Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαρία, Μάριος, Δέσποινα, Παναγιώτης, Παναγιώτα, Σιμέλα κλπ

Χρόνια πολλά στη μισή Ελλάδα που γιορτάζει σήμερα
Για τους εορτάζοντες έχουμε αφιερωσούλα:


ΔΕΣΠΟΙΝΑ (Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποίνου, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα)  ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ (Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Γεθσημανή)
ΕΛΩΝΑ (Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα)
ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΚΤΗ (Ηλιοστάλακτη)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Τάκης, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα)
ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Πρέσβεια, Πρεσβεία)
ΚΑΘΟΛΙΚΗ (Καθολική)
ΘΕΟΤΟΚΗΣ (Θεοτόκης, Θεοτοκία)
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ (Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Κρίστι, Κρύστα)
ΜΑΡΓΕΤΑ (Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα)
ΜΑΡΙΑ (Μαρία, Μάριος, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαριέττα, Μαρούσα, Μάρσια)
ΜΑΡΙΝΙΚΗ (Μαρινίκη)
ΜΙΡΕΙΓ (Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μιρέιγ, Μιρέϊγ)
ΣΥΜΕΛΑ (Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά)
Δέσποινα (κυρία) που προέρχεται απ' το «δεσπόζω, κυριαρχώ». Στην Αθήνα το χρησιμοποιούσαν κυρίως για την Περσεφόνη. Δέσποινα ονομάζεται κι η Παναγία. Θεληματική, ξέρει να παίρνει τη ζωή της στα χέρια της. Μερικές φορές οι άλλοι υποτιμούν την εξυπνάδα της. Ιδιόρρυθμη προσωπικότητα. Η κυρία του οίκου.
Δέσποινα / Ντέπυ
Δέσποινα, έχεις ένα όνομα με μεγάλη δυναμική, που σου χαρίζει φώτιση, σοφία αλλά και προστασία, αφού είναι και το όνομα της Παναγίας! Δέσποινα σημαίνει δεσπόζω και ετυμολογικά είναι το θηλυκό του δεσπότη, σημαίνει καλή και επιβλητική νοικοκυρά! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 5, για αυτό και είσαι τόσο κεφάτη και δημιουργική. Ξεχωρίζεις για τον πρωτότυπο τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς και έχεις έναν μοντέρνο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Δεν σου αρέσει να πιέζεις και να πιέζεσαι, για αυτό και προτιμάς να διατηρείς στις σχέσεις του την ανεξαρτησία, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχεις πιστά συναισθήματα. Μία μέρα χωρίς γέλιο, κέφι και αισιοδοξία, είναι για σένα μία χαμένη μέρα. Λατρεύεις τα ζώα, τα παιδιά, αλλά και τους ηλικιωμένους ανθρώπους , τα πας καλά με όλες τις ηλικίες των ανθρώπων και συμβιβάζεσαι εύκολα.
Παναγιώτης, Παναγιώτα
Έχει όλα τα άγια. Και οι δύο είναι δραστήριοι και εργατικοί. Στα νεανικά τους χρόνια αφοσιώνονται στην οικογένειά τους και ζουν περιορισμένη ζωή, γι' αυτό, μετά από μια ορισμένη ηλικία, προσπαθούν να απολαύσουν αυτά που έχασαν.
Παναγιώτης / Πάνος / Τάκης
Παναγιώτη, δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το όνομά σου που προέρχεται από την Παναγία! Είσαι ένας δραστήριος άνδρας, με λογική σκέψη αλλά και δυνατά συναισθήματα. Νιώθεις την ανάγκη να προσφέρεις, να δημιουργείς και να είσαι χρήσιμος γύρω σου. Έχεις μεγάλη εξάρτηση από την οικογένειά σου την οποία τιμάς και σέβεσαι με τον καλύτερο τρόπο. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας που επιθυμεί να λειτουργεί συλλογικά και όχι μεμονωμένα. Θέλεις να διατηρείς σταθερές σχέσεις στη ζωή σου που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά. Συμβιβάζεσαι, υποχωρείς και προσπαθείς αρκετά για να διατηρείς ηρεμία και τάξη στη ζωή σου! Έχεις πιστά και αφοσιωμένα συναισθήματα και όταν είσαι σε έναν δεσμό, δεν έχεις μάτια και ενδιαφέρον για κάτι καλό! Η δειλία, η αναποφασιστικότητα και οι διχασμοί, είναι μερικά από τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου, που σε φέρνουν σε μπελάδες.
Μαρία
«Μαρία λένε την Παναγιά, Μαρία λένε και εσένα»! Η ευλογία και η προστασία της Θεοτόκου σε συντροφεύει πάντα στη ζωή σου! Στα εβραϊκά το όνομά σου σημαίνει «θαλασσινή», έτσι εξηγείται και η μεγάλη αγάπη που έχεις για την θάλασσα αλλά και για το καλοκαίρι . Από την πλευρά της αριθμολογίας το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 7 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία σκεπτόμενη γυναίκα, με βαθύ στοχασμό και με μεγάλη ωριμότητα. ΟΙ σκέψεις και τα λόγια σου χαρακτηρίζονται από σοφία και ωριμότητα και σου αρέσει να εξελίσσεις το πνεύμα σου και να μαθαίνεις νέα πράγματα. Προτιμάς να περνάς λίγες στιγμές απομόνωσης που σε βοηθούν να ανασυντάσσεις τις δυνάμεις σου. Στις ερωτικές σου σχέσεις, προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχεις πίστη και αφοσίωση στο ταίρι σου. Η διαίσθησή σου είναι ισχυρή και σου αρέσει να ασχολείσαι με θέματα αποκρυφισμού, αστρολογίας.
Μαρία, Μάριος, Μαριάμ ή Μύριαμ
Το όνομα της Θεοτόκου επίσης σημαίνει θαλασσινή. Η Μαρία έχει την αίσθηση του καθήκοντος και τη μανία της τελειότητας. Της αρέσει να φαίνεται ικανή και οργανωτική και η γνώμη των άλλων μετράει πολύ γι' αυτήν. Η Μαίρη είναι πιο εγωίστρια, αλλά ζωηρή και κοινωνική. Η Μάρω είναι σοβαρή και αρκετά συχνά διανοούμενη. Τέλος, η Μαρίκα αγαπάει πάνω απ' όλα τα παιδιά της. Όσο για το Μάριο, ζει έντονη ζωή όταν είναι νέος. Αγαπάει την ταχύτητα, τις γυναίκες και τα χρήματα. Είναι ικανότατος σε όποιο επάγγελμα και αν διαλέξει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια