Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 45

Το δέρμα σας είναι εκείνο που έχει πάντα προτεραιότητα και καθορίζει τα πάντα.
Όλα τα υπόλοιπα, λειτουργούν συμπληρωματικά:

  • Ο πρώτος κανόνας είναι να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται, είναι να διατηρείτε το δέρμα σας πάντα καλά ενυδατωμένο.
  • Για αρχή επιλέξτε τη σωστή βάση, στο εμπόριο κυκλοφορούν εξειδικευμένα προϊόντα για τις ανάγκες του δερματός σας. Έπειτα πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να χρησιμοποιούν, την ίδια βάση που χρησιμοποιούσαν δέκα χρόνια πρίν. Κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να χρειαστείτε μια περισσότερο κρεμώδη φόρμουλα. Ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ίσως παρατηρείσετε το δέρμα σας να γίνεται πιο λιπαρό, σε αυτή την περίπτωση επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα.
  • Μην το παρακάνετε με το μακιγιάζ σας – όσο το λιγότερο, τόσο το καλύτερο. Όπως επίσης να αποφεύγετε τα προϊόντα μακιγιάζ με βαριά σύνθεση – βαραίνουν και ίσως δείξουν το προσωπό σας κουρασμένο. Φροντίστε πάντα να αναμειγνύεται πάρα πολύ καλά, οτιδήποτε φορέσετε στο προσωπό σας, προκειμένου να αποφύγετε να κάτσει το υλικό πάνω στις πτυχώσεις των ρυτίδων σας.
  • Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα primer, τα οποία μπαίνουν μετά την ενυδατική σας κρέμα και πριν από το make-up. Σταθεροποιούν το μακιγιάζ, ενώ βοηθά να απλωθεί πολύ πιο εύκολα.
  • Ένα μεγάλο πρόβλημα για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, συμβαίνει να είναι οι μαύροι κύκλοι. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την περιοχή είναι να χρησιμοποιήσετε μια πλούσια κρέμα κάτω από τα μάτια τη νύχτα και μια πιο ελαφριά τη μέρα.
  • Έπειτα μάθετε να χρησιμοποιήτε σωστά το concealer, χωρίς υπερβολές. Τοποθετείστε το ακριβώς κάτω από την περιοχή των ματιών σας, χωρίς να απομακρύνεστε. Αν το κατεβάσετε χαμηλά μέχρι τα μάγουλα, ενδεχομένως να καταφέρετε το αντίθετο αποτέλεσμα – φωτίζοντας περιοχές οι οποίες δεν το χρειάζονται.
  • Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες συνήθως έχουν ξηρό δέρμα, για αυτό προτιμήστε τα πιο κρεμώδη προϊόντα – τόσο στο makeup, όσο και στα ρουζ. Τα συνθετικά πινέλα σε αυτή την περίπτώση κάνουν θαύματα – εκείνα με τη φυσική τρίχα είναι καλύτερα για τα προϊόντα σε σκόνη.
  • Προσθέστε περισσότερο ρουζ . Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αρχίζει να δείχνει η ηλικία, είναι επειδή χάνουμε το φυσικό χρώμα στο πρόσωπό μας.
  • Προτιμήστε τα μολύβια ματιών, αντί των eye-liner. Τα μολύβια θα δείξουν πολύ πιο μαλακά επάνω σας, σε σχέση με τα αυστηρά eye-liner. Αποφύγετε τις έντονες σκληρές γραμμές και αν θέλετε μπορείτε να μουτζουρώσετε ελαφρώς το αποτέλεσμα του μολυβιού με τα δαχτυλά σας.
  • Μείνετε μακριά από τα υπερβολικά σκούρα κραγιόν -καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη τείνουν να φαίνονται πιο λεπτά – τα ροδαλά κόκκινα και τα απαλά ροζ, λειτουργούν πολύ καλύτερα επάνω σας.
  • Τέλος, μην αμελείτε τα φρύδια σας. Είναι από τα πρώτα που ατονούν στο πέρασμα των χρόνων. Συμπληρώστε τα τυχόν κενά και δώστε ζωντάνια στο προσωπό σας. Προσοχή όμως, μην προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα εντελώς νέο φρύδι όμως, το οποίο θα φαίνεται ψεύτικο.
marymarystyle

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια