Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Robin Williams 1951-2014 Αμερικανός κωμικός ηθοποιός

21 Ιουλίου 1951 - 11 Αυγούστου 2014
Ο διάσημος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια - Έδινε μάχη με την κατάθλιψη το τελευταίο διάστημα - Το τελευταίο tweet του ηθοποιού.
Οι καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του Ρόμπιν Ουίλιαμς ΕΔΩ

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε πάρκινσον ΕΔΩ
Αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 63 ετών, νικημένος από την κατάθλιψη, αφήνοντας φτωχότερο τον κόσμο της 7ης Τέχνης.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του σερίφη, που επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο μεγάλος ηθοποιός απαγχονίστηκε με την ζώνη του, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Δεν άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα.
Σε ανακοίνωση της η σύζυγός του, Σούζαν Σνάιντερ, δήλωσε πως ήταν «συντετριμμένος».
«Εκ μέρους της οικογένειας του Ρόμπιν, ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική μας ζωή, σε αυτή την ώρα της βαθιάς θλίψης. Ελπίζουμε πως αυτό που θα μείνει δεν θα είναι το πώς πέθανε, αλλά οι αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που έδωσε σε εκατομμύρια ανθρώπους» είπε η ίδια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο ηθοποιός, ο οποίος ζούσε με τη σύζυγό του, κηρύχθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα.
Οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του ηθοποιού είναι σε εξέλιξη, ωστόσο, αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι του Williams, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, «η οποία προκλήθηκε από ασφυξία».
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά στο παρελθόν, ενώ είχε εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.
Το τελευταίο tweet του Robin Williams
Σύμφωνα με τον Ομπάμα, «έφτασε στις ζωές μας ως εξωγήινος αλλά τελικά, κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος»
Ανακοίνωση για τον θάνατο του ηθοποιού, Ρόμπιν Ουίλιαμς, εξέδωσε λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση της σοκαριστικής αυτής είδησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ήταν «ένας αεροπόρος, ένας γιατρός, ένα τζίνι, μια νταντά, έναν πρόεδρος, ένας καθηγητής. Αλλά ήταν ένας και μοναδικός στο είδος του».
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «έφτασε στις ζωές μας ως εξωγήινος αλλά τελικά, κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος».
«Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Έδωσε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και
γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο -από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους στους δρόμους μας. Η οικογένεια Ομπάμα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Robin, στους φίλους του και σε όσους βρήκαν τη φωνή τους χάρη στον Robin Williams».
Ο πρώτος του γάμος ήταν με την Valerie Velardi το 1978. Χώρισαν έπειτα από δέκα χρόνια, το 1988, όταν η σύζυγός του έμαθε για τη σχέση που είχε με τη σερβιτόρα Michelle Tish Carter. Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Zachary Pym.
Ένα χρόνο αργότερα, το 1989, παντρεύτηκε την νταντά του γιου του, Marsha Garces, η οποία βρισκόταν ήδη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τη Zelda Rae (1989) και τον Cody Alan (1991). Το 2008 η Marsha υπέβαλε αίτηση διαζυγίου έπειτα από 19 χρόνια γάμου.
Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς παντρεύτηκε για τρίτη φορά, το 2011, την γραφίστρια Susan Schneider
Ποιος ήταν
Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1951 και ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική από το γυμνάσιο, συμμετέχοντας στην θεατρική ομάδα του σχολείου. Στη συνέχεια έγινε δεκτός στην διάσημη Σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης, όπου ένας δάσκαλος του, τον παρακίνησε να ασχοληθεί με την κωμωδία.
Ο πρώτος ρόλος που τον έκανε γνωστό ήταν αυτός ενός εξωγήινου στη σειρά Mork and Mindy, τη δεκαετία του 70.
Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν εγκατέλειψε ποτέ το stand up comedy, παρότι συμμετείχε σε ταινίες που έκοψαν πολλά εισιτήρια, όπως το Good Morning Vietnam, η Λέσχη των Χαμένων Ποιητών, η Mrs Doubtfire κ.α.
Ωστόσο δεν πήρε το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου, για κωμικό ρόλο του, αλλά για έναν δραματικό και συγκεκριμένα υποδυόμενος τον ψυχοθεραπευτή στην ταινία Good Will Hunting με τον Ματ Ντέιμον, το έτος 1998.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια