους απόλυτα κολλητούς σας. Δεν είναι αυτή η μέρα για πηγαδάκια. Και εννοείται ότι θα φύγετε τελευταίες αφού αποχαιρετήσετε όλους τους καλεσμένους.

Για πάντα
Ο ουσιαστικός ρόλος των κουμπάρων να λειτουργεί ως μεσολαβητής στις διαφωνίες του ζευγαριού, τους συμβουλεύει, τους στηρίζει, δίνει το «παρών» στις ευτυχισμένες αλλά και δύσκολες στιγμές τους.
gamos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια