Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελπίδες για τη θεραπεία της επιληψίας

Ελπίδα για την δραστική μείωση των κρίσεων επιληψίας που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ασθενών σε παγκόσμιο επίπεδο γεννά μια νέα θεραπευτική μέθοδος.
Πρόκειται για τη θεραπεία της επιληψίας με εν τω βάθη εγκεφαλική διέγερση (νευροδιέγερση) η οποία επιτυγχάνεται με....

εμφυτεύσιμα ηλεκτρόδια.
Την πολυετή έρευνα για τη νέα αυτή θεραπευτική αγωγή συντόνισε ο καθηγητής Νευρολογίας κ. Ρόμπερτ Φίσερ στο Κέντρο Επιληψίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, το οποίο διευθύνει τα τελευταία χρόνια.
Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, αναμένεται στο προσεχές μέλλον η έγκριση της νέας θεραπευτικής προσέγγισης της επιληψίας από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή της και στην καθημερινή κλινική πράξη.
Η νευροδιέγερση του εγκεφάλου, που επιτυγχάνεται με τη νέα θεραπεία, έχει αθροιστικά οφέλη όσο διάστημα εφαρμόζεται, καθώς όχι μόνο μειώνει τα περιστατικά επιληπτικών κρίσεων, αλλά επιπλέον η ελάττωση αυτή είναι ευθέως ανάλογη της διάρκειας της θεραπείας.
Έτσι μετά από ένα χρόνο νευροδιέγερσης του εγκεφάλου, οι επιληπτικές κρίσεις σταματούν κατά 41% ενώ στην τριετία η μείωση των επιληπτικών κρίσεων ξεπερνά το 68%.
Η επιληψία αποτελεί μια ιδιοπαθή νευρολογική πάθηση, η οποία πλήττει εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως υποβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.
Η αντιμετώπισή της γίνεται με τη χορήγηση αντιεπιληπτικών φαρμάκων, αλλά σε αυτού του είδους τη (δια στόματος) αγωγή και δεν μπορεί να ελέγξει τις κρίσεις του, ακόμα και αν λαμβάνει με συνέπεια τα φάρμακα.
Η νέα θεραπεία της νευροδιέγερσης με ηλεκτρόδια δοκιμάστηκε σε αυτή την κατηγορία ασθενών που δεν έχουν ικανοποιητική ανταπόκριση στη συστηματική αντιεπιληπτική αγωγή.
Αμερικάνικη Εταιρία Επιληψίας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια