Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κινέζικο Μασάζ Ποδιών

Η Ρεφλεξολογία είναι μια τεχνική μασάζ για τα χέρια και τα πόδια.
Βασίζεται στη θεωρία ότι στα χέρια και στα πόδια υπάρχουν ανακλαστικά σημεία τα οποία συνδέονται με τους διάφορους αδένες και τα εσωτερικά όργανα, και ότι αν διεγείρουμε αυτά τα σημεία μπορούμε να βελτιωθεί τις....

λειτουργίες των αδένων και των εσωτερικών οργάνων.
Η ρεφλεξολογία χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει από το στρες, να βελτιώσει την κυκλοφορία, να διεγείρει το νευρικό σύστημα και να επιφέρει βαθιά χαλάρωση.
Ένα Κινέζικο Μασάζ Ποδιών ξεκινάει ένα ποδόλουτρο σε
ένα ξύλινο βαρέλι με ζεστό νερό και ένα μείγμα από από Κινέζικα ιατρικά βότανα.
Κατόπιν τα πόδια πλένονται, στεγνώνονται και αλείφονται με μια ειδική λοσιόν.
Στην συνέχεια εφαρμόζεται πίεση σε κάθε αντανακλαστικό σημείο στα πόδια και, όπου υπάρχουν τα αντίστοιχα φυσικά προβλήματα, ο δέκτης μπορεί να νιώσει μια μικρή δυσφορία και/ή ο θεραπευτής μπορεί να αισθανθεί ένα μπλοκάρισμα στην περιοχή.
Ένα χαλαρωτικό μασάζ στην πλάτη ή στους ώμους μπορεί να προστεθεί στη διαδικασία η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα.
Το Κινέζικο Μασάζ Ποδιών είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την υγεία του. Μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες παθήσεις αλλά δεν τις θεραπεύει. Είναι γενικά αποδεκτό ότι αυτή η θεραπεία έχει μόνο ωφέλη και καθόλου παρενέργειες.
Τα οφέλη για την υγεία δεν είναι πλήρως αποδεδειγμένα αλλά πολλοί ισχυρίζονται πως το μασάζ των ποδιών δουλεύει πραγματικά.
Λέγεται ότι βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες, βελτιώνει το κυκλοφοριακό σύστημα και τις λειτουργίες του σώματος, αλλά βελτιώνει ακόμη και τη μνήμη.
Αν μη τι άλλο, το μασάζ των ποδιών βοηθάει στην απαλλαγή από το άγχος της ημέρας.
Τα πόδια δέχονται τη μεγαλύτερη καταπόνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μας πάνε εκεί που θέλουμε και στηρίζουν ολόκληρο το βάρος του σώματος μας. Οι άνθρωποι τείνουν να παραμελούν τα πόδια τους, κι όμως τα τραυματισμένα πόδια μπορεί να καταστήσουν ένα άτομο δυσκίνητο.
Με πολλές καινούριες ιδέες να φιλτράρονται στη Δύση, έχει και το μασάζ ποδιών γίνει πολύ δημοφιλές σε περιοχές όπως η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ένας φυσικός τρόπος θεραπείας μετά από μια κουραστική μέρα.
Τα οφέλη για την υγεία ακόμη αμφισβητούνται αλλά ποτέ δεν βλάπτει να το δοκιμάσετε και να δείτε τι οφέλη μπορεί να έχει για σας.
pournari.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια