Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος

Πέθανε το πρωί της Παρασκευής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ο εκδότης του Κάκτου, Οδυσσέας Χατζόπουλος, αφήνοντας πίσω του μεγάλο εκδοτικό έργο.
Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος ίδρυσε τον οίκο «Κάκτος» το 1975.
Η κηδεία του θα γίνει....

την Τρίτη 1 Ιουλίου, στις 16:30 από το Γ' Νεκροταφείο Αθηνών.

Σχεδόν από επιλογή φαίνεται πως πέθανε ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος, ο οποίος δεν ήθελε να υποταχθεί στη ζωή, που του επέβαλαν οι γιατροί.
Τον τελευταίο καιρό, ο Οδυσσέας Χατζόπουλος έπαψε να προσέχει τον εαυτό του, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες την αγαπημένης του Αθηνάς και των γιατρών του, καθώς αρνήθηκε την ινσουλίνη του επανειλημμένα και αποφάσισε να ταξιδέψει «ελεύθερος».
Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα. Τελείωσε το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1959. Το 1960 εξέδωσε το πρώτο του περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών στον «Ηνίοχο». Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και μουσική. Το 1974 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «ΚΑΚΤΟΣ» για να κυκλοφορήσει 6.000 βιβλία.
Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Πάθος του η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία», ενώ σε ένα χωρίο του βιβλίου του, ο Οδυσσέας Χατζόπουλος αναφέρει «Από το 1974 μέχρι σήμερα» γράφει ο ίδιος στο βιβλίο του «ψήφισα δύο φορές. Το 1981 ΠΑΣΟΚ και το 2007 ΛΑΟΣ. Όλα τα υπόλοιπα χρόνια ψήφισα λευκό».
ΑΡΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια