Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Billy Zane - Μπίλι Ζέιν

Ελληνοαμερικανός ηθοποιός
Ο Σπαρτιάτης που κατέκτησε το Χόλιγουντ!!!
Ο διάσημος ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι η αρνητική δημοσιότητα που δέχεται όλον αυτόν τον καιρό η Ελλάδα δεν τον έχει κάνει να ντραπεί που είναι Έλληνας: ]
«Δεν έχω ντραπεί ποτέ. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Είμαι πατριώτης, είναι στο DNA μου. Αν και γεννήθηκα στο Σικάγο, οι γονείς μου είναι από τη Σπάρτη. Έχω συνδεθεί απίστευτα με το μέρος, οπότε δεν αισθάνομαι καμία ντροπή . Δεν μπορείς να κρίνεις ένα έθνος εξαιτίας των πρακτικών που ακολουθούν οι πολιτικοί του. Νιώθω περήφανος, απογοητευμένος, νιώθω λυπημένος. Αισθάνομαι κι εγώ την απογοήτευση που νιώθετε κι εσείς και ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση. Θα ήθελα να δω την Ελλάδα να μην ξεπουλιέται στους γείτονές της. Θα ήθελα να διατηρήσει την κατοχή των λιμανιών της και των εδαφών της. Νομίζω ότι όλοι αυτό θα ήθελαν, εκτός από τους αγοραστές».
Τι είναι, όμως, εκείνο που του λείπει περισσότερο από την Ελλάδα; «Μου λείπει η ενέργεια. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, το πνεύμα μου γεμίζει. Δεν ξέρω αν είναι ο μαγνητισμός από τα ιερά μάρμαρα που δημιουργεί αυτό το τρελό μαγνητικό πεδίο όμως μου συμβαίνει όταν πηγαίνω στην Πάρο. Αυτός ο μαγνητισμός είναι πολύ ισχυρός παντού. Στη Σπάρτη, στο Γύθειο... Δε νομίζω ότι η Ελλάδα βουλιάζει. Υπάρχει ελπίδα», παραδέχθηκε ο 48χρονος star, δηλώνοντας απόλυτα αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας: «Αν είσαι ο πρώτος που περνάει απ' το τούνελ, πρώτος θα δεις και το φως. Τα ημίμετρα είναι τα χειρότερα».
Αν έμενε στην Ελλάδα, το επίθετο του θα ήταν Τζανετάκης.
Όμως οι παππούδες του μετανάστευσαν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και αμερικανοποίησαν το όνομα σε  Ζέιν.
Και ο Μπίλυ με ρίζες από την Μάνη και την Χίο (από την μητέρα του), κατάφερε να καθιερωθεί
στην αρένα της κινηματογραφικής βιομηχανίας με το σπαθί του και την φυσική του ομορφιά.
Η πιο γνωστή ταινία στην οποία εμφανίστηκε είναι ο Τιτανικός αλλά έχει κάνει και καριέρα στην τηλεόραση σε σήριαλ όπως το Twin Peaks αλλά και την μεταφορά της Κλεοπάτρας στην μικρή οθόνη, όπου έκανε τον Μάρκο Αντόνιο.
Γεννήθηκε το 1966 (γενέθλια 24 Φεβ 1966) στο Σικάγο και αγάπησε την ηθοποιία από νεαρή ηλικία καθώς και οι δύο γονείς του, την είχαν σαν χόμπι.
Η πρώτη του εμφάνιση την δεκαετία του 1980 ήταν στο φιλμ Back to the Future.
Η μια επιτυχία έφερε την άλλη και ο Ζέιν έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες.
Παντρεύτηκε και χώρισε γρήγορα και έκτοτε έχει την φήμη μεγάλου καρδιοκατακτητή, γοητεύοντας μάλιστα πολλά μοντέλα.
Το τελευταίο μάλιστα ήταν η Αμερικάνα  Κάντις Νιλ, με την οποία απέκτησαν πρόσφατα μια κόρη.
Ο  Ζέιν έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα.
Μιλάει ελληνικά, αγαπά το χωριό του στη Λακωνία, θέλει να βοηθήσει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά στην Αμερική - κυρίως το λάδι - και να έρθει να παντρευτεί στην πατρίδα των παππούδων του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια