Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έρωτας, τρέλα και …κορδέλα

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στους ανθρώπους και ειδικά όταν είναι ερωτευμένοι!
Και τι δεν κάνουμε, όταν είμαστε ερωτευμένοι και τι δεν αντέχουμε και τι δε σκαρφιζόμαστε….
Τον ουρανό με τ’ άστρα θέλουμε να προσφέρουμε στον άλλον! Τίποτα δε φαντάζει υπερβολικό, όλα είναι εντελώς φυσιολογικά για μία μη «φυσιολογική» κατάσταση…
Πως λειτουργούν, λοιπόν, τα 12 ζώδια σε μια τέτοια ερωτική κατάσταση;....

ΚΡΙΟΣ
Όταν ένας Κριός ερωτεύεται, τότε «σε παίρνει και σε σηκώνει…!» Με όποια έννοια κι αν το δεις. Θα κάνει τα πιο ακατόρθωτα να μοιάζουν σαν τα πιο εύκολα πράγματα στον κόσμο. Θα σε τρελάνει στις εκπλήξεις, θα σου στέλνει λουλούδια στη δουλειά, στο σπίτι… θα μαντεύει από πριν τις πιο μύχιες επιθυμίες σου, θα λειτουργεί σαν τον Άι-Βασίλη καθημερινά στη ζωή σου! Είναι ικανός να σπαταλήσει όλες του τις οικονομίες, προκειμένου να σε εντυπωσιάσει και να σε κερδίσει. Θα χάσει τον ύπνο του για να σε «χαζεύει» τις ώρες που κοιμάσαι. Όσο δε για το σεξ… θέλει και ερώτημα; Ηφαίστειο ο τύπος…! Εδώ που τα λέμε, άπαξ και σ’ έβαλε στο μάτι ένας Κριός, δύσκολα θα του ξεφύγεις! Και καλά θα κάνεις, που θα βρεις καλύτερο; Ε, που;

ΤΑΥΡΟΣ
Τον πρώτο καιρό που τον χτυπάει κατακούτελα η κεραμίδα του έρωτα έναν Ταύρο, ό, τι ξέρατε γι’ αυτόν… ξεχάστε το! Θα κοιμάται και θα σε βλέπει στον ύπνο του, θα σε σκέφτεται και θα σε χρησιμοποιεί ως μούσα του για να εμπνέεται σε ό, τι κάνει στην καθημερινότητά του, ίσως τον πρώτο καιρό να χάσει και λίγη από την όρεξή του (αυτό πραγματικά σημαίνει ότι «αρρώστησε» από έρωτα ο άνθρωπος!) Δεν το συζητώ, βέβαια, αν σας προτείνει να μοιραστείτε το φαγητό του… ε, τότε, ο άνθρωπος είναι πραγματικά «τρελός» από έρωτα! Κι ενώ βαριέται, συνήθως, τα τηλέφωνα, είναι ικανός σαν έφηβος να κάθεται με τις ώρες στον καναπέ με το τηλέφωνο και να «σαχλαμαρίζει», σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, μαζί σας!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Είναι που είναι ο Δίδυμος αεικίνητος και πολυπράγμων… όταν ερωτεύεται, είναι ο τυφώνας Κατρίν κατηγορίας 5! Τίποτα δε μένει όρθιο στο πέρασμά του. Όλα τα κάνει, όλα τα ξέρει, όλα τα μαθαίνει, οι ευαίσθητες, έτσι κι αλλιώς, κεραίες του, είναι σε απόλυτη εγρήγορση, κάποιες στιγμές θα νομίζετε ότι επικοινωνείτε με τηλεπάθεια, αν και δεν ξέρω κάποιες φορές πόσο καλό σας φαίνεται αυτό…! Καλά, για ύπνο δεν το συζητώ καν. Ο άνθρωπος, με το μυαλό που κουβαλάει, έχει γκαζώσει σε τέτοιες ταχύτητες που σίγουρα θα χρειαστεί κάποιο υπνωτικό για να ξανακοιμηθεί και χαλαρώσει λίγο. Θέλει τόσα πολλά πράγματα να κάνετε μαζί που δεν τον προλαβαίνετε, βέβαια, καλά θα κάνετε να συνηθίσετε στους ρυθμούς του, αν θέλετε αυτό να συνεχιστεί για πολύ-πολύ καιρό ακόμη…!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Περπατά κι ακούει πουλιά να κελαηδούν μέσα στο κέντρο της πόλης σε ώρα αιχμής, φτάνουν στα ρουθούνια του ευωδιές από λουλούδια ή τη θάλασσα… ενώ είναι καλοκαίρι, 14:00 το μεσημέρι στην Ομόνοια και οι βαθμοί ρύπων του ατμοσφαιρικού αέρα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ασφαλείας! Είναι στο δικό του σύμπαν και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του. Μπορεί να περάσει ο κολλητός του από μπροστά του και να μην τον αναγνωρίσει… Αστραποβολά ολόκληρος κι έχει μόνιμα χαραγμένο στο πρόσωπό του ένα χαμόγελο, ακόμη και την ώρα που κοιμάται. Τίποτε δεν τον αγχώνει και ξαφνικά έχει δυνάμεις και αντοχές που ούτε καν διανοούταν ποτέ ότι τις είχε. Θα αρχίσει να κάνει ό, τι είδους ανακαίνιση μπορείς να φανταστείς, από το σπίτι του… έως το σώμα του ολόκληρο!

ΛΕΩΝ
Όταν έναν Λέων είναι ερωτευμένος, νιώθει ο κυρίαρχος του κόσμου όλου και καλά κάνει! Το στέμμα του λάμπει από μακριά. Το παρουσιαστικό του είναι λες κι έχει πάρει τουλάχιστον άλλους 10 πόντους ύψος! Αυτός που δεν αντέχει να του πειράζουν τη χαίτη του, είναι ικανός να κάτσει σαν γατούλης και να του χαϊδεύετε με τις ώρες τα μαλλιά του. Θα ονειρεύεται με τις ώρες πως θα μπορούσε να ήταν τα πράγματα μαζί σας στις πιο ιδανικές καταστάσεις. Κοκκινίζει, όταν σας κοιτά σαν μικρό παιδί κι αυτό τον κάνει ακόμη πιο γοητευτικό. Κάνει τα πάντα και είναι ικανός να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, προκειμένου να σας πλησιάσει. Δε συζητώ, βέβαια, τα δώρα και τις εκπλήξεις που θα σκαρφιστεί για να σας εντυπωσιάσει… περιττό να πω βέβαια ότι θα τα καταφέρει πανηγυρικά!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος δε θα το καταλάβει από πού του ’ρθε αλλά, όπως όλοι οι κοινοί θνητοί, όχι μόνο θα ενδώσει στη δίνη του έρωτα, αλλά θα το ρίξει και στις… καταχρήσεις! Πρώτα απ’ όλα, «θα το ρίξει έξω», θα φάει και κανένα κοψίδι, θα πιει και θα ξενυχτήσει, θα πονάει η κοιλιά του, που και που, προειδοποιώντας τον ότι δεν είναι συνηθισμένη σε κάτι τέτοια, αλλά δε θα της δίνει και μεγάλη σημασία. Ο ψυχαναγκασμός του με την τάξη και την καθαριότητα θα πάει στα δύο άκρα: ή που θα αρχίσει να τρίβει από τα ταβάνια ως τα πατώματα ή που θα ξεχάσει που είναι και το ξεσκονόπανο… Νιώθει λίγο αποπροσανατολισμένος και χαμένος σε αυτή την κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα το απολαμβάνει, σαν ένα παιδί που έκλεψε το γλυκό μέσα από το κρυμμένο βάζο!

ΖΥΓΟΣ
Δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένος και όμορφος άνθρωπος στον κόσμο, από έναν Ζυγό ερωτοχτυπημένο! Πώς να το κάνουμε, αυτός ο άνθρωπος είναι πλασμένος για έρωτα. Η αισθητική του είναι στα φόρτε της, περπατά στο δρόμο και σιγοτραγουδά, χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνει κι ο ίδιος (βέβαια, καλύτερα να «παραμιλά» κάποιος γι’ αυτήν την αιτία, παρά για κάτι άλλο...) Θυμάται να προσέξει λίγο περισσότερο την εμφάνισή του, φροντίζει περισσότερο τη δίαιτά του, περιορίζει τις πολλές κοπάνες από το γυμναστήριο. Στην κυριολεξία ξαναγεννιέται και σαν μικρό παιδί τα αντιμετωπίζει όλα, σαν να είναι η πρώτη του φορά! Βέβαια, όλα αυτά, για να τον προσέξει το άλλο άτομο. Είναι όμως τόσο μα τόσο αξιολάτρευτος, που ο άλλος θα πρέπει να είναι γκαβός για να μην τον προσέξει!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Θα βγει από τις «μαύρες» του και… «Άσπρα θα φορέσω, ρούχα γιορτινά, όλες μου οι αγάπες έχουν γίνει μια!» Θα ξυπνήσει επιτέλους μ’ ένα φωτεινό χαμόγελο στα χείλη και θα προσέξει μετά από καιρό, ότι τελικά ο ήλιος παραμένει εξίσου λαμπερός, παρ’ όλο που εκείνος έβλεπε μόνο «σκιές» το τελευταίο διάστημα, πριν ξαναερωτευτεί. Η ζωή τώρα αποκτά νέο νόημα και αξία, οι βιορυθμοί του ανεβάζουν ταχύτητες και ξαφνικά προλαβαίνει να κάνει πολλά πράγματα μαζί που ούτε καν θα το διανοούταν λίγο καιρό πριν. Θα αρχίσει να βάζει σειρά στις εκκρεμότητές του και οι φίλοι του θα αργήσουν να τον ξανακούσουν στο τηλέφωνο (ας είναι αυτός καλά και… χαλάλι του!). Αν έναν άνθρωπο τον μεταμορφώνει κυριολεκτικά ο έρωτας, αυτός τότε σίγουρα είναι ο Σκορπιός!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο πύραυλος σπούτνικ! Όπως ο συγκεκριμένος δορυφόρος εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά στο διάστημα και υπήρξε το πρώτο αποφασιστικό βήμα της ανθρωπότητας για να το εξερευνήσει, άλλο τόσο ορμητικός και αποφασιστικός μπορεί να είναι κι εκείνος, προς ανακάλυψη νέων προκλήσεων και συγκινήσεων μαζί σας! Αρκεί να μην τα δει όλα έτοιμα στο πιάτο, θέλει και λίγο το σασπένς του… Όσο πιο ανεξερεύνητο είναι το πεδίο του έρωτά του, τόσο πιο πολύ παθιάζεται να το γνωρίσει περισσότερο. Είναι απίθανο το τι μπορεί να σκαρφιστεί, το χιούμορ του δε, είναι το καλύτερο χαρτί του, σε ποιον εξάλλου δεν αρέσει κάποιος που τον κάνει να γελά; Παθαίνει αμνησία σε καθημερινά και πεζά πράγματα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τι μπορεί να κάνει, για να δει την έκπληξη ζωγραφισμένη στα μάτια σας!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
«Καλά, είναι καιρός για έρωτες;» Αν είναι λέει…; Με τα μούτρα θα πέσει και θα σκαρφιστεί κάθε είδους στρατηγική! Φυσικά, ακόμη και τότε η στρατηγική για τον Αιγόκερω είναι από τα πιο σημαντικά χαρτιά του. Θα αυτοσχεδιάζει, βέβαια, τις περισσότερες φορές, αλλά πάντα υπάρχει ένα πλάνο σε γενικές γραμμές κάπου πίσω στο κεφάλι του. Αυτός που δύσκολα θα αλλάξει το παραμικρό στο πρόγραμμα της καθημερινότητάς του, γιατί νομίζει λες και ο κόσμος θα πάψει να γυρίζει, αν αλλάξει κάτι στις ισορροπίες του, γίνεται άλλος άνθρωπος. Φωτίζεται το πρόσωπό του, γελάει πιο τακτικά κι επειδή έχει ιδιαίτερα καλή αίσθηση του χιούμορ κάνει και τους άλλους γύρω του να γελούν. Θα κοιτάζεται πιο συχνά στον καθρέφτη και θα ψάξει σίγουρα στην ντουλάπα του για πιο χαρούμενα και …σέξι ρούχα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι πλανήτες πάνω από το κεφάλι του κάνουν πάρτι, με οικοδεσπότη τον Ουρανό! Αυτός ο άνθρωπος δεν περπατάει, πετάει! Αν προσέξετε κάποιον στο δρόμο που μοιάζει να ίπταται λίγο πάνω από τη γη, ε, τότε αυτός σίγουρα είναι ένας ερωτοχτυπημένος Υδροχόος. Θα τον καταλάβετε, επίσης, από το βλέμμα του που το έχει στραμμένο συνέχεια προς τον ουρανό (εύχομαι να μην υπάρχουν πολλές λακούβες στο δρόμο του…). Νιώθει τα πάντα γύρω του να έχουν μεταμορφωθεί, να είναι όλα πιο φωτεινά και πιο όμορφα. Κι ενώ, μέχρι εκείνη τη στιγμή, λίγο τα πράγματα τον φόβιζαν, τώρα γίνεται πραγματικά ατρόμητος και παντοδύναμος! Πράγματα που πριν τα αντιμετώπιζε με απαισιοδοξία, τώρα βρίσκει παντού πιθανές λύσεις τους.

ΙΧΘΥΣ
«Che bella cosa na jurnata 'e sole… o sole mio!» (Τι ωραίο πράγμα που είναι η ηλιόλουστη μέρα… ο Ήλιος μου!) Ναι, ο Ήλιος ανατέλλει μόνο για εκείνον! Το φως της ημέρας είναι πιο χαρούμενο και πιο φωτεινό, μόνο και μόνο γιατί εκείνος βρήκε τον έρωτα της ζωής του! Δεν μπορεί με τίποτα ν’ αντισταθεί κανείς μπροστά στον ερωτευμένο Ιχθύ. Θα τον μαγέψει, με όλες του τις καλλιτεχνικές εμπνεύσεις. Θα αρχίσει και πάλι να ζωγραφίζει, να γράφει ποίηση, θα θέλει να κάνει καντάδα κάτω από το παράθυρο της αγαπημένης του! Αν δεν το έχει κάνει ήδη… θα πάρει να διαβάσει το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Όταν κοιμάται, τα όνειρά του, τις περισσότερες φορές, είναι πραγματικά προφητικά. Ό, τι αφορά την καθημερινότητα… πάει περίπατο! Μα πως είναι δυνατόν να ασχολείται με τέτοια πεζά θέματα, όταν ο «Ήλιος» της ζωής του είναι εκεί μπροστά και τον περιμένει…;! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια