Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μια βασίλισσα 35.000.000 ετών

Στόλιζε τους κήπους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, έγινε η σημαία των φατριών στην Αγγλία κατά το 15ο αιώνα δίνοντας το όνομα του στον "Πόλεμο των Ρόδων", έγινε ο απολογητής μεγάλων ερώτων και παθών, χρησιμοποιήθηκε σαν στολίδι, φάρμακο και άρωμα και λατρεύτηκε από πολλές...

ιστορικές φυσιογνωμίες.
Ο Θεόφραστος και η Σαπφώ αναφέρουν ποικιλία εκατοντάφυλλης τριανταφυλλιάς, η οποία έχει εξαφανιστεί πια.
Σύμφωνα με γεωλογικές μελέτες, το τριαντάφυλλο υπάρχει εδώ και 35 εκατομμύρια χρόνια. Η καλλιέργειά του ξεκίνησε, όπως όλα δείχνουν, στη Κίνα.
Υπάρχουν ποικιλίες που ανθίζουν μία φορά το χρόνο, την άνοιξη, και άλλες που ανθίζουν, καιρού επιτρέποντος, περισσότερες φορές.
Οι ποικιλίες - υβρίδια είναι χιλιάδες.
Από το σπανιότατο "μαύρο" (κοκκινόμαυρο) τριαντάφυλλο μέχρι το πράσινο, στο χρώμα των φύλλων, τόσο που να διακρίνεται με δυσκολία. Τα διάφορα υβρίδια διαφέρουν σε αριθμό πετάλων, χρώμα, περίοδο άνθησης, έντασης αρώματος, σχήμα και μέγεθος.
Η τριανταφυλλιά εκτός από το γνωστό καλλιεργήσιμο θάμνο, μπορεί να είναι αναρριχώμενη, δέντρο και "νάνα" με πολύ μικρό ανθάκι.
Και ένα μικρό μυστικό: στους σύγχρονους αμπελώνες τριανταφυλλιές χρησιμοποιούνται σαν "δείκτης" για την προσβολή από ωίδιο, καθώς "ασθενούν" πρώτες.
ΟΙΚΟ "νάνα" πετάλλων

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια