Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπείρα με κλειδιά για όλα τα σπίτια

Ιδιαίτερα μαθήματα στη διάρρηξη κλειδαριών ασφαλείας λαμβάνουν πλέον οι κλέφτες, προκειμένου να... αντιμετωπίσουν τα επιτεύγματα της τεχνολογίας στον τομέα της «θωράκισης» των σπιτιών. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι πέρα για πέρα αληθινό, καθώς έχει ήδη διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς του αρμόδιου τμήματος της....

Ασφάλειας Αττικής πως οι διαρρήκτες εκπαιδεύονται από έμπειρους «συναδέλφους» τους σε κλειδαριές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας!

Οι σπείρες
Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως σε αρκετές σπείρες διαρρηκτών που έχουν εξαρθρωθεί τα τελευταία δύο χρόνια οι αστυνομικοί βρίσκουν στην κατοχή τους κλειδαριές όλων των τύπων, πάνω στις οποίες γίνεται η εκπαίδευση των «ταχυδακτυλουργών».
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι «εκπαιδευτές» των διαρρηκτών αγοράζουν από νόμιμα καταστήματα συγκεκριμένες κλειδαριές ασφαλείας, κυρίως αυτές που τους έχουν «βασανίσει» κατά τη διάρκεια της «εργασίας» τους!
Στη συνέχεια λύνουν την κλειδαριά και τη μελετούν ενδελεχώς, καθώς έχουν στην κατοχή τους και το κλειδί. Από αυτή την «εξέταση» διαπιστώνουν τα τρωτά σημεία του συστήματος, ενώ ήδη έχουν στα χέρια τους και το κλειδί, που ναι μεν μπορεί να μην ανοίγει όλες τις κλειδαριές της ίδιας μάρκας, πλην όμως αποτελεί την αρχή για τη λύση του προβλήματος.
Οταν πια οι «μαθητές» του εκπαιδευτή, κυρίως Ρουμάνοι ή Γεωργιανοί, βρεθούν μπροστά στην πόρτα που φέρει την κλειδαριά στην οποία έχουν εκπαιδευτεί, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση.
Το κλειδί που έχουν ήδη στα χέρια τους από την κλειδαριά που έχουν αγοράσει το αλείφουν με μαλακό κερί ή στόκο και το βάζουν στην κλειδαριά. Βέβαια, το συγκεκριμένο δεν ανοίγει την πόρτα, πλην όμως στο υλικό που έχουν βάλει πάνω στο κλειδί αποτυπώνονται οι διαφορές.
Ετσι οι διαρρήκτες δημιουργούν πάνω στο ίδιο κλειδί τις απαραίτητες εγκοπές, χρησιμοποιώντας μια λίμα ή ένα αθόρυβο επαναφορτιζόμενο μικρό τρυπάνι. Με αυτή τη μέθοδο -ω του θαύματος!- η πόρτα ανοίγει. Δυστυχώς, οι διαρρήκτες και οι «εκπαιδευτές» τους βρίσκονται ένα... βήμα μπροστά και είναι σε θέση με απλά μέσα να ανοίγουν την πόρτα που ο πολίτης πιστεύει πως είναι απαραβίαστη.
Οι αστυνομικοί άρχισαν να ανακαλύπτουν τη νέα μέθοδο των διαρρηκτών με τη μελέτη των κλειδαριών ασφαλείας όταν έβρισκαν στην κατοχή συλληφθέντων ολόκληρες κλειδαριές για... διάβασμα!Το αποκορύφωμα όμως ήλθε πριν από λίγο καιρό, με ένα συγκεκριμένο περιστατικό που έζησε οικογένεια σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής. Η κόρη της οικογένειας είχε βγει για διασκέδαση, ενώ ο πατέρας με τη μητέρα είχαν ξαπλώσει για να κοιμηθούν. Οταν πια η κόρη επέστρεψε στο σπίτι, πήγε να βάλει το κλειδί στην κλειδαριά, για να διαπιστώσει έκπληκτη πως κάποιος δικός της είχε ξεχάσει το κλειδί του έξω από την πόρτα.

Η εισβολή
Η κοπέλα άνοιξε κανονικά με το κλειδί που ήταν στην κλειδαριά, αλλά όταν μπήκε στο σπίτι, διαπίστωσε πως το κλειδί ανήκε στον... διαρρήκτη, που είχε μπουκάρει στο διαμέρισμα και είχε αρπάξει ό,τι είχε βρει μπροστά του, χωρίς βέβαια οι γονείς της κοπέλας να ξυπνήσουν!
Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» προέρχεται από τη συγκεκριμένη περίπτωση διάρρηξης και διακρίνονται τόσο το κανονικό κλειδί όσο και το πασπαρτού που είχαν στα χέρια τους οι δράστες.

Μόνο σε ένα λεπτό!
ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ του θέματος είναι το γεγονός πως οι λεγόμενοι «παλιοί διαρρήκτες» δεν είναι σε θέση να ανοίξουν τις πόρτες νέας τεχνολογίας, καθώς δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία!
Αντιθέτως, μπορούν να κάνουν... φύλλο και φτερό προηγούμενης γενιάς πόρτες ασφαλείας, και μάλιστα επιτόπου, καθώς είναι ικανοί να δημιουργήσουν με μια απλή λίμα ένα πασπαρτού μέσα σε ένα λεπτό, φτιάχνοντας τις εγκοπές που τους επιτρέπουν να ανοίξουν χωρίς θόρυβο την πόρτα!
Θεοδόσης Π. Πάνου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια