Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δωμάτια με θέα τίγρεις, λιοντάρια και ελέφαντες

Εσείς κοιμάστε και σε απόσταση αναπνοής μια καμηλοπάρδαλη τεντώνεται, μια τίγρη ακονίζει τα νύχια της και ένα λιοντάρι χασμουριέται.
Εικόνες της άγριας φύσης που δεν τις βλέπετε στον ύπνο σας, αλλά σας περιβάλλουν στην πραγματικότητα, αφού το κρεβάτι σας....

βρίσκεται μέσα σε ζούγκλα της Κένυας.
Εκεί έχει ανοίξει τις πόρτες του το ανατρεπτικό τουριστικό θέρετρο «Loisaba Safari Resort», το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία διανυκτέρευσης μέσα στη φύση, με θέα τον έναστρο ουρανό και παρέα τα άγρια ζώα!
Το θέρετρο βρίσκεται στην κομητεία Λαϊκίπια και προσφέρει ξύλινες καλύβες, καθεμία από τις οποίες διαθέτει υπαίθρια κρεβατοκάμαρα, καθιστικό, μπάνιο, ντουλάπα και πάνω απ' όλα υπόσχεται μια πέρα για πέρα αφρικανική εμπειρία.
Η Λαϊπίκια είναι μια επίπεδη περιοχή στα βορειοδυτικά του όρους Κένυα, που αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αφρικής.
Τη διευθύνουν κοινότητες και ιδιοκτήτες ράντσων που μέλημά τους είναι να διατηρήσουν ανέπαφη την άγρια φύση, γι' αυτό η ποικιλία και ο αριθμός των ζώων που συναντά κανείς εκεί είναι από τους μεγαλύτερους που συναντώνται στην Κένυα.
Το θέρετρο «Loisaba» εκτείνεται σε επιφάνεια 244.000 στρεμμάτων και μέχρι πριν από κάποια χρόνια λειτουργούσε ως ράντσο βοοειδών.
Λεοπαρδάλεις
Από το υπαίθριο κρεβάτι τους οι επισκέπτες μπορούν να δουν λεοπαρδάλεις και τσιτάχ να κυνηγούν τα θηράματά τους την ανατολή ή ελέφαντες να αναζητούν την τροφή τους την ώρα που δύει ο ήλιος. Σαφάρι, τρέκινγκ, ιππασία, ψάρεμα με μύγα (γνωστό ως fly fishing), αναρρίχηση και ποδηλασία στο βουνό είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που προσφέρονται στη Λαϊκίπια, η οποία απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από το Ναϊρόμπι.
«Ουσιαστικά κοιμάστε σε μια τοποθεσία απόλυτης αγριότητας.
Μπορεί να είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας και να περάσει ένας λύκος από κάτω ή να δείτε ιπποπόταμους να ξεδιψούν στο κοντινό ποτάμι» δήλωσε η 22χρονη γενική διευθύντρια του «Loisaba» Φιόνα Σάντερμαν, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τα υπαίθρια κρεβάτια προστατεύονται από ειδικές καταπακτές που δεν επιτρέπουν στα άγρια ζώα να σκαρφαλώσουν στα δέντρα και να συστηθούν με τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της νύχτας!
Η διανυκτέρευση στο resort κοστίζει από 300 ως 1.600 ευρώ την ημέρα.
Αφροδίτη Ραυτοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια