Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ

Η ιστορία αναφέρεται στα παλιά χρόνια.
Οταν ακόμη οι μοίρες αποφάσιζαν και έγραφαν το τι θα γίνει ο κάθε ένας, όταν γεννιέται...
Οταν λοιπον γεννηθηκε ενα παιδι, κρυφτηκαν οι γριες του χωριου για να ακουσουν τις μοιρες, για το τι θα γινει το νεογεννητο.
Οι μοιρες ηταν τρεις....

και οι αποφασεις τρεις. η μια ειπε το παλικαρι θα ειναι ομορφο, η αλλη ειπε θα γινει μηχανικος αλευρομυλων, η αλλη ειπε μεχρι τα 25πεμτα γενεθλια του, θα ζησει καλα αλλα εκεινη την μερα των γενεθλιων του θα χασει την ζωη του, εκεινη την ημερα θα σκοτωθει.
Το ακουσαν λοιπον οι γριες και ειπαν στην μανα να μην αφησει το παιδι να βγει εξω απο το σπιτι οταν συμπληρωσει τα 25 χρονια του.
Τα χρονια περασαν και οσα ειπαν οι δυο πρωτες μοιρες βγηκαν αληθινα.
 Εμενε λοιπον ο χρησμος της τριτης μοιρας
Εκει λοιπον που γλεντουσαν για τα γενεθλια ερχεται ο μυλωνας του χωριου και ζηταει να δει τον νεαρο μαστορα.
Η μαννα του τον διωχνει.
Ομως οι παραγγελιες πολλες, ο μυλωνας κανει φασαρια και ακουει το παιδι και βγαινει εξω, Του εξηγει ο μυλωνας την κατασταση και το παιδι αποφασιζει να παει.
Τοτε η μανα εξηγει στο παιδι για τις μοιρες αλλα ο μυλωνας παλι με επιχειρημα , πως οταν επισκευασει την ζημια θα βγει εκτος μυλου επεισε τον νεο να παει και πηγε και επισκευασε την ζημια.
Οταν ηρθε η ωρα τις δοκιμης η μαννα εκει.
-Βγες εξω αγορι μου λεει.... και το παιδι την ακουσε περιμενε εξω τον μυλωνα να του πει οτι ολα ηταν ενταξει, αλλα ελα που οι μοιρες ειχαν αλλα γραμμενα στον τοιχο του μυλου.
 Υπηρχε μια τρυπα που κανενας δεν εχε προβλεψει το κακο που μποροσε να προκαλεσει ετσι οταν ξεκινησε η δοκιμη ενας ιμαντας κοπηκε και περασε απο την τρυπα χτυπησε το παιδι στον κεφαλι και το σκοτωσε.
 Ετσι λοιπον βγηκε και η τριτη μοιρα αληθινη
Μακαβρια ιστορια αλλα ολες οι ιστοριες δεν μπορει να εχουν καλο τελος
Γι αυτο λεμε πως οτι γραφει δεν ξεγραφει...
/

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Σε καμία περίπτωση δεν γίνετε να δεχτούμε ότι είναι από πριν καθορισμένο το τι θα γίνει στη ζωή μας γιατί αυτό μας κάνει ανύπαρκτους και χωρίς ψυχή , και δεχόμαστε ότι είμαστε απλά ένα πρόγραμμα που κάποιος απλά έγραψε ένα κώδικα μηχανής .
    Υπάρχει μία σημαντική διαφορά στο άλλο ότι γράφει δεν ξεγράφει και άλλο ότι κάποιος ίσως μπορεί να δει τι θα γίνει στο μέλλον και πώς θα εξελιχτεί η ζωή σου με την δικιά σου βούληση αλλά και με τις επιρροές του περιβάλλοντος , μοιάζουν ίδια αλλά δεν είναι , αλλά όπως και να είναι δεν υπάρχει ακριβής πρόβλεψη για κάτι που έχει ψυχή . Ή απλά δεν μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε πως λειτουργεί η διάσταση του Χρόνου .

    Σύγχρονο νεοελληνικό μαντείο.
    http://manteio1.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή