Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αθλητικά παπούτσια, ξέρουμε να διαλέγουμε;

Τα παλιότερα χρόνια αρκούσε ενα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια (πολλές φόρές, ούτε κάν αθλητικά και μερικές χωρία καν παπούτσια) για την ενασχόληση με οποιοδήποτε σπορ, για όσους είχαν την όρεξη, την διάθεση και τον χρόνο για να το κάνουν.
Στην σημερινή εποχή όμως, η καλύτερη ποιότητα ζωής και η εξειδίκευση έχουν φέρει στην αγορά για τια ανάγκες όλων των αθλητών πληθώρα απο μοντέλα αθλητικών παπουτσιών. Όταν αναφερόμαστε στο Fitness, η διαφορά ελιναι εμφανής στο είδος των παπουτσιών που χρησιμοποιούνται σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλει.

Αλλά και στο Fitness υπάρχουν περισσότερες κατηγορίες παπουτσιών που χρησιμοποιούνται απο τους αθλούμενους με βάση κάποια κριτήρια.
1ο κριτήριο επιλογής θα είναι αν το παπούτσι χρησιμοποιείται για Aerobic ή απλή Γυμναστική στο σπίτι.
Στο Aerobic λόγω της φύσης του αθλήματος, ασκούνται έντονες πιέσεις στους αστραγάλους και στα γόνατα, πράγμα που αναγκάζει τους κατασκευαστές να φτιάξουν υψηλού επιπέδου παπούτσι.

Έτσι, για το Δυναμικό Aerobic (High impact, step & έντονο slide) πρέπει να προσέξετε:
1. Την ελαφρότητα του παπουτσιού που εγγυάται την καλή κίνηση του ποδιού,
2. Την ευκαμψία που επιτρέπει να γίνονται σωστά οι κινήσεις και να μην υπάρξει δυσκολία στην προώθηση του ποδιού κατά την κίνηση,
3. Την ικανότητα απορρόφησης κραδασμών, για να σέβεται και να προστατεύει το πόδι όταν ακουμπάει στο έδαφος, απο τις αναπηδήσεις.

Για το στατικό fitness (ασχολούνται κυρίως οι πιό ηλικιωμένοι και γενικά άτομα που δεν κάνουν έντονη γυμναστική) το σωστό παπούτσι θα πρέπει να δίνει καλό στήριγμα, ενδεχομένως με μια εμφάνιση όχι και τόσο "κομψή".
Το βάρος και η ευκαμψία δεν παίζουν ρόλο εδω.
Τέλος για τα άτομα που χρησιμοποιούν αθλητικά παπούτσια για περίπατο , (με σπορ ντύσιμο) πριν και μετά την προπόνηση και ελαφρύ jogging, υπάρχουν αρκετά μοντέλα που προσφέρουν άνεση αλλά περισσότερο εμφάνιση και λιγότερο ασχολούνται με το βάρος ή την ευκαμψία.
Όπως βλέπουμε και στην αγορά, υπάρχει παπούτσι για οποιαδήποτε ασχολία θέλουμε να κάνουμε. Χρησιμοποιήστε τα ανάλογα και δώστε την ανάλογη σημασία στην αγορά τους.
Καλή σας προπόνηση!!!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια