Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εγκλωβισμένοι σε λίστες ΚΕΠΑ οι ανάπηροι

Εγκλωβισμένοι στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ φαίνεται πως παραμένουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, με πολλούς από αυτούς να αντιμετωπίζουν πλέον βιοποριστικό πρόβλημα.
Με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής ζήτησε για...

τις εκκρεμείς περιπτώσεις των αιτούντων προς εξέταση στα ΚΕΠΑ να δοθεί παράταση για τη χορήγηση σύνταξης και πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας αλλά και του δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέχρι τον χρόνο έκδοσης της Γνωμάτευσης Αναπηρίας.
‘’Η ημιτελής και αποσπασματική παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης σαφώς και δεν έλυσε το πρόβλημα, καθόσον η τελευταία παράταση έληξε στις 30 Απριλίου του 2014 με αποτέλεσμα τα ΑμεΑ που καταθέτουν αίτηση στα ΚΕΠΑ για εξέταση από το πέρας της εν λόγω ημερομηνίας και έπειτα να μην λαμβάνουν τη σύνταξη αναπηρίας ή το προνοιακό επίδομα που δικαιούνται και να μην τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη’’, αναφέρει στην ερώτηση του ο βουλευτής.
‘Όπως τόνισε ο κ. Κουρουπλής, ‘’δεν είναι δυνατόν να κόβεται η σύνταξη και το επίδομα ενός ΑμεΑ, όταν την ευθύνη για την καθυστέρηση αξιολόγησης του βαθμού αναπηρίας φέρει το κράτος και όχι ο πολίτης’’.
-

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια