Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαμάδες διαιτητές

Η αγάπη ξεχυλίζει απ’ τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου!
Κι εκεί που είσαι σίγουρη ότι έχεις την τέλεια οικογένεια, τα βλαστάρια σου πέφτουν στο χαλί και μαλλιοτραβιούνται.
Ο παράδεισος μετατρέπεται σε ριγκ πυγμαχίας.
Και τώρα τι κάνεις;.....;

1. Τα χωρίζεις
Βασική προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο παιδικό μαλλιοτράβηγμα είναι να υπάρχουν τουλάχιστον δύο παιδιά, σωστά; Στέλνεις το καθένα στο δωμάτιό του και έτσι… δεν υπάρχουν πια δύο παιδιά αλλά ένα παιδί σε κάθε δωμάτιο!
Το να μείνουν μόνα τους στο δωμάτιό τους τα βοηθάει να ηρεμίσουν, να κάνουν κάτι άλλο, να βαρεθούν και τελικά να αναζητήσουν την συντροφιά του «εχθρού» έχοντας τις περισσότερες φορές ξεχάσει ήδη τον λόγο του τσακωμού.
2. Μένεις αμέτοχη
Αν δεν πάρεις θέση, τα πνεύματα σύντομα θα ηρεμίσουν αφού και οι δυο ξέρουν ότι δεν θα τρέξεις να κανακέψεις κανέναν. Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές οι καβγάδες γίνονται μόνο και μόνο για να προκαλέσουν την προσοχή και να δοκιμάσουν τις ανοχές της μαμάς. Απλά λοιπόν δεν τους κάνεις τη χάρη….
Μοναδική εξαίρεση: Να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα κάποιου.
3. Δεν παίρνεις πάντα το μέρος του μικρότερου
Τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας θεωρούν συχνά δεδομένο ότι η μαμά, που τα φροντίζει περισσότερο από τα μεγαλύτερα παιδιά, παρεξηγούν αυτή την φροντίδα και την μεταφράζουν «η μαμά με αγαπάει περισσότερο από τα μεγαλύτερα αδέρφια μου».
Αν επεμβαίνεις στους τσακωμούς των παιδιών παίρνοντας μονίμως το μέρος του μικρού το λάθος αυτό μήνυμα θα επιβεβαιώνεται.
4. Αποσπάς την προσοχή τους
Αν την ώρα της μάχης χρησιμοποιήσεις το «αθέμιτο όπλο» ενός χορταστικού μπωλ με παγωτό; Οκ, μπορεί να μην είναι ό,τι πιο παιδαγωγικό μπορείς να σκεφτείς άλλα είναι ένας καλός τρόπος να φέρεις και πάλι την ειρήνη στο σπίτι. Το να αποσπάσεις την προσοχή των «πολεμιστών» είναι ένας καλός τρόπος για να λήξει η μάχη.

5. Θέτεις κανόνες
Στο ευτυχισμένο σας σπιτικό υπάρχουν κανόνες. Και ένας από αυτούς είναι: «Απαγορεύονται οι τσακωμοί». Τ’ αδέρφια μπορούν να διαφωνούν, μπορούν ακόμα και να βάζουν τις φωνές το ένα στο άλλο, οι καβγάδες όμως που περιλαμβάνουν σωματική βία απαγορεύονται αυστηρά. Πρόκειται για έναν κανόνα που όχι μόνο θα εξασφαλίσει την οικογενειακή σας ειρήνη αλλά θα τους δώσει και ένα «ειρηνιστικό» μήνυμα για την υπόλοιπη κοινωνική τους ζωή.
fe-mail

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια