Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βόλος: Τρεις νεκροί φαντάροι

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος, γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, είναι ο ένας εκ των τριών νεκρών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια άσκησης που γινόταν στο πεδίο βολής του Βόλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του....

patrastimes.gr.

Τα τρία παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο ΕΔΩ

Στην τραγωδία με τους τρεις στρατιώτες νεκρούς, δύο ΕΠΟΠ κι ένας οπλίτης θητείας, υπάρχει και ένας βαρύτατα τραυματισμένος υπολοχαγός. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν έσκασε βλήμα μέσα σε σωλήνα εκτόξευσης όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου.
Ασύλληπτη τραγωδία στις ένοπλες δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο ανατινάχθηκε σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Επαγγελματίας Οπλίτες (υπαξιωματικοί) και ένας οπλίτης θητείας.
Οι δύο στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους είναι ηλικίας 34 και 33 ετών. Μόλις 19 ετών ήταν ο άτυχος οπλίτης Φ.Α. ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός ηλικίας 30 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ, ο υπολοχαγός δεν φαίνεται να έχει υποστεί βλάβες στα ζωτικά όργανα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας. Κατά πληροφορίες πριν τη μοιραία βολή που έκοψε το νήμα της ζωής των δύο Επαγγελματιών Οπλιτών και του οπλίτη θητείας είχαν προηγηθεί κι άλλες βολές.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81
χιλ, «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη Δημόσια Τηλεόραση, αναφέρουν ότι το βλήμα έσκασε μέσα στον σωλήνα του όλμου την ώρα της βολής. Από το ΓΕΣ δεν σχολίαζαν τις πληροφορίες αυτές παραπέμποντας στην αναμενόμενη πραγματογνωμοσύνη.

Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το πολύνεκρο δυστύχημα
«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων».



ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια