Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Savoir Vivre στο γραφείο!

Κερδίστε εκτίμηση με καλούς τρόπους συμπεριφοράς!
Οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς στο γραφείο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την ομαλή διεκπεραίωσή της εργασίας σας με συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες.
Οι καλοί τρόποι να ξέρετε ότι....

βοηθούν στην παραγωγικότητα και στην δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στον τόπο εργασίας.

- Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο επειδή δεν υπάρχει επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο φροντίστε πάντα να μιλάτε με ευχάριστο τρόπο. Πρέπει να ακούγεστε ήρεμος και όχι βιαστικός να κλείσετε το τηλέφωνο, έστω και αν πνίγεστε στην δουλειά. Πάντα να είστε ευγενικός κατά την διάρκεια της συνομιλίας.

- Όταν κάνετε χειραψία είναι πολύ σημαντικό η χειραψία σας να είναι θερμή. Με αυτό τον τρόπο δείχνετε στον απέναντι σας ότι πραγματικά χαίρεστε που τον βλέπετε και τον γνωρίζετε.

- Ο τρόπος που ντύνεστε στο γραφείο προσέξετε να μην είναι προκλητικός. Ναι υπάρχει προκλητικό ντύσιμο και για άντρες. Ποτέ μην φοράτε στενά τζιν, φανταχτερά χρώματα πουκαμίσων και ανοικτά στενά πουκάμισα, αθλητικές φόρμες και παπούτσια. Προσπαθήστε γενικά στο γραφείο να είστε πιο κλασικό στυλ, σας λαμβάνουν πιο σοβαρά υπόψιν.

- Μην φοράτε δυνατά αρώματα που σπάζουν την μύτη, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργήσετε δυσφορία στους συναδέλφους σας και μη ευχάριστες στιγμές στο γραφείο. Αν θέλετε για κάποιο λόγο να βάλετε άρωμα προσέξετε να είναι όσο πιο ελαφρύ και διακριτικό γίνεται.

- Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά και δείχνει στους άλλους πόσο ενδιαφέρεστε για την δουλειά σας. Όταν κάνετε μια δουλειά κάντε την με χαμόγελο και αν μιλάτε σε κάποιον πάντα να δίνετε σημασία σε αυτά που λέει.

- Ποτέ μα ποτέ μην τρώτε πάνω στο γραφείο σας, μπροστά σε πελάτες, συνεργάτες και συναδέλφους. Είναι προτιμότερο να πάτε κάπου μόνοι σας να φάτε π.χ. στην κουζίνα του γραφείου και προσέξετε αυτό που τρώτε να είναι κάτι απλό ώστε να μην λερωθείτε και να μην αφήσει κακοσμία στο στόμα π.χ. κρεμμύδι ή σκόρδο.

- Να είστε τυπικός με τα ωράρια εργασίας. Προσπαθήστε να είστε στην ώρα σας όταν αρχίζει η δουλειά και πάντα να τηρείται τα ραντεβού σας.

- Πρέπει να μάθετε να δουλεύετε ομαδικά. Είναι πολύ σημαντική η ομαδική εργασία και η καλή συνεργασία. Με αυτό τον τρόπο ανταλλάσσετε γνώμες, ιδέες και προχωράτε με πιο γοργούς ρυθμούς στο να τελειώσει μια δουλειά.

- Κάποιες κακές "συνήθειες" είναι κομμένες στο γραφείο. Ξεχάστε το σκάλισμα της μύτης, ή το δάγκωμα των νυχιών κ.α.

- Τα προσωπικά σας προβλήματα πρέπει να τα αφήνετε εκτός γραφείου. Μην μεταφέρετε στην εργασία σας τα νεύρα που σας δημιούργησε πρωί πρωί η σύζυγος σας, η μάνα σας, τα παιδιά. Αφήστε τα προβλήματα σας στο σπίτι εκεί που πρέπει έτσι και αλλιώς το αρχαίο ρητό λέει "τα εν οίκω μην εν δήμω".
-

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια