Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πλαστικά μπουκάλια έγιναν.... γέφυρα

Η Τιμισοάρα στη δυτική Ρουμανία εγκαινίασε μια γέφυρα μήκους 23 μέτρων κατασκευασμένη από 157.000 πλαστικά μπουκάλια, στο πλαίσιο μια εκστρατείας ευαισθητοποίησης κατά της απόρριψης πλαστικών στη θάλασσα και την στεριά.
Οι κάτοικοι της πόλης....

υποστηρίζουν ότι η γέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες του καναλιού Μπέγκα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο φτιαγμένη από πλαστικά μπουκάλια και αναμένουν την απόφανση ειδικής επιτροπής του βιβλίου Γκίνες.
Τα μπουκάλια συνέλεξαν 500 εθελοντές που συμμετείχαν και στην κατασκευή της γέφυρας.
Κάθε χρόνο καταλήγουν 10 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων -στην πλειονότητά τους πλαστικά- στις θάλασσες και τους ωκεανούς της Γης με ολέθριες συνέπειες για τα θαλάσσια είδη, ενώ η παγκόσμια παραγωγή πλαστικών πλησιάζει τους 300 εκατ. τόνους ετησίως.
Η Τιμισοάρα είναι μια αρχαία πόλη που θεωρείται πολιτιστικό κέντρο της δυτικής Ρουμανίας.
“Προσπαθούμε να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη πάνω στο τεράστιο πρόβλημα της απόρριψης σκουπιδιών σε ποτάμια και ωκεανούς σε όλο τον κόσμο” δήλωσε στο AFP ο Ράντου Ρούσου από την περιβαλλοντική ΜΚΟ EcoStuff.
Η γέφυρα της Τιμοσοάρα δεν θα είναι η πρώτη που κατασκευάστηκε από πλαστικό, αλλά η πρώτη που έγινε από πλαστικά μπουκάλια δεμένα με σχοινί στην κατασκευή της οποίας συμμετείχαν και εθελοντές.
Σημειώνεται ότι στο Πήμπλσαϊρ της Σκωτίας το 2011 κατασκευάστηκε μια γέφυρα 30 μέτρων από επεξεργασμένο πλαστικό που μπορεί να σηκώσει βάρος 44 τόνων.
econews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια