Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μιλάτε στα ζώα

Είναι καλή παρέα, φίλοι και φύλακες μαζί, αλλά και οι καλύτεροι ακροατές!
Τα σκυλιά περισσότερο, αλλά εν γένει τα κατοικίδια, λέει το ένα τρίτο των παντρεμένων γυναικών στην Αμερική, είναι καλύτεροι ακροατές από τον σύζυγό τους.
Ωστόσο και οι άνδρες σύζυγοι αναγνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό ότι τα αγαπημένα τους κατοικίδια, είτε πρόκειται για σκύλους είτε για γάτες είτε ακόμη και για άλογα, ακούν τα προβλήματά τους και, παρότι δεν ανταποκρίνονται λεκτικά κι ίσως καμιά φορά να μη χρειάζεται κιόλας, προσφέρουν μεγάλη βοήθεια.
Η σχετική έρευνα, που πραγματοποίησε το Associated Press-Petside με τηλεφωνικές συνεντεύξεις ανά την αμερικανική επικράτεια, αποδείχθηκε εξαιρετικά αποκαλυπτική.
Τα αγαπημένα μας ζώα μπορεί να είναι οι καλύτεροι ψυχοθεραπευτές, πάντα διαθέσιμα και συμπονετικά, έτοιμα να προσφέρουν παρηγοριά, αλλά και μια καλή ευκαιρία λογικής συνειδητοποίησης των προβλημάτων.
Γιατί, κακά τα ψέματα, όταν μιλάς και εκλογικεύεις αυτό που σε πονά συναισθηματικά ή σε εκνευρίζει, μπορείς να το δεις διαυγέστερα και γι αυτό να το κατανοήσεις βαθύτερα κι ενδεχομένως να απαλλαγείς γρηγορότερα από το βάρος του. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια