Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η πρώτη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος! 1925

Στο εργαστήριό του στις 2 Οκτωβρίου του 1925, ο Baird μετέδωσε με επιτυχία την πρώτη τηλεοπτική εικόνα από το ένα δωμάτιο του εργαστηρίου του , στο άλλο σε εικόνα ανάλυσης 30 γραμμών, κάθετα σε πέντε εικόνες ανά δευτερόλεπτο.

Ο Baird στη συνέχεια βγήκε έξω και έφερε στο δωμάτιο τον 20χρονο William Edward Taynton, για να δει πως φαινόταν ένα ανθρώπινο πρόσωπο στην οθόνη.
Έτσι, ο Taynton έγινε το πρώτο άτομο που προβλήθηκε στην τηλεόραση σε μια πλήρη τονική σειρά. Ψάχνοντας τη δημοσιότητα, ο Baird επισκέφτηκε την εφημερίδα "Daily Express" για να προωθήσει την εφεύρεσή του. Αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση μιας και ο αρχισυντάκτης τον θεώρησε για σχιζοφρενή και όπως χαρακτηριστικά είχε πεί.. "Για όνομα του Θεού, μαζέψτε τον! Λέει ότι έχει ένα μηχάνημα που μπορείς να βλέπεις ασύρματα εικόνα! Είναι τρελός, μπορεί να έχει και μαχαίρι!"

Το 1927, o Baird μετέδωσε τηλεοπτικό σήμα σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση, πάνω από 705 χλμ, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ του Λονδίνου και της Γλασκώβης.  
Από το 1929 ως το 1932, οι συσκευές αποστολής σημάτων ανάλυσης 30 γραμμών του Βaird χρησιμοποιήθηκαν από το ΒΒC για να μεταδώσουν τα τηλεοπτικά προγράμματα. Το 1932 ως το 1935, το BBC παρήγαγε επίσης τα προγράμματα στο στούντιο τους στη θέση 16 Πόρτλαντ και το Νοεμβρίο του 1936, το BBC άρχισε μεταδόσεις 240 γραμμών με το σύστημα το Baird, ενώ στη συνέχεια το εγκατέλειψε, περνώντας στο σύστημα της EMI' που ήταν βελτιωμένο πρόσφατα σε 405 γραμμές μετά από μια συγχώνευση, στο σύστημα της Marconi.
Τέλος, ο Βaird κατέληξε φτωχός και το 1946 σε ηλικία 58 ετών πέθανε σε ένα χαμόσπιτο, στου οποίου τη θέση δεσπόζει ένας... ουρανοξύστης! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια