Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ακμή και καλλυντικά

Οι περισσότερες περιπτώσεις ακμής που εμφανίζονται μετά την εφηβεία δημιουργούνται από τη χρήση ακατάλληλων καλλυντικών προϊόντων.
 Τόσο η εφηβική ακμή όσο και η ροδόχρους ακμή συχνά επιδεινώνονται από τα καλλυντικά.
 Για να σιγουρευτείτε ότι λαμβάνετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από την θεραπεία που....

ακολουθείτε, χρειάζεται να ακολουθήσετε προσεκτικά τις επόμενες οδηγίες μέχρι να βρείτε ποια ακριβώς είναι τα προϊόντα που σας δημιουργούν πρόβλημα...
* Αποφύγετε όλα τα προϊόντα που περιέχουν φυτικά έλαια, όπως η Αλόη, έλαια βιταμίνης Ε ή καρύδας, ακόμη και baby oil.

* Το καθαρό έλαιο μεταλλικών στοιχείων (mineral oil) δεν δημιουργεί ακμή και μία ή δύο σταγόνες τους μπορεί να αποτελέσουν υπέροχη μαλακτική κρέμα μαλλιών.

* Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν τεχνητές οσμές, όπως αρώματα, λοσιόν και after shave στις περιοχές του σώματος σας που έχουν τάση ακμής. Ακόμη και τα ενυδατικά και αρωματισμένα χαρτομάνδηλα προσώπου μπορεί να δημιουργήσουν ή να επιδεινώσουν την ακμή.

* Αποφεύγετε οποιαδήποτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, σαμπουάν, μαλακτικές, κρέμες, τζελ και σπρέϊ.

* Αποφεύγετε ταλκ ή πούδρες οποιουδήποτε είδους. Γιατί; Επειδή πολλά από τα έλαια που υπάρχουν στα καλλυντικά και οι πλαστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών φράζουν τους πόρους του δέρματός, ειδικά τους μεγαλύτερους πόρους που υπάρχουν στο σαγόνι και την περιοχή της μύτης. Τα περισσότερα φυσιολογικά βακτήρια που ζουν στο δέρμα μας είναι αναερόβια; προτιμούν ν' αναπτύσσονται σε περιβάλλον χωρίς αέρα. Έτσι, όταν οι πόροι σας είναι φραγμένοι, αυτά τα βακτήρια αναπτύσσονται και δημιουργούν φαγέσωρες, λιπαρές ερυθρές περιοχές και κύστες. Πολλοί ασθενείς αναφέρουν έξαρση ακμής μετά από μια επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κουρείο. Άσχετα με το πόσο προσεχτικοί είστε, τα συστατικά των σαμπουάν ή άλλων προϊόντων μαλλιών θ' απλωθούν σ' όλο σας το πρόσωπο κατά την διάρκεια της ημέρας. Μέχρι να καθαρίσει το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε μόνο τα προϊόντα που θα σας υποδείξει ιατρός ή αισθητικός. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα προϊόντα, δοκιμάστε τα σε μια πολύ μικρή περιοχή του σαγονιού σας για τουλάχιστον δύο μέρες πριν να καταλήξετε αν θα σας προκαλέσουν ακμή ή όχι.

* Χρησιμοποιήστε άοσμα spray μαλλιών χωρίς αεροζόλ. Αποφεύγετε όλα τα τζελ, μους, λοσιόν και τονωτικά μαλλιών. (Είναι από τους χειρότερους εχθρούς!)

* Οι διάφορες βάσεις make-up και τα ρουζ είναι τόσο προβληματικά που, εάν είναι δυνατό, είναι καλό ν' αποφεύγετε εντελώς τη χρήση τους μέχρι να θεραπευθείτε. Αφού καθαρίσει το δέρμα σας, αρχίστε να δοκιμάζετε όλα τα make-up και βάσεις μακιγιάζ απλώνοντας μια σταγόνα σε μια μικρη περιοχή του σαγονιού σας και μετά περιμένετε μερικές μέρες μέχρι να σιγουρευτείτε ότι δεν θα σας δημιουργήσουν ακμή. Τα προϊόντα περιποίησης για τα χείλη και τα μάτια σπάνια προκαλούν ακμή.

* Έχετε υπ' όψη σας ότι ακόμη και τα καλλυντικά που χρησιμοποιεί ο σύντροφός σας μπορεί να σας δημιουργήσουν ακμή.

* Το αγνό mineral oil (έλαιο μεταλλικών ιχνοστοιχείων π.χ η βαζελίνη) δεν δημιουργεί ακμή, ούτε την επιδεινώνει.
morphe.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια