Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρομπότ βοηθά ασθενείς με εγκεφαλικό

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, η εντατική θεραπεία με τη βοήθεια ρομπότ οδήγησε ασθενείς που υπέστησαν  εγκεφαλικό επεισόδιο στο να βελτιώσουν την κίνηση των χεριών τους, ακόμη κι αν είχαν περάσει χρόνια από τότε που υπέστησαν το εγκεφαλικό.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν στο Ρόουν Άιλαντ χρησιμοποίησαν....

τη ρομποτική συσκευή προκειμένου να προχωρήσουν σε τρεις μήνες εξάσκησης.
Όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της έρευνά τους, πολλοί από τους ασθενείς βελτίωσαν την ποιότητα ζωής τους χάρη στο ρομπότ.
Ειδικοί επισήμαναν το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα, όμως δυστυχώς ακόμη η ρομποτική βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.
Τα εγκεφαλικά μπορούν να προκαλέσουν αρκετά κινητικά προβλήματα στους ασθενείς, γι αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις οι γιατροί συνιστούν άμεση και εντατική θεραπεία, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η ανάκαμψη σε ό τι αφορά την κίνηση.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν πειραματίστηκαν πάνω στη ρομποτική συσκευή MIT - Manus, η οποία είναι σχεδιασμένη ειδικά για να βοηθά στην εξάσκηση των άνω άκρων.
Ο ασθενής κάθεται μπροστά σε ένα τραπέζι με το χέρι του  τοποθετημένο στη ρομποτική συσκευή.
Όταν θέλει να προβεί σε κάποια κίνηση, το ρομπότ το αντιλαμβάνεται μέσω ειδικών αισθητήρων κι αν χρειαστεί, βοηθά στην ολοκλήρωσή της.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος περί τους 127 ασθενείς, οι οποίοι υπέστησαν εγκεφαλικό πέντε χρόνια πριν.
Χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, μία εκ των οποίων χρησιμοποίησε το ρομπότ, δεύτερη εντατική θεραπεία με φυσιοθεραπευτή και η τρίτη τη φυσιολογική θεραπεία.
Έπειτα από τρεις μήνες, αποδείχθηκε ότι οι ασθενείς των δύο πρώτων ομάδων είχαν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στις κινήσεις τους.
"Πανεπιστήμιο Μπράουν"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια