Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θάλεια Προκοπίου

Αν και γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1972 στην Αθήνα, η ίδια δηλώνει «Κεφαλλονίτισσα», καθώς από εκεί κατάγεται η μητέρα της και είναι ο τόπος που λατρεύει.
Είναι Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και απόφοιτος των....

Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
Επίσης είναι απόφοιτος του τμήματος φωτογραφίας της σχολής Α.Κ.Τ.Ο. και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Από μικρή λάτρευε την ηθοποιία και δεν έχανε την ευκαιρία να συμμετέχει σε μαθητικές θεατρικές παραστάσεις.
Τηλεοπτικά την έχουμε απολαύσει σε πολλές παραγωγές, όπως στη δραματική σειρά της ΕΤ1 «Τα Χρώματα της Αγάπης», στην καθημερινή σειρά του Mega «Για μια θέση στον ήλιο», στις σειρές «Μια αγάπη μια ζωή» και «Εντιμότατοι κερατάδες» στον Alpha, αλλά και στην τηλεταινία του AΝΤ1 «Παράδεισος για τρεις», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.
Στο θέατρο έχει συμμετάσχει σε σημαντικές παραστάσεις όπως: «Οι μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Ν. Χαραλάμπους, «Ο Ηλίθιος» του Φ. Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Ρ. Πατεράκη, «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, «Κάθε Δευτέρα χωρίζουμε» της Βίλης Σωτηροπούλου με σκηνοθέτη τον Γ. Μιχαηλίδη και τον περσινό χειμώνα στο έργο «Η γειτονιά των Αγγέλων» του Ι. Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.
Το 2007 παρουσίασε την εκπομπή της ΝΕΤ «Εμείς οι γυναίκες», μαζί με την Ρέα Τουτουντζή.
Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος της ρόλος ήταν αυτός της «Πρωθιέρειας» στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (2000-2004) σε χορογραφία Μαρίας Χορς αλλά και στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια