Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς να αντισταθώ στην τρομοκρατία της μεζούρας;

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις και συμβουλές για το πώς θα πετύχουμε ιδανική σιλουέτα, πώς θ αποκτήσουμε άψογο κορμί, με αποτέλεσμα συχνά να υποβάλλουμε τον εαυτό μας στο μαρτύριο της μεζούρας.
Μήπως όμως τελικά το τέλειο σώμα δεν....

φέρνει την τέλεια ζωή που επιθυμούμε;
Αντισταθείτε στην καταπίεση της ζυγαριάς, αγαπήστε τον εαυτό σας και θυμηθείτε πως σημαντικότερο είναι να είστε ευτυχής και υγιής, κι ας φοράτε πιο μεγάλο μέγεθος.

* Συμμαχήστε με τον εαυτόν σας:
Το σώμα είναι το όχημα της ψυχής μας και είναι μοναδικό. Αποκτήστε αυτοπεποίθηση γι αυτό που είστε, αγκαλιάστε και αγαπήστε το σώμα σας, ακούστε τις ανάγκες του και μην αποδέχεστε τα πρότυπα που προβάλλουν τα media και το μάρκετινγκ της ομορφιάς.  

* Αρνηθείτε τον πόλεμο με τη ζυγαριά
Σίγουρα δεν μπορείτε να περάσετε ολόκληρη τη ζωή με μια μεζούρα στο χέρι ούτε να στερείστε ή να νιώθετε δυστυχισμένη επειδή έχετε "ψωμάκια" στην περιφέρεια. Αν εσείς είστε ικανοποιημένη με το σώμα σας, για ποιον θέλετε να είστε αδύνατη; Για ποιους γίνεται αυτή η προσπάθεια, σε ποιον προσπαθείτε ν αρέσετε περισσότερο από ό τι στον εαυτό σας;

* Προσέξτε την υγεία σας.
Ο αδυσώπητος αγώνας εναντίον των υποτιθέμενων κιλών μπορεί να βλάψει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σας υγεία. Σε λιγότερο παθολογικές καταστάσεις μπορεί να μετατραπεί σε διαρκή πόλεμο εναντίον του εαυτού σας με δυσάρεστες παρενέργειες, όπως η ψυχογενής ανορεξία. Ωστόσο, εάν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι υγεία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, χρειάζεται δίαιτα και σωστή διατροφή με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια