Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

50 απίστευτα στοιχεία για το σώμα μας

Όσο καιρό ασχολούμαστε με το σώμα μας προσπαθώντας να το φροντίσουμε και ζούμε τρώγοντας υγιεινά τρόφιμα, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι το σώμα μας θα μας βοηθήσει πραγματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το ανθρώπινο σώμα είναι κατά κάποιο τρόπο αξιοθαύμαστο και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Μπορεί να εκπλαγείς με το σώμα σου και το τι είναι σε θέση να κάνει αφού διαβάσεις αυτά τα 50 παράξενα στοιχεία για το ανθρώπινο σώμα!

Ο Εγκέφαλος

Σύνθετος και δυσνόητος, ο εγκέφαλος είναι αυτά που κάνει τα πάντα να λειτουργούν σωστά. Το σώμα μπορεί να διατηρηθεί ζωντανό, αλλά χωρίς τον εγκέφαλο, ένα άτομο δεν μπορεί να ζήσει πραγματικά. Ορίστε μερικά ενδιαφέροντα και περίεργα στοιχεία για τον εγκέφαλο.
- Ο εγκέφαλος δεν αισθάνεται πόνο: Παρόλο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα σήματα πόνου, ο ίδιος ο εγκέφαλος δεν αισθάνεται πραγματικό πόνο.
- Ο εγκέφαλος έχει τεράστιες ανάγκες σε οξυγόνο: Ο εγκέφαλος απαιτεί το 20% του οξυγόνου και των θερμίδων που χρειάζεται το σώμα σου – παρά το γεγονός ότι ζυγίζει μόνο το 2% του συνολικού βάρους του σώματος σου.
- Το 80% του εγκεφάλου είναι νερό: Αντί να είσαι σχετικά στερεός, ο εγκέφαλος αποτελείται από 80% νερό. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να παραμένεις σωστά ενυδατωμένος για την καλή κατάσταση του μυαλού σου.
- Ο εγκέφαλος σου βγαίνει για παιχνίδι το βράδυ: Θα πίστευες ότι ο εγκέφαλος σου είναι πιο ενεργός τη μέρα, όταν είναι και το υπόλοιπο σώμα σου. Αλλά δεν είναι. Ο εγκέφαλος σου είναι πιο ενεργός όταν κοιμάσαι.
- Ο εγκέφαλος σου λειτουργεί με 10 watts: Είναι αλήθεια: Η εκπληκτική υπολογιστική δύναμη του εγκεφάλου σου απαιτεί μόνο 10 watts ενέργειας για να λειτουργήσει.
- Ένα υψηλότερο I.Q. ισούται με περισσότερα όνειρα: Όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο περισσότερο ονειρεύεσαι. Ένας υψηλός δείκτης νοημοσύνης μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει καλύτερα μια ψυχική ασθένεια. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν επίσης ότι είναι πιο έξυπνοι στα όνειρα τους από ότι είναι όταν είναι ξύπνιοι.
- Ο εγκέφαλος αλλάζει σχήματα κατά την διάρκεια της εφηβείας: Στα εφηβικά σου χρόνια κάνεις πολλά περισσότερα από το απλά να αλλάζεις το πώς αισθάνεσαι. Η ίδια η δομή του εγκεφάλου αλλάζει κατά τα διάρκεια των εφηβικών χρόνων και προκαλεί ακόμα και παρορμητική, επικίνδυνη συμπεριφορά.
- Ο εγκέφαλος σου μπορεί να αποθηκεύσει τα πάντα: Τεχνικά, ο εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει οτιδήποτε βιώνεις, βλέπεις, διαβάζεις ή ακούς. Ωστόσο, το πραγματικό θέμα είναι η ανάκληση – αν μπορείς δηλαδή να έχεις πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.
- Οι πληροφορίες στον εγκέφαλο σου ταξιδεύει με διαφορετικές ταχύτητες: Οι νευρώνες στον εγκέφαλο είναι χτισμένοι με διαφορετικό τρόπο και οι πληροφορίες ταξιδεύουν μέσα τους με διαφορετικές ταχύτητες. Για αυτό μερικές φορές μπορείς να ανακαλέσεις κάποιες πληροφορίες άμεσα και άλλες φορές χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο.

Οι αισθήσεις

Μπορεί να εκπλαγείτε με τα καταπληκτικά πράγματα που μπορούν να επιτύχουν οι διάφορες αισθήσεις σου.
- Η όσφρηση σου είναι μοναδική: Η μυρωδιά του σώματος σου είναι επίσης μοναδική για εσένα – εκτός και αν έχεις ένα πανομοιότυπο δίδυμο. Ακόμα και τα μωρά αναγνωρίζουν τις μοναδικές μυρωδιές των μητέρων τους.
- Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ηχοεντοπισμό: Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ήχο για να αισθανθούν αντικείμενα στην περιοχή τους χρησιμοποιώντας τον ηχοεντοπισμό. Πιστεύεται ότι όσοι είναι τυφλοί αναπτύσσουν αυτή την ικανότητα με ανεπτυγμένη αποτελεσματικότητα.
- Η αδρεναλίνη σου δίνει υπερδυνάμεις: Ναι, με την κατάλληλη ανταπόκριση σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείς πραγματικά να σηκώσεις ένα αυτοκίνητο.
- Οι γυναίκες μυρίζουν καλύτερα από τους άνδρες: Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες στο να αναγνωρίζουν τις μυρωδιές.
- Η μύτη σου θυμάται 50.000 μυρωδιές: Είναι δυνατόν για τη μύτη σου να αναγνωρίσει και να θυμηθεί περισσότερες από 50.000 μυρωδιές.
- Η ακοή σου μειώνεται όταν τρως υπερβολικά: Όταν τρως πολύ φαγητό, στην πραγματικότητα μειώνεται η ικανότητα σου να ακούς. Έτσι τρώγε υγιεινά  – και μέχρι να αισθανθείς ότι χόρτασες.
- Η αίσθηση του χρόνου βρίσκεται μέσα στο κεφάλι σου: Το πώς βιώνεις τον χρόνο έχει να κάνει με την αντίληψη σου. Κάποιοι εικάζουν ότι το στρες μπορεί να βοηθήσει στο να αντιμετωπίσεις τη διαστολή του χρόνου. Προφανώς, η χειραγώγηση του χρόνου δεν είναι μόνο για τους υπερήρωες.

Αναπαραγωγή

Το πώς εμείς ως είδος αναπαραγόμαστε, προσφέρει μια ενδιαφέρουσα λίστα από παράξενα γεγονότα.
- Τα δόντια μεγαλώνουν πριν από τη γέννηση: Ακόμα και αν χρειάζονται μήνες μέχρι να γεννηθείς και να δεις δόντια, αυτά ξεκινάνε να αναπτύσσονται περίπου έξι μήνες προτού γεννηθείς.
- Τα μωρά είναι ισχυρότερα από τα βόδια: Για το μέγεθος τους, τα μωρά είναι αρκετά πιο ισχυρά.
- Τα μωρά έχουν πάντα μπλε μάτια όταν γεννιούνται: Η μελανίνη και η έκθεση στο υπεριώδες φως χρειάζονται για να εμφανιστούν τα πραγματικά χρώματα των ματιών. Μέχρι τότε, όλοι έχουν μπλε μάτια.
- Οι γυναίκες μπορεί να είναι εγγενώς bi-sexual: Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι εγγενώς αμφιφυλόφιλες, ανεξάρτητα με το πώς κατατάσσουν τους εαυτούς τους, ενώ οι άνδρες είναι συνήθως είτε ομοφυλόφιλοι είτε ετεροφυλόφιλοι.
- Οι περισσότεροι άνδρες έχουν τακτικά στύση κατά τη διάρκεια του ύπνου: Κάθε 1 με 1.5 ώρα, οι άνδρες που κοιμούνται έχουν στύση – αν και δεν το γνωρίζουν.
- Το σεξ σεξ μπορεί να λειτουργήσει ως παυσίπονο: Ακόμα και αν η δικαιολογία του «πονοκεφάλου» χρησιμοποιείται συχνά για να αποφευχθεί το σεξ, η αλήθεια είναι ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο. Το σεξ μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσετε το στρες.
- Η σοκολάτα είναι καλύτερη από το σεξ: Σε μερικές μελέτες, οι γυναίκες δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν μια σοκολάτα αντί για σεξ. Αλλά μπορεί πραγματικά να προκαλέσει οργασμό; Μάλλον όχι, τουλάχιστον από μόνη της.

Λειτουργίες Σώματος

Τα πράγματα που κάνει το σώμα μας είναι συχνά παράξενα και μερικές φορές αηδιαστικά. Ορίστε μερικά περίεργα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα σου.
- Το κερί στο αυτί είναι απαραίτητο: Αν θέλεις υγιή αυτιά, θα πρέπει να υπάρχει κερί μέσα τους.
- Τα πόδια σου μπορούν να παράγουν μισό λίτρο ιδρώτα την ημέρα: Υπάρχουν 500.000 ιδρωτοποιοί αδένες στα πόδια σου και αυτό μπορεί να σημαίνει μεγάλη ποσότητα ιδρώτα.
- Καθ’ όλη τη ζωή σου, το ποσό σάλιου που έχεις θα μπορούσε να γεμίσει δύο πισίνες: Αφού το σάλιο αποτελεί ζωτικό μέρος της πέψης, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το στόμα σου παράγει τόσο πολύ.
- Μια πλήρης κύστη έχει περίπου το μέγεθος μιας μπάλας: Όταν η κύστη σου είναι γεμάτη, συγκρατώντας μέχρι και 800cc υγρών, είναι αρκετά μεγάλη ώστε να είναι αισθητή.
- Πιθανών απελευθερώνεις «αέρια» 14 φορές τη μέρα: Κατά μέσο όρο, αποβάλεις το φούσκωμα αρκετές φορές ως μέρος της πέψης.
- Ένα φτέρνισμα μπορεί να υπερβεί τα 160 χλμ/ώρα: Όταν ένα φτάρνισμα φεύγει από το σώμα σου, φεύγει σε τόσο μεγάλες ταχύτητες – έτσι ώστε να αποφεύγεις την καταστολή και να προκαλέσεις βλάβη στο σώμα σου.
- Ο βήχας φεύγει με 90χλμ/ώρα: Ο βήχας είναι λιγότερο επικίνδυνος, φεύγοντας από το σώμα σου με 90χλμ/ώρα. Ακόμα και αυτή όμως είναι αρκετά υψηλή ταχύτητα.

Μυοσκελετικό Σύστημα

Ανακάλυψε τι δεν ήξερες για τους μυς και τα οστά σου.
- Τα οστά μπορούν να αυτοκαταστραφούν: Είναι δυνατόν τα οστά σου να καταστραφούν από την πρόσληψη αρκετού ασβεστίου.
- Είσαι ψηλότερος το πρωί: Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο χόνδρος μεταξύ των οστών σου συμπιέζεται, κάνοντας σε περίπου 1 εκατοστό μικρότερο καθώς τελειώνει η μέρα.
- Το ¼ των οστών σου βρίσκονται στα πόδια: Υπάρχουν 26 οστά σε κάθε πόδι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 52 οστά (25%) από τα συνολικά 206 οστά του σώματος σου.
- Χρειάζονται περισσότεροι μύες για να κατσουφιάσεις παρά να χαμογελάσεις: Οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τον ακριβή αριθμό, αλλά χρειάζονται περισσότεροι μύες για να συνοφρυωθείς από όσους χρειάζονται για να χαμογελάσεις.
- Η γλώσσα σου είναι ο ισχυρότερος μυς στο σώμα σου: Σε σύγκριση με το μέγεθος της, η γλώσσα είναι ο πιο δυνατός μυς. Αλλά αμφιβάλλω αν μπορείς να σηκώσεις βάρη με αυτήν.
- Τα οστά μπορούν να είσαι ισχυρότερα από τον χάλυβα: Και πάλι, αυτή είναι μια σύγκριση γραμμάριο προς γραμμάριο, καθόσον ο χάλυβας είναι πυκνότερος και έχει μια υψηλότερη αντοχή στον εφελκυσμό.

Περιττά Μέρη του Σώματος

Έχουμε μια σειρά από μέρη στο σώμα μας που είναι, άχρηστα. Ορίστε μερικά στοιχεία για τα μέρη του σώματος που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά.
- Κόκκυγας: Αυτή η συλλογή από λιωμένους σπόνδυλους δεν έχει κανένα σκοπό σήμερα, αν και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι ότι έχει απομείνει από τις ουρές που οι πρωτόγονοι άνθρωποι συνήθιζαν να έχουν. Μπορεί να είναι άχρηστο, αλλά όταν σπάσει, είναι ακόμα οδυνηρό.
- Φρονιμίτης: Αυτό το τρίτο σετ των γομφίων είναι σε μεγάλο βαθμό άχρηστο, κάνοντας σχεδόν τίποτα άλλο εκτός από το να συνωστίζεται στο στόμα σου  και μερικές φορές να προκαλεί πόνο.
- Οι περισσότερες τρίχες του σώματος: Αν και οι τρίχες του προσώπου εξυπηρετούν ορισμένου σκοπούς, το τρίχωμα που βρίσκεται στο υπόλοιπο σώμα μας είναι πρακτικά άχρηστο και μπορεί να αφαιρεθεί με λίγες αρνητικές συνέπειες.
- Γυναικείος σπερματικός πόρος: Ένα σύμπλεγμα από νεκρά σωληνάρια κοντά στις ωοθήκες αποτελεί τα «ερείπια» αυτού που θα μπορούσε να μετατραπεί σε αγωγός σπέρματος.
- Αντρική μήτρα: Ναι, οι άνδρες έχουν μια – στο περίπου. Τα υπολείμματα αυτού του υποανάπτυκτου θηλυκού αναπαραγωγικού οργάνου κρέμονται στη μια πλευρά του ανδρικού αδένα του προστάτη.

Τυχαία Παράξενα Στοιχεία για το Σώμα

Ορίστε μερικά τελευταία στοιχεία για το ανθρώπινο σώμα.
- Το κεφάλι σου δημιουργεί εσωτερικούς θορύβους: Είναι σπάνιο, αλλά το σύνδρομο αυτό υπάρχει.
- Η μνήμη επηρεάζεται από τη θέση του σώματος: Το που βρίσκεσαι και το πώς είσαι τοποθετημένος στο περιβάλλον επηρεάζει τη μνήμη σου.
- Δεν μπορείς να γαργαλήσεις τον εαυτό σου: Ορίστε, προσπάθησε να γαργαλήσεις τον εαυτό σου.
- Το να είσαι δεξιόχειρας μπορεί να παρατείνει τη ζωή σου: Αν είσαι δεξιόχειρας, θα μπορούσες να ζήσεις μέχρι και εννέα χρόνια περισσότερο από ότι ένας αριστερόχειρας.
- Μόνο οι άνθρωποι εκκρίνουν συναισθηματικά δάκρυα: Κάθε άλλο ζώο που παράγει δάκρυα έχει ένα φυσιολογικό λόγο για να το κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια