Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το ωροσκόπιο των Μάγια

Μάθε τι ζώδιο είσαι σύμφωνα με τους Μάγιας και ανακάλυψε μυστικές πλευρές της προσωπικότητας σου!!
Οι Μάγιας, αυτός ο αρχαίος, σοφός λαός με τις πολύ μεγάλες γνώσεις Αστρολογίας είχαν ένα δικό τους τρόπο ερμηνείας του ωροσκοπίου ο οποίος διαφέρει αρκετά από αυτόν της Δυτικής Αστρολογίας. Είχαν την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι, ανάλογα με τη μέρα που γεννιούνται, έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.
Οι Μάγιας είχαν 19 ζώδια με το καθένα από αυτά να διαρκεί 20 ημέρες εκτός από ένα που είχε διάρκεια μόλις 5 ημερών. Οι συμβολισμοί των ζωδίων βασίζονται σε θέματα που ήταν μέρος της κουλτούρας τους όπως η αστρονομία, η αριθμολογία, τα ιερά ζώδια, ο καιρός, τα σημεία του ορίζοντα.
Τα σύμβολα των ζωδίων δυσκόλεψαν αρκετά τους σύγχρονους αστρολόγους ως προς την αποκρυπτογράφησή τους καθώς είχαν πολλαπλά νοήματα ενώ άφησαν ανέπαφα τα ονόματα που είχαν δώσει οι Μάγιας στα ζώδια τους.
Παρόλα αυτά, το κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και εκπροσωπεί έναν διαφορετικό τύπο ανθρώπου.
Με τη βοήθεια των ημερομηνιών μπορείς να δεις σε ποιο ζώδιο των Μάγια ανήκεις και να ανακαλύψεις μια καινούργια πλευρά της προσωπικότητάς σου.
Αστρολογία των Μάγιας:
★ 2- 21 Ιανουαρίου: Ch’en
(Σημαίνει: Μαύρη καταιγίδα, Μαύρος ουρανός, Σελήνη, Ένα άνθος, Δύση)
Όσοι γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο έχουν μια σοφία και πνευματικότητα. Μπορεί όλοι στο περιβάλλον τους να προστρέχουν σε εκείνους όταν χρειάζονται συμπαράσταση και βοήθεια. Επίσης είναι άνθρωποι που λειτουργούν καλύτερα τη νύχτα, και ιδίως στο διάστημα από το σούρουπο μέχρι το πρώτο φως της αυγής. Αυτές οι ώρες της γαλήνης τους δίνουν την περισσότερη ενέργεια. Το φεγγάρι τους προσελκύει. Αν φροντίσουν να κάθονται αντικρίζοντας τη δύση, θα έχουν μεγαλύτερη ενεργητικότητα, καθώς αυτός ο προσανατολισμός αντιστοιχεί στο ζώδιό τους.
★ 22 Ιανουαρίου- 10 Φεβρουαρίου: Yax
(Σημαίνει: Πράσινη καταιγίδα, Αφροδίτη, Δυο άνθη, Νότος)
Όσοι έχουν γεννηθεί σε αυτό το διάστημα έχουν πολύ καθαρό μυαλό και είναι πρακτικοί άνθρωποι. Δεν χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους, όταν γύρω τους υπάρχει ένταση. Κυβερνώνται από την Αφροδίτη, που τους κάνει ευγενικούς και τρυφερούς. Έχουν μεγάλη ικανότητα να συμφιλιώνουν τους άλλους γύρω τους και να φέρνουν αρμονία στο περιβάλλον. Γι’ αυτό και η συνεισφορά τους στον κόσμο είναι πολύτιμη. Η κατεύθυνση που αντιστοιχεί στο ζώδιό τους και που τους δίνει ενεργητικότητα αν κάθονται αντικρίζοντάς την είναι η νότια.
★ 11 Φεβρουαρίου- 2 Μαρτίου: Zac
(Σημαίνει: Λευκή καταιγίδα, Βάτραχος, Αστερισμός του Βατράχου, Τρία Άνθη, Βορράς)
Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου προτιμούν τις ώρες της ημέρας από της νύχτας. Όσο πιο πρωί είναι, τόσο πιο αποδοτικοί και εύστροφοι γίνονται. Έχουν μεγάλη ικανότητα να λύνουν τα πρακτικά προβλήματα. Δεν τους αρέσει να αφήνουν μισές δουλειές, όποιες και να είναι αυτές. Η καλύτερη κατεύθυνσή τους είναι η βορινή και το ζώο της δύναμής τους ο βάτραχος. Έχουν την ίδια προσαρμοστικότητα με αυτόν στις αλλαγές και μπορούν, όπως εκείνος κάνει μεγάλα άλματα χωρίς προσπάθεια, να μεταπηδήσουν πολύ άνετα από μια κατάσταση σε μια εντελώς διαφορετική.
★ 3 -22 Μαρτίου: Keh
(Σημαίνει: Κόκκινη καταιγίδα, Δέντρα, Ελάφι, Ανατολή)
Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι παρορμητικοί και ριψοκίνδυνοι. Θα κάνουν κάτι ακόμα κι αν φοβούνται. Και σπάνια τα μετανιώνουν. Αγαπούν τη φύση και τη φυσική ισορροπία. Έχουν την ενέργεια της φωτιάς και το κόκκινο χρώμα τους δίνει δύναμη. Όσο πιο συχνά βρίσκονται στο δάσος, τόσο περισσότερο αυτό τους βοηθά να αναπτύξουν τα χαρίσματά τους. Η κατεύθυνση που τους ενισχύει, αν κάθονται αντικρίζοντάς την, είναι η ανατολική. Τα ζώα της δύναμής τους είναι τα ελάφια, ο ευγενικός «λαός του δάσους», όπως τα αποκαλούσαν οι Μάγια.
★ 23 Μαρτίου- 11 Απριλίου: Mak
(Σημαίνει: Κλεισμένος, Κάλυμμα, Θεός του αριθμού 3)
Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου παίρνουν δυναμικά αποφάσεις, και συχνά για λογαριασμό και άλλων. Είναι πολύ οργανωμένοι και αγαπούν την τάξη και την καθαριότητα. Παρόλα αυτά προτιμούν να κρατούν πράγματα για τον εαυτό τους και είναι από τα πιο μυστηριώδη ζώδια. Όπως η αρκούδα, τους αρέσει να απομονώνονται και η μοναξιά αυτή τους βοηθά να καταλάβουν τα μυστήρια της ύπαρξης. Ο αριθμός της δύναμής τους είναι το 3, που συμβολίζει τη θεότητα, την ισορροπία και την ολοκλήρωση.
★ 12 Απρίλιου- 1 Μαϊου: K’ank’in
(Σημαίνει: Γη, Σκύλος, Κίτρινο, Κάτω κόσμος, Κίτρινος ήλιος)
Όσοι γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο είναι άνθρωποι της γης και του ήλιου. Παίρνουν δύναμη και από το έδαφος που πατούν και από την ενέργεια των ηλιακών ακτίνων. Γι’ αυτό η έκθεση στον ήλιο ενισχύει τη σοφία τους. Αλλά και το να επισκέπτονται σπήλαια, τη «μήτρα της γης», τους δίνει μεγάλη ενεργητικότητα. Έχουν ταλέντο στις τέχνες, στη διδασκαλία και στο να μαθαίνουν οι ίδιοι καινούργια πράγματα. Το ζώο-τοτέμ τους είναι ο σκύλος, ιδίως εκείνος που έχει κίτρινο χρώμα. Τα σκυλιά φημίζονται για την αφοσίωσή τους αλλά παράλληλα σαν ζώα-τοτέμ μεταδίνουν απίστευτη εσωτερική δύναμη.
★ 2 Μαϊου -21 Μαϊου: Muan
(Σημαίνει: Κουκουβάγια, Θεός της βροχής και των σύννεφων, Φωτιά)
Το μεγάλο πείσμα χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου. Δεν υποχωρούν μέχρι να καταφέρουν αυτό που έχουν βάλει στο μυαλό τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Η φωτιά και το νερό είναι τα στοιχεία που τους δίνουν δύναμη, οπότε η ώρα της καταιγίδα, που συνδυάζει βροχή και κεραυνούς, πραγματικά τους τονώνει. Το ζώο-τοτέμ τους είναι η κουκουβάγια, που έχει σύμφωνα με τους Μάγια το χάρισμα της ενόρασης και μπορεί σαν μάντης να ανιχνεύσει την αλήθεια γύρω του.
★ 22 Μαϊου- 10 Ιουνίου: Pax
(Σημαίνει: Καιρός της σποράς, Ιαγουάρος, Ατμός, Τόξο, Τύμπανο)
Το ζώδιο αυτό συνδέεται με τον ατμό, που αναδύεται από τη γη και αποτελείται από νερό και φωτιά, συνδυάζοντας την ενέργεια και των τριών αυτών στοιχείων. Έτσι, ο εκπρόσωποί του είναι προικισμένοι με μια δημιουργικότητα που συχνά δεν έχουν συναίσθησή της. Το ζώο-τοτέμ τους είναι ο ιαγουάρος, που παίζει σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό των Μάγια και τους δίνει παράλληλα ηγετικές ικανότητες. Έχουν επίσης την ιδιότητα του τόξου να κατευθύνει αλλά και τη σταθερή δύναμη από τον ρυθμό του τυμπάνου. Οι ρυθμικοί ήχοι ενισχύουν ιδιαίτερα τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους.
★ 11 -30 Ιουνίου: Kayab
(Σημαίνει: Χελώνα, Θεά της Σελήνης, Ένας θεός)
Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τη σελήνη, που τους δίνει ώθηση στις πνευματικές τους αναζητήσεις. Συχνά ψάχνουν το βαθύτερο νόημα ακόμα και στα πιο απλά καθημερινά γεγονότα. Το ζώο-τοτέμ τους είναι η χελώνα, που θεωρείται ο φορέας της αρχαίας σοφίας και κουβαλά στην πλάτη της ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να κάνουν πράγματα μπροστά σε κοινό, όπως να παίζουν θέατρο ή μουσική.
★ 1-20 Ιουλίου: Kumk’u
(Σημαίνει: Σπυρί σταριού, Κροκόδειλος, Δύο Κύριοι, Θεοί της βροχής και των φυτών)
Όσοι γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο είναι φιλαλήθεις αλλά και διπλωματικοί. Καταφέρνουν πάντα να λύνουν τις διαφωνίες γύρω τους. Μπορούν να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές και να δέχονται τη σοφία που δίνουν και οι δύο πλευρές. Το ζώο-τοτέμ τους είναι ο κροκόδειλος, που εκπροσωπεί τη μακροβιότητα και τη σταθερότητα. Παρόλο που στους εκπροσώπους του ζωδίου δεν αρέσουν οι αλλαγές, έχουν μια τρομερή ικανότητα να επιβιώνουν μέσα από αυτές αποκομίζοντας το καλύτερο.
★ 21-25 Ιουλίου: Wayeb
(Σημαίνει: Ο θεός της γης, Φάσμα, Χαμένες μέρες)
Τα άτομα που γεννήθηκαν σε αυτό το σύντομο διάστημα έχουν μια ιδιαιτερότητα για την αστρολογία των Μάγια. Το ζώδιό τους διαρκεί μόνο πέντε μέρες, σε σχέση με τις είκοσι των υπολοίπων. Σε αυτό το διάστημα πίστευαν ότι αναδύονται περίεργες δυνάμεις, σε αντιστοιχία με τις πεποιθήσεις πολλών άλλων λαών ότι υπάρχουν κάποιες μέρες που τα πνεύματα των νεκρών ανεβαίνουν στη γη. Όσοι γεννιούνται στο ζώδιο αυτό έχουν πολύ ανεπτυγμένη διαίσθηση, τηλεπάθεια και παραψυχολογικά χαρίσματα. Γενικά πάντως είναι αρκετά καλότυχοι στη ζωή τους.
★ 26 Ιουλίου- 14 Αυγούστου: Pop
(Σημαίνει: Ιαγουάρος, Αρχηγός, Ηγέτης, Μαλακή γη)
Όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο έχουν σπουδαίες ηγετικές ικανότητες, γιατί δεν επιβάλλονται απλώς στους άλλους, αλλά και τους κάνουν να μοιράζονται το όραμά τους. Διαθέτουν αναλυτικό μυαλό και καταφέρνουν να κάνουν κατανοητά και τα πιο πολύπλοκα ζητήματα. Παράλληλα ξέρουν να λαμβάνουν υπόψη και να σέβονται τις ανάγκες των υπολοίπων. Αυτό, εκτός από αρχηγούς, μπορεί να τους κάνει και καλούς δασκάλους. Το στοιχείο που τους δίνει δύναμη είναι η γη, βοηθώντας τους να γίνονται αρκετά πραγματιστές όταν χρειάζεται.
★ 15 Αυγούστου- 3 Σεπτεμβρίου : Ou
(Σημαίνει: Μαύρος ουρανός, Μαύρος ιαγουάρος, Νύχτα, Μαύρη καταιγίδα, Βάτραχος)
Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι εσωστρεφείς χαρακτήρες και δεν ενδιαφέρονται πολύ να έχουν πάρε-δώσε με τον υπόλοιπο κόσμο. Περισσότερο τους προσελκύει η μάθηση, που είναι το μεγάλο τους πάθος. Και μάλιστα τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι κρυμμένες σοφίες και τα μυστήρια. Οι καλύτερές τους ώρες είναι από το σούρουπο μέχρι να βγει ο ήλιος. Το ζώο-τοτέμ τους είναι ο βάτραχος. Όπως εκείνος πηδά εύκολα από το ένα σημείο στο άλλο, έτσι και τα άτομα αυτά έχουν ικανότητα να μεταπηδούν από μια κατάσταση του νου στην άλλη.
★ 4-23 Σεπτεμβρίου: Sip
(Σημαίνει: Κόκκινη σύνδεση, Κόκκινος ουρανός, Κόκκινη καταιγίδα, Αρσενικό ελάφι)
Όσοι γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο, έχουν ηγετικά χαρίσματα και είναι ιδανικοί για θέσεις εξουσίας. Έχουν επίσης την ικανότητα να παίρνουν τους άλλους με το μέρος τους. Το ζώο-τοτέμ τους είναι το γεμάτο χάρη ελάφι, και μάλιστα το αρσενικό, ο αρχηγός του ευγενικού «λαού του δάσους». Όταν βρίσκονται σε δάση, οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου αντλούν μια ιδιαίτερη δύναμη. Τα στοιχεία που συνδέονται μαζί τους είναι η φωτιά και ο αέρας.
★ 24 Σεπτεμβρίου-13 Οκτωβρίου: Zotz
(Σημαίνει: Νυχτερίδα, Ψάρι, Δύο βρύα, Αρχή του χειμώνα)
Όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο χαρακτηρίζονται από τη γενναιοδωρία και την ευαισθησία. Έχουν δύο ζώα-τοτέμ, τη νυχτερίδα και το ψάρι. Η πρώτη κινείται άνετα στον αέρα και το δεύτερο στο νερό. Και τα δύο αυτά στοιχεία, αέρας και νερό, συνδέονται με το συγκεκριμένο ζώδιο. Οι νυχτερίδες με τους υπερήχους τους «βλέπουν» μέσα στο σκοτάδι, μεταφορικά δηλαδή μέσα από τις αυταπάτες. Το ψάρι εκπροσωπεί τα βάθη του υποσυνείδητου. Ο συνδυασμός τους χαρίζει μια ανεπτυγμένη διαίσθηση.
★ 14 Οκτωβρίου- 2 Νοεμβρίου: Zec
(Σημαίνει: Ουρανός και Γη)
Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι πολύ αποφασιστικοί και μπορούν να φέρουν σε πέρας τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια. Τίποτα δεν κάμπτει τον ενθουσιασμό τους. Συνδέονται με δύο στοιχεία: τη γη και τον ουρανό (δηλαδή τον αέρα και τον άνεμο). Συνήθως τους γοητεύουν τα ανώτερα, τα πνευματικά ζητήματα, καθώς ο αέρας είναι το στοιχείο της διανοητικής ενέργειας. Αλλά και η γη είναι το στοιχείο της πρακτικότητας. Έτσι ο συνδυασμός των δύο τους δίνει την ικανότητα να βρίσκουν στα πάντα αποτελεσματικές λύσεις.
★ 3- 22 Νοεμβρίου: Xul
(Σημαίνει: Σκύλος με την ουρά του ήλιου, Μέρες των πουλιών, Θεός σκύλος)
Όσοι γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο, έχουν ιδιαίτερα δυνατό μυαλό, που το χρησιμοποιούν συχνά για το καλό των άλλων. Το ζώο-τοτέμ τους είναι ο σκύλος, ένα πλάσμα πολύ σημαντικό για τον πολιτισμό των Μάγια. Οι Μάγια πίστευαν ότι αυτός οδηγεί τους ανθρώπους όταν περνούν στην άλλη ζωή. Στους εκπρόσωπους του ζωδίου το συγκεκριμένο ζώο-τοτέμ χαρίζει όχι μόνο εξυπνάδα αλλά και πίστη, δύναμη, αφοσίωση. Έχουν κατακτήσει μια ήρεμη και κατασταλαγμένη προσέγγιση για τη ζωή που τη μεταδίδουν και στους άλλους.
★ 23 Νοεμβρίου- 12 Δεκεμβρίου: Yaxk’in
(Σημαίνει: Νέος ήλιος, Θεός του ήλιου, Κόκκινα σύννεφα)
Όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι δημιουργικοί αλλά και έχουν έναν υπέρμετρο παρορμητισμό. Είναι χαρισματικά άτομα και αντιμετωπίζουν τη ζωή με ανεμελιά. Συνδέονται με τον ηλιακό θεό των Μάγια που προστάτευε από το σκοτάδι, την ξηρασία και τις αρρώστιες. Είναι λοιπόν πιθανό να έχουν και θεραπευτικά χαρίσματα, είτε σε σωματικό είτε σε ψυχολογικό επίπεδο. Όμως ο θεός του ήλιου έφερνε ταυτόχρονα την αμφιβολία, γι’ αυτό οι εκπρόσωποι του ζωδίου χρειάζεται να μάθουν να εμπιστεύονται τις αποφάσεις τους.
★ 13 Δεκεμβρίου- 1 Ιανουαρίου: Mol
(Σημαίνει: Νερό, Συνάθροιση νεφών, Ιαγουάρος, Μάζωξη)
Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι στοχαστές και αναλύουν τα πάντα. Οι Μάγια πίστευαν ότι έχουν την ικανότητα να «κάνουν να έρχονται οι βροχές». Οι δυνάμεις τους πράγματι συνδέονται με το στοιχείο του νερού. Το ζώο-τοτέμ τους είναι ο ιαγουάρος, ένα πλάσμα δύναμης που εκπροσωπούσε τις δυνάμεις των σαμάνων και την ισχύ των αρχηγών. Όσοι γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο έχουν την ικανότητα να παίξουν ένα ρόλο πνευματικής ή κοσμικής εξουσίας. Ή να ασχοληθούν με κάποια επιστήμη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια